La fel ca și în zilele trecute, de când a început conflictul ăsta din Israel, și astăzi vă prezentăm atât știrile apărute în presa arabă cât și cele din presa Israeliană, curate, așa cum au apărut ele, nu „traduse”.
În afară de ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile veți găsi și niște articole în care se explică istoria acestui conflict. Pentru că dacă nu știm de unde s-a pornit, nu putem ști nici cine sunt cei răi sau cei buni din prezent.
În felul ăsta vă puteți face chiar voi o idee despre cine e bun și cine e rău, fără ca cineva care are poate anumite interese să vă influențeze. Nu prea o să găsiți așa ceva în multe ziare românești.
Kennedy va participa ca independent la alegerile prezidențiale.
Și are mari șanse să câștige.
Pentru că, în primul rând, lumea așa percepe știrea exact cum ați citit-o și voi, „Kennedy” participă, nici nu mai contează care Kennedy.
Și eu cred că lumea s-a cam plictisit de democrați și republicani și alte grupuri din astea organizate. Așa că un independent va avea din start șanse mai mari decât candidatul unui partid oarecare.
Ian McEwan se revoltă împotriva rescrierii cărților.
Cred și eu că se revoltă, a elimina dintr-o carte anumite lucruri care pot ofensa pe cineva este ca și cum ai repicta un tablou, de exemplu Mona Lisa să nu mai fie Mona Lisa ci un bărbat cu barbă.
Sau să-i pui la David niște chiloți, ca să nu i se mai vadă cocoșelul. Sau să alegi o miss cu sulă.
30 de echipe de arhitecți au propus soluții pentru transformarea Pieței Victoriei.
Să vezi acum articole în ziare și comentarii, că simbolurile strămopșești, că de ce străini și nu români de-ai noștri…
Adevărul este că piața aia e cam prea seacă, prea aranjată și prea minerală, așa că nu ar strica să-și mai schimbe lookul.
Poate era pe gustul oamenilor din secolul trecut, dar timpul trece și lumea mai evoluează.
***
Istoria de 100 de ani de război a Gazei
Care este diferența dintre grupurile Hezbollah și Hamas din Orientul Mijlociu?
Guvernul israelian se confruntă cu o altă potențială amenințare la granița sa de nord: Hezbollah din Liban . Gruparea militantă Hezbollah susținută de Iran a lansat duminică rachete împotriva Israelului, alăturându-se atacurilor ofensive ale Hamas.
Hezbollah s-a ciocnit anterior cu Israelul, creând temeri că gruparea teroristă s-ar putea alătura războiului cu Hamas .
Hamas și Hezbollah, ambele considerate organizații teroriste de către guvernul SUA, împărtășesc un obiectiv de distrugere a Israelului, dar nu sunt același grup.
Hamas este un grup palestinian susținut de Iran, desemnat ca Organizație Teroristă Străină (FTO). Hezbollah este un grup militant libanez cu o fortăreață în sudul Libanului. Hezbollah este susținut și de Iran.
Despre ce este conflictul Israel-Palestina? Un ghid simplu
A ucis zeci de mii de oameni și a strămutat milioane. Și viitorul ei se află în trecutul său. O descompunem.
Ce se întâmplă în Israel și Gaza? O privire asupra războiului cu Hamas
O privire asupra a trei zile de conflict după ce a fost lansată o ofensivă din Gaza în Israel.
SUA începe să livreze muniții Israelului; Casa Albă luminată în culorile albastru și alb
WASHINGTON (AP) — SUA au început deja să livreze Israelului munițiile și echipamentele militare necesare, a spus Casa Albă luni, în timp ce Pentagonul își revizuiește inventarele pentru a vedea ce altceva poate fi trimis rapid pentru a-și stimula aliatul în cele trei zile… vechiul război cu Hamas.
Ce știm: numărul de străini uciși, dispăruți, răpiți în Israel
Cetăţeni şi cetăţeni cu dublă cetăţenie din peste 20 de ţări au fost ucişi sau au rămas dispăruţi în urma violenţelor din Israel.
Coridorul Gaza a fost curățat de Hamas, dar rachetele lovesc zona Ierusalimului
Masacrul Hamas din Israel finanțat de Occident – analiză
După anii lui Trump, Teheranul a fost stricat. Odată ce SUA au ridicat sancțiunile, acestea au fost împodobite cu numerar.
Hamas avertizează că va începe să execute captivii israelieni
Ministrul de Externe Eli Cohen a confirmat că au fost ținute peste 100 de ostatici în Gaza, iar SUA au spus că unii dintre ei sunt cetățeni americani.
„În prezent, nicio șansă” de a schimba prizonierii cu Israelul, spune oficialul Hamas
Gruparea teroristă Hamas nu este deschisă să negocieze un schimb de prizonieri cu Israelul în timpul ostilităților, a declarat luni un membru al biroului politic Hamas din Qatar.
„Operațiunea militară continuă… prin urmare, în prezent, nu există nicio șansă de negociere cu privire la chestiunea prizonierilor sau orice altceva”, a declarat Husam Badran, un oficial Hamas, pentru AFP de la Doha.
Premierul promite un răspuns zdrobitor împotriva teroriștilor care au executat cu bucurie civili, tineri și bătrâni; Herzog deplânge cele mai rele scene de la Holocaust, îndeamnă „toate națiunile” să ajute Israelul
Avocatul american pentru mediu şi activist antivaccinare Robert F. Kennedy Junior a anunţat oficial participarea sa în alegerile prezidenţiale din 2024 din Statele Unite. Robert F. Kennedy Jr. se va înscrie în cursa electorală ca independent. Nepot al fostului preşedinte american John F. Kennedy, Robert F. Kennedy Jr. s-a înscris iniţial în cursa pentru nominalizarea […]
Scriitorul britanic Ian McEwan crede că verificarea cărților pentru a elimina “posibile jigniri” aduse cititorilor este isterie în masă, scrie The Guardian. El și-a exprimat dezacordul față de cititorii sensibili, angajați de anumite edituri pentru a identifica posibilul conținut ofensator, și i-a acuzat pe tineri că vor „să se lege singuri de mâini și de picioare în moduri care sunt efectiv vulgare”.
Pe măsură ce revoluția feroviară a Europei continuă în mare viteză, unul dintre jucătorii majori de pe piață a decis să introducă un design nou al trenurilor de noapte, care va dispune de paturi de tip „solo”, în care călătorii se pot izola de restul compartimentului, potrivit CNN.
România își cumpără muniții de tunuri antiaeriene, ideale pentru lichidarea dronelor kamikaze VIDEO
Ministerul Apărării Naționale vrea să cumpere acum și până la 200.000 de lovituri de calibru 35×228 mm cu proiectil exploziv incendiar trasor, care sunt utilizate de tunurile antiaeriene Oerlikon cu două țevi, dar și de sistemele Gepard și sunt ideale pentru vânarea dronelor kamikaze.
Fostul viitor președinte al României poate să se pregătească pentru pensie
Anul viitor, pe la început, Ilie Bolojan împlinește 55 de ani. Este vârsta frumoasă la care Klaus Iohannis a devenit președinte al României. Este, cumva, lucrul la care visează și Ilie Bolojan, atât direct, cât și prin interpuși.
De ani buni, Bolojan investește atât de mult în propria imagine, la nivel național, încât ar fi fost absurd să o facă doar pentru un nou mandat de primar al Oradiei sau de președinte al CJ Bihor. Cinci milioane de euro cheltuite de APTOR în șase ani pentru promovarea providențialului Bolojan sunt, totuși, buget de imagine pentru o funcție mult mai importantă.
Ce facem astăzi, 10 octombrie 2023, în Timișoara?
Marți, 10 octombrie, puteți merge la o conferință de educație antreprenorială, la o lansare de carte, la spectacole de teatru citit, proiecții de film sau expoziții.
30 de echipe de arhitecți au propus soluții pentru transformarea Pieței Victoriei din Timișoara
Concursul internațional de soluții pentru amenajarea și modernizarea Pieței Victoriei a atras 30 de echipe de arhitecți. În perioada 13-15 octombrie, soluțiile propuse de aceștia vor fi jurizate, iar câștigătorul va fi anunțat luni, 16 octombrie. Primăria Municipiului Timișoara, împreună cu Ordinul Arhitecților din România (OAR), organizează acest concurs pentru a transforma Piața Victoriei într-un spațiu public modern, cu design unitar și cu amenajări peisagistice noi, de calitate.
Reparații la mobilierul urban de pe malurile Begăi
Primăria Timișoara a reparat, în ultimele zile, mobilierul urban de pe malurile Begăi. De exemplu, dintre cele șapte pontoane din diferite zone ale orașului, trei au fost reparate, unul urmează să aibă aceeași soartă, iar celelalte trei vor fi doar vopsite.
Dezastru, dezastru, dar cine e mama dezastrului în transportul public timișorean?
Un transport în comun într-un mare oraș merge bine ca serviciu public atunci când reușește să servească populația în niște parametrii decenți. Decența vine pe neștiute, căci atunci când nu-ți pui problema să întârzii la serviciu, căci poate nu vine autobuzul sau că o fi prea plin, e, atunci nu-ți mai pui nici întrebarea dacă…