De fapt, domnul președinte al Academiei greșește. Sau face trafic de influență în favoarea unui sistem ineficient, conceput să servească în primul rând interesele dascălilor, nu ale elevilor.
În ambele cazuri, nu ar fi prima oară.
***
În accepțiunea generală, marketingul reprezintă „știința și arta de a convinge clienții să cumpere” . Philip Kotler definea marketingul ca „un proces social și managerial prin care indivizi sau grupuri de indivizi obțin ceea ce le este necesar și doresc prin crearea, oferirea și schimbul de produse și servicii o anumită valoare”. Simplist, marketingul reprezintă „arta și știința de a vinde”.
https://ro.wikipedia.org/wiki/Marketing
Conform definiției de mai sus, autoarea articolului este doctor în a vinde ceva, probabil nici nu contează ce. Doctorul în marketing cred că este specialistul suprem în a vinde. În ciuda acestui fapt, această superspecialistă este nevoită să facă o muncă care nu îi oferă nici un fel de satisfacție, pentru un salariu minim, iar lumina de la capătul tunelului este reprezentată de o umbrelă sau speranță că va scăpa de la muncă la ora 21.
Într-un univers paralel, eu am un produs pe care nu mă pricep să-l vând, nu am eu talent de negustor. El se vinde singur la aproximativ un exemplar pe zi, de vreo 13 ani.
Produsul nu e rău, dovada că e așa o reprezintă faptul că de mulți ani îl folosesc superprofesioniști din această țară, instituții de excepție ale Statului Român sau mii de firme private unele de mare prestigiu și cu cifre de afaceri comparabile cu ale unor state.
Am încercat să scriu o propunere exact pentru persoane ca autoarea acestui articol, dacă am colabora, cu ea sau cu alții care au aceeași problemă, ei nu ar mai munci la ore imposibile pentru a primi premii sub forma unor umbrele, iar eu și colegii mei poate am ajunge să ducem o existență nu opulentă, dar măcar decentă din ceea ce producem.
Pentru o persoană atât de calificată ar trebui să fie floare la ureche așa ceva. Și nici măcar nu ar trebui să-și asume riscul de a abandona actualul loc de muncă, care probabil îi aduce venitul necesar pentru a avea seara o pâine pe care să o pună pe masă.
Și totuși oferta mea nu și-a găsit până acum răspuns.
Una din explicații ar fi că cele două universuri paralele, al meu cu produsul care trebuie vândut, și al ei, cel în care se găsește cheia care ar deschide ușa spre o minunată lume a clienților, nu se întâlnesc.
Proastă nu e, dovadă este chiar textul pe care l-a scris, deci cea de-a doua explicație ar fi că toată școala pe care a făcut-o, inclusiv doctoratul pe care îl are, nu au absolut nici o valoare, ea, specialist în marketing nu a fost învățată să vândă ceva, inclusiv munca care o prestează. Poate au învățat-o istoria domnului Ioan Aurel Pop, poate să rezolve tot felul de sisteme de ecuații, sau câți de “i” se folosesc când scrii copii și câți când scrii copiii.
În acest ultim caz vina este a sistemului de învățământ care ar trebui smuls din rădăcini ca o buruiană dăunătoare și înlocuit cu altceva mult mai funcțional.
De exemplu cu un învățământ online, dar nu tâmpenia pe care vor să o facă guvernanții liberali, ci unul bine gândit și unitar la nivel european.
***
Să nu faceți greșeala de a crede că tânărul liberal care a spus măgăriile de mai sus e un simplu cetățean speriat. Nici pe departe.
Domnul tânăr liberal e negustor de măști, așa că apostrofarea sa nu are nimic cu Dumnezeu, ci dimpotrivă, este în legătură cu arginții care sunt mai puțini dacă nu suntem terorizați de groaza de a ne îmbolnăvi.
Și în afară de măști mai face și altele, că Dumnezeu nu îți bagă în traistă dacă nu te faci frate cu dracul pentru a trece puntea, la fel cum fac mai toți liberalii ăștia care sunt tot timpul cu cuvântul domnului în gură.
***
Nu e singura care gândește așa. În ultimele luni am auzit o mulțime de persoane care spuneau “ferească Dumnezeu să ajungi în spital, pe lângă că nu te tratează te mai și omoară acolo”.
Așa se întâmplă când politicieni, ca cel de mai sus, și medici, fie corupți până în măduva oaselor, fie incredibil de proști, terorizează de luni de zile populația în loc de a-și face treaba pentru care sunt plătiți, să trateze pacienții de bolile pe care le au, nu de cele pe care nu le au. Avea dreptate și italianul ăla:
***
Potrivit managerului spitalului din Târgu Cărbuneşti, Ion Jianu avea şi alte probleme de sănătate, având în antecedente inclusiv un accident vascular-cerebral.
Este o situaţie foarte ciudată, care nu s-a mai întâmplat până acum. Dând în urmă câteva zile sau săptămâni, acelaşi lucru s-a întâmplat şi la alţi pacienţi care au fost diagnosticaţi şi trataţi de COVID-19. Este vorba de un pacient din judeţul Olt şi de o asistentă medicală din nordul ţării, cu care, după externare, s-a întâmplat acelaşi lucru
Sigur că da, se știe de pe vremea lui Hipocrate că după ce ai ținut un cardiac în spital timp de 21 de zile, riscând să-l infectezi cu toate mizeriile care colcăie în spitalele împuțite din România, dar fără să-l tratezi pentru afecțiunile pe care le are, cea mai plauzibilă cauză a morții este că a făcut duș cu apă caldă.
Probabil că și ceilalți care au ieșit vindecați din spital s-au spălat când au ajuns acasă și de aceea au murit.
***
Însăși existența poliției române este un act de corupție.
Pentru că numai așa se poate numi întreținerea unui organism în care funcționează oameni cu salarii extrem de mari, urmate de pensii nejustificat de mari, iar rezultatul este că ni s-a furat țara de sub cur și tot felul de duduieni joacă barbut pe mize de sute de mii de euro.
Singura posibilitate de a avea vreodată o poliție adevărată în această țară este să-i dăm pe toți polițiștii afară, cu pierderea tuturor drepturilor altele decât cele care li se cuvin pentru contribuțiile plătite, după care aducem alții noi, din Finlanda, de exemplu, aducem și profesori de poliție tot de undeva de acolo, iar acei profesori vor crește o nouă generație de polițiști români, care vor fi admiși să facă parte din acest corp de elită numai pe baza unui dosar impecabil.
***
Sunt studii, măcar preliminare care arată că doar pentru particule mici, particule PM 2,5, o reducere a acestora la o pătrime, În Bucureşti spre exemplificare, ar creşte speranţa de viaţă cu cel puţin 2 ani. Aceste studii sunt făcute fără a lua în considerare alţi compuşi chimici, la fel de nocivi
gazele arse de automobile au efecte devastatoare asupra populaţiei tinere. Există o categorie de oameni inocenţi care sunt expuşi prin particulele care există în marile oraşe, mai ales unde lipsesc spaţiile verzi. În următorii ani, acest pericol al poluării va fi luat în seamă şi vom vedea pacienţi cu patologie respiratorie cronică care nu au alţi factori declarativi, nu au fost fumători.
Cred că metrou nu va fi niciodată în Timișoara, nu că nu se poate, dar ar fi o prostie, ce metrou să faci într-un oraș care poate fi străbătut pe jos de către un om sănătos, în pas de plimbare, de la intrare până la ieșire în 120 de minute.
Restul ideilor nu sunt rele, nici cea cu pasajele inferioare, nici cea cu tramvaiul în care te urci de la strada Cluj și mergi la Reșița.
Dar tare mi-ar fi plăcut ca despre aceste idei să se discute și chiar să fie aplicate nu acum, cu o lună înainte de alegeri când alegătorii trebuie păcăliți cu ceva, ci mai demult, înainte de a se tăia copacii și a se lăți autostrăzile orașului și înainte ca domnul Robu și complicii săi din Consiliul Local să îmi scurteze viață cu câțiva ani.