Biden a comis o nouă gafă, l-a confundat pe actualul președinte al Franței cu François Mitterrand.
Problema noastră nu este că Biden i-a confundat pe ăia doi, se întâmplă după o anumită vârstă și în fond americanii sunt liberi să aleagă pe cine vor.
Partea tristă este că s-a considerat necesar ca în titlul articolului să se facă mențiunea „François Mitterrand, decedat în 1996”.
Pentru că altfel mulți dintre cititori s-ar fi întrebat cine este François Mitterrand.
A fost alaltăieri sau cu o zi înainte?
Vă povesteam despre cine stăpânește lumea.
Uite că mai spun și alții același lucru, și de data asta cineva care, citez din Wikipedia,
„Cărțile sale tratează relațiile reciproce dintre politică și economie , în special cu economia monetară și financiară .
Puterea mondială FMI a fost pe lista de bestselleruri Spiegel pentru cărți din domeniul economiei timp de 20 de săptămâni și a avut cel mai înalt clasament de 7. Financial Tsunami a fost numărul unu în bestsellerurile în domeniul economiei de către Revista Manager.”
Domnule, este totuși democrație acolo, uite că l-au demis pe ăla care a dat ordin să fie interceptați jurnaliștii.
De fapt tactica asta este folosită mai des decât credem, de exemplu îți vin ăia de la Garda Financiară în control la butică și atunci le bagi în față un motiv oarecare ca să-ți dea o amendă mică, nu ți-ai făcut de exemplu registrul de casă pentru ieri.
Astfel oamenii ăia vor fi mulțumiți și nu vor mai observa că toate țigările pe care le vinzi în prăvălie sunt cumpărate la negru.
Crește numărul bolnavilor cu boli respiratorii.
Ieri am făcut greșeala să iau un autobuz de la strada Cluj până la Spitalul Județean, o stație, că se nimerise autobuzul ăla lângă mine exact când treceam pe acolo. Fix 754 de metri.
Știți cât am făcut?
20 de minute.
Pe jos făceam în pas de plimbare 7-8 minute.
Și asta se întâmpla din cauza milioanelor de mașini care fumegau pe acea porțiune de traseu (ei, exagerez și eu, nu erau nici măcar un milion) care mergeau câțiva metri, se opreau la semafor, mai treceau câteva, înainta și autobuzul 2-3 metri, iarăși stăteam, și tot așa.
As fi curios ce ar arăta o stație din aia de măsurat noxele din aer amplasată chiar în fața Spitalului Județean, un loc în care se presupune că ar trebui să fie liniște și aer curat.
Cred că în 24 de ore s-ar arde electronicele alea.
***
NASA intenționează să trimită un reactor nuclear pe Lună ● Marte ar putea fi un loc ideal pentru agenți patogeni ● AI a reușit să descifreze parțial textul de pe un papirus carbonizat
Preşedintele SUA, Joe Biden, a comis o gafă şi i-a confundat pe preşedintele francez Emmanuel Macron cu fostul preşedinte François Mitterrand, într-o anecdotă, în weekend, la Las Vegas, unde susţinea un discurs în faţa unor lucrători din sectorul hotelier, înaintea alegerilor primare democrate de marţi, din Nevada.
Cine controlează economia Germaniei
Economia Germaniei se află într-o criză profundă și nu pare că lucrurile se vor schimba în bine prea curând. Dimpotrivă, totul indică faptul că această țară, campioană mondială la export de șase ori la rând între 2003 și 2008, va suferi în continuare daune economice și va rămâne și mai mult în urma concurenților săi.
În ochii multora, fenomenul se datorează incompetenței conducerii politice și incapacității economiei de a se opune în mod eficient deciziilor greșite luate de politicieni. Însă evaluarea presupune că cei care ne sunt prezentați ca fiind ”lideri” sunt cei care trag de fapt sforile.
Dar oare chiar politicienii trag sforile? Pentru a răspunde la întrebare, haideți să aruncăm o privire asupra domeniilor în care se iau cele mai importante decizii pentru economie.
Un înalt responsabil al serviciului de informaţii ucrainean (SBU) a fost demis în urma punerii ilegale sub ascultare a jurnaliştilor unui site de investigaţii, transmit marţi, 6 februarie, AFP şi Reuters, citând surse din cadrul serviciului.
Niciun stat membru UE nu le va mai permite șoferilor cu permisul suspendat să conducă pe teritoriul lor. Directivă adoptată de Parlamentul European.
Creştere cu 21% a numărului cazurilor de cancer nou diagnosticate, în 2023
Numărul de cazuri de cancer nou diagnosticate a urcat anul trecut cu 21%, comparativ cu 2022, iar numărul pacienților cu această boală a ajuns la peste 550.000 în 2023, conform datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică. Aceasta, în condițiile în care datele INSP sunt sub realitate, conform președintelui Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Cezar […]
Bolile respiratorii sunt unul dintre cele mai frecvente şi mai dureroase efecte ale poluării aerului, o stare de fapt ale cărei victime îi sunt din ce în ce mai mulţi cetăţeni ai lumii.
Dragoș Damian: 2024 are semne bune. Se anunță un an excepțional, mult mai bun decât 2023
Ați văzut ce scumpiri au fost după 1 ianuarie, mai ales la alimente? Dar cui îi pasă?
Aglomerație infernală pe toate șoselele, coloane nesfârșite de mășini, dubițe și TIR-uri.
Terase și restaurante pline, hoteluri pline, pensiuni pline, pârtîi pline. Sezon de iarnă fără zăpadă, dar cu prețuri ca în Elveția.
Ne pregătim de „triunghiul iubirii”, Valentine’s Day, 1 Martie, 8 Martie. Vor fi cozi la cadouri, flori, mărțișoare, city break-uri și alte lucruri minunate în numele iubirii.
Ieșim din sezonul Paștelui în care vor fi cheltuieli enorme și intrăm în sezonul nunților – un cunoscut spune în glumă sau în serios că anul asta nunțile vor aduce 1% din PIB.
Vine vara, concedii, vacanțe și zile libere fără număr, suntem preveniți deja că toate destinațiile se vor scumpi. Cozi la agențiile de turism. Cozi la biletele de avion, destinațiile exotice sunt toate sold out.
Vor fi cozi la festivalurile de muzică, apoi, încep zilele orașelor, vor fi petreceri cu cozi la mici, zacuscă, murături și alte asemenea bunătățuri. Economia va dudui pentru producătorii autohtoni.
Cozi la dealer-îi de autovehicole, la magazinele de bunuri de larg consum, la gadget-uri și wearable-uri. În fața mea la o coadă la un magazin de electronice un tânăr și-a luat tabletă și smartphone plătind cash 6.000 de lei.
Cozi în benzinării, a crescut acciza, dar cui îi pasă, ați văzut ce cozi sunt în benzinării, care acum sunt și mini-marketuri.
Cozile obișnuite la început de an la orice ghișeu pentru plata utilităților și impozitelor.
Liste de așteptare la montarea de panouri solare, nu ai nici o șansă dacă nu cunoști pe cineva. La fel ca în 2023, firme turcești montează panouri solare chinezești cu muncitori nepalezi.
Imobiliarele duduie. De la biroul meu număr în Pipera cel puțîn 25 de macarale mari. De pe Feleac în Cluj-Napoca poți număra vreo 50 de macarale după care pierzi socoteala.
Cozi în mall-uri, în magazinele de bricolaj, în hiper sau supermarket-uri și în magazinele mai mici și în piață, unde se vând legume și fructe din țări new-entry precum Irak, Africa de Sud și Republica Dominicană.
Se spune că toată lumea stă pe munți de bani, nu știm exact de unde vin, dar nici nu mai contează, se reașează cozile la creditare la birourile bancare, IRCC sau ROBOR, cui îi pasă, să se miște munții aceia de bani.
Mici inconveniente care pot fi trecute cu vederea. Creșterea pensiilor a fost complet anihilată de creșterea prețului la alimente. Protestul fermierilor și transportatorilor. E-Factură. Un general ne strică cheful și ne spune că trebuie să fim pregătiți de război. Continuă să plece pe capete din țară medicii și inginerii, copiii noștri, să vedeți ce o să fie după visa waiver. Mortalitatea nu a scăzut nici cu o miime de procent în ultimii 10 ani deși cheltuielile din sănătate s-au dublat.
Dar nu mă lăsăți să vă stric cheful acum la sfârșit. Se anunță un an 2024 excepțional. Apropo, ar fi păcat să comasăm alegerile și să pierdem spectacolul, atâta doar să nu se țină alegerile în iunie, iulie, august și decembrie, suntem plecați în concediu.
Procurorul general al României, Alex Florenţa, critică într-un interviu acordat TVR pragul de un milion de euro până la care evaziunea fiscală ar urma să fie dezincriminată dacă prejudiciul este achitat cu penalităţi. În opinia sa, plafonul este prea ridicat pentru o țară cu nivel de dezvoltare al României.
În doar trei ani, începând din 2021, PSD și PNL au plătit peste 257 de milioane de lei pentru știri pozitive în mass-media. Adică aproape 52 de milioane de euro. Cu un milion mai mult decât a costat construcția spitalului „„Dăruiește viață”, dedicat copiilor bolnavi de cancer, făcut din donații de la oameni și firme.
Analiza sumelor plătite de PSD și PNL în ultimii trei ani, în care nu au existat campanii electorale, dezvăluie o creștere spectaculoasă a banilor utilizați pentru presă și propagandă.
Fără să prezinte informații concrete unde ajung banii publici, PSD și PNL au profitat de subvenția încasată, potrivit datelor raportate la Autoritatea Electorală Permanentă și consultate de Libertatea.
Beneficiarii reali, site-urile care au avut contracte cu partidele, nu sunt prezentați de partide. Nici articolele nu sunt marcate ca publicitate politică.
O investigație Libertatea a dezvăluit că site-ul digi24.ro a reprezentat, în 2023, principala sursă de promovare pentru PNL. Contractul este de aproape un milion de euro anual. Liberalii au plătit sume importante anul trecut, de ordinul sutelor de mii de euro, și pentru site-urile televiziunilor Antena 3, RTV sau Realitatea. Partidul are contracte și cu mai multe site-uri din presa scrisă printre care știripesurse, Newsweek sau DC News.
PSD plătește promovarea pe site-urile televiziunilor A3, RTV, B1 TV, Digi24 și B1, potrivit mai multor surse din conducerea partidului.
Să facem România săracă again!
Donald Trump și-a câștigat primul mandat de președinte spunându-le americanilor că va face America mare din nou. Americanii l-au crezut, l-au votat și sunt șanse mari să-l voteze și anul ăsta, după o pauză de patru ani, pentru un al doilea mandat.
Avem o armată din ce în ce mai dotată
Pînă să vină rachetele Patriot, pe care le-am plătit deja, cu bani după care plătim dobînzi, pînă să vină avioanele cele noi, fregatele și ce mai plănuiesc strategii lui fried fish să ia pe datorie, Armata română își dotează popotele cu tot ce trebuie. Iar aici strategia e cu totul alta, nu ca la rachete, căci au fost semnate doar niște contracte-cadru, urmînd ca plățile să fie făcute abia pe măsură ce vine aparatura. Care, desigur, nu-i de la Lockhead Martin, că nu știu americanii să facă feliatoare de salam așa cum își doresc generalii noștri ori mașini electrice de curățat cartofi.
Continuăm să povestim despre istoria Timișoarei și ajungem la perioada în care își pierde statutul de capital, după ce regale Carol Robert, în 1323, părăsește Timișoara și se instalează la Vișegrad.
Primăria Timişoara continuă demersurile pentru modernizarea cartierelor prin demolarea și înlocuirea garajelor vechi şi improvizate cu amenajarea de noi locuri de parcare și spații recreative între blocuri, arată reprezentanţii instituţiei. În prima etapă sunt propuse pentru demolare 231 de garaje şi crearea a peste 300 de noi locuri de parcare.
Cinematograful Studio din centrul Timișoarei ar putea fi redeschis publicului în vara acestui an.
Stadiul lucrărilor de reabilitarea de la cinema Studio a ajuns, în acest moment, la 85 la sută, anunță autoritățle locale.
Au fost montate instalațiile termice, electrice, sanitare și de ventitație. Lucrările continuă cu placarea pereților din sălile de proiecție și din cele destinate înregistrărilor audio și video.
Ce facem astăzi, 7 februarie 2024, în Timișoara?
Miercuri, 7 februarie, puteți merge la expoziții, proiecții și la mai multe spectacole.