Ieri, cu o întârziere de câteva zile, datorată condițiilor meteo, în Cuba au avut loc festivitățile organizate cu ocazia zilei de 1 Mai.
Probabil că foarte mulți tineri , dar nu numai tineri, nici nu mai știu care e treaba cu acea țară, de aceea vă voi reaminti foarte pe scurt ce s-a întâmplat acolo și de ce oamenii ăia, săracii, nu mai au nici după ce să bea apă:
Cuba este o țară frumoasă din Caraibe, în care locuitorii de acolo ar putea trăi minunat și fără probleme de pe urma resurselor proprii combinate cu schimburile economice sau datorită turismului, sau datorită turismului medical, pentru că, poate nu știați, Cuba este un lider mondial în domeniul medicinei, medicina aia adevărată, nu făcută după normative publicate în Monitorul Oficial, ca la noi.
Doar că la un moment dat, în 1952 Statele Unite ale Americii au organizat acolo o lovitură de stat prin care l-au înscăunat în calitate de președinte pe un derbedeu care se numea Fulgencio Batista, fost cubanez, plecat în Florida și apoi adus înapoi de americani.
Iar banditul ăsta a executat ordinele stâpânilor săi, a dat țara pe mâna mafiei americane și a transformat Cuba într-o țară în care locuitorii au devenit practic sclavii americanilor, nu a poporului american care este um mare popor, doar că nu prea știe să-și aleagă conducătorii, ci a bandiților de acolo, ăia care se ocupă cu droguri, prostituție, jocuri de noroc, omoară oameni și ce mai au ei în fișa postului.
O țară devenită terenul de joacă al mafiei americane. Ce putea să meargă rău?
Cubanezii nu s-au lăsat înrobiți și în 1953 a început revoluția cubaneză, care s-a terminat în 1 ianuarie 1959 prin “bătălia de la Santa Clara” condusă de Che Guevara, tipul ăla a cărui poză o purtam pe tricouri într-o vreme când eram, cel puțin în interiorul nostru, mai liberi decât acum.
Așa cum era și normal, cubanezii au golit țara de gunoaiele mafiote și au naționalizat ce era de naționalizat.
Bineînțeles că mafioților americani nu le-a convenit să-și piardă jucăria și au impus un embargou asupra Cubei, embargou care durează din 1960 și mai durează și acum.
Iar lumea civilizată, asta occidentală din care acum facem și noi parte, tace, în timp ce oamenii de acolo suferă din cauza a tot felul de lipsuri, pentru că o țară nu poate trăi izolată, numai Ceușescu a dorit acest lucru și știm cu toții unde am ajuns.
PSD-iștii spun că ar fi mai bine ca parcarea aia de pe terenul fostului Comisariat Militar să fie realizată din fonduri proprii ale comunității.
Nu pot decât să fiu dect de acord cu această idee. Niciodată asocierile astea dintre lumea privată și interesele comunității nu au dus la ceva foarte bun.
A murit Orza.
Ce să spun, amintiți-vă ce v-am mai spus de câteva ori, trăiți fiecare zi ca și cum ar fi ultima voastră zi, faceți cât de mult bine puteți și cum puteți și lăsați dracului risipa, lăcomia și strânsul de lucruri, că oricum nu o să duceți nimic cu voi.
Am observat că în ciuda aparentei corectitudini politice pe care o afișăm, există o atitudine cel puțin ciudată din partea presei în privința femeilor frumoase. Imediat ce undeva este angajată o femeie care arată cât de cât bine, aceasta este socotită din start incompetentă și fără experiență.
În privința experienței ar fi multe de discutat, eu am cunoscut mulți economiști care în ciuda faptului că aveau o experiență de o viață nu știau să pună două conturi unul lângă altul, așa cum am cunoscut și tineri de care dacă îți apropiai capul puteai auzi zbârnâitul ideilor din capul lor.
Citeam odată într-o carte că la americani, ăia pe care ne place să-i imităm doar că nu prea înțelegem decât cuvintele în parte și nu ideea, în posturi din astea sunt numiți de obicei oameni care au vârsta de maximum 35-40 de ani.
După aceea omul obosește, mai adoarme cu capul pe masă, i se face frică să ia decizii proprii, oricum nu mai e capabil de inițiative curajoase așa că este mutat, acolo la ei, în funcții administrative de mai mică importanță.
Și asta se întâmplă în toate domeniile, nu numai la directorii economici.
Chiar ieri am cunoscut un astfel de om, tot director economic, om bătrân și cu experiență, nu la primărie, ci la o foarte importantă instituție a Statului Român, el știa de facturile alea electronice care se trimit prin intermediul ANAF, știa probabil și că există o lege care spune că de la 1 ianuarie 2007 nu mai este nevoie să se ștampileze și să se semneze facturile, dar el dorea totuși o factură pe hârtie, semnată și ștampilată și trimisă prin curier, așa, pentru orice eventualitate. Ei bine, omul ăla ar fi trebuit de mult trecut în rezervă, cu toate că avea experiență și oricum nu arăta atât de bine ca femeia asta de la noi.
Piață imobiliară din Cluj a crescut semnificativ în ultimii ani.
Eu aș întreba dacă locuitorii din Cluj sunt mai fericiți în ultimii ani datorită acestei creșteri.
Și acest lucru este valabil nu numai la Cluj, nici noi nu suntem departe.
Dragi timișoreni, vorbesc despre cei adevărați, cei care ați fost aici în urmă cu 30 de ani sau v-ați născut aici, sunteți mai fericiți că locuințele s-au scumpit și samsarii imobiliari trăiesc mai bine?
Vă umple de fericire că trotuarele au fost îngustate sau chiar au dispărut complet, pentru a face loc nenumăratelor mașini apărute în ultimii ani? La fel cum au dispărut și o mulțime de treceri de pietoni, din același motiv.
Considerați că este bine că țevile de canalizare au devenit prea înguste pentru atât rahat care se scurge pe ele?
Că aerul este din ce în ce mai poluat considerați că este bine?
Pentru că la lucruri din astea duce aglomerarea. Avantaje nu prea sunt, au ăia mai mult de furat dar asta nu îl ajută cu nimic pe cetățeanul de rând. Și să nu îmi spuneți că mai mulți oameni duc la dezvoltarea economiei, că asta e ca și cu blocurile comuniste pentru construcția cărora au fost aduși oameni din alte părți și în care ulterior au fost mutați tot noii veniți, lucru care nu prea a dus la nimic bun pentrui băștinașii existenți în acel loc.
Ministrul ungar de externe Peter Szijjarto i-a reproşat vineri ambasadorului SUA la Budapesta, David Pressman, că desfăşoară o „propagandă de război” şi încearcă să împingă statul ungar în războiul din Ucraina, deşi Ungaria face parte dintr-o „majoritate globală pro-pace”, relatează agenţia oficială maghiară MTI, citată de Agerpres.
Prim-ministrul din Belize, Johnny Briceño, spune că este „destul de probabil” ca țara sa să fie următorul membru Commonwealth care devine republică, potrivit The Guardian, după ce premierul britanic Rishi Sunak a refuzat să ceară scuze pentru rolul Marii Britanii în comerțul transantlaic cu sclavi.
Realizator: Miniștrii sănătății din Uniunea Europeană au discutat astăzi, la Stockholm, propunerea Comisiei de a reforma sistemul de sănătate pentru a crea o piață unică a medicamentelor. Comisarul Stella Kyriakides afirmă că noul sistem va permite accesul tuturor pacienților europeni la medicamente, iar prețurile vor fi echitabile, indiferent dacă este vorba de generice sau de […]
Ucrainenii duc o campanie de demontare a statuilor dedicate poetului Puşkin din întreaga ţară
Ion Cristoiu: Ce făcea alesul poporului, Petru Groza, cînd Poporul muncea
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că va veni cu o lege de asumare a răspunderii în faţa Parlamentului atunci când va fi premier în ceea ce priveşte pensiile speciale. Viitorul premier după rotativă este tranşant: „Ori trece legea, ori plec eu acasă”.
A murit Adrian Orza, fostul viceprimar al Timișoarei
Adrian Orza s-a stins din viață vineri seara, din cauza unui stop cardio respirator.
Timișul va pierde foarte mult dacă se va realiza contractul de concesiune pentru parcare supraetajată din centrul Timișoarei în forma actuală, spune Alexandru Iovescu, liderul consilierilor județeni ai PSD. Nu e normal ca un asemenea teren să fie blocat de o firmă 49 de ani, iar la schimb CJ Timiș să se aleagă cu o redevență extrem de mică de 4,6 – 4,8 milioane de ani, mai spune acesta. Soluția propusă, Consiliul Județean să facă din banii săi sau dintr-un credit investiția.
Dr. Faustus theater-concert, la Timișoara
Dr. Faustus theater-concert, inspirat de operele lui Thomas Mann și Leonard Bernstein, creat în cel mai nou Laborator de instrospecție muzicală/teatrală #artefactum, deschide luni, 15 mai, stagiunea Nocturnalii inside 2023, a Companiei de teatru independent Arte-Factum. Evenimentul se va desfășura de la ora 20:00, în Studioul Franciscan din Timișoara (str. E. Ungureanu nr. 1, Piața Libertății).
Primăria Timișoara va organiza, în perioada 10 – 13 mai, „Săptămâna nZEB Timișoara 2023”, un proiect dedicat inovației și sustenabilității. Cea mai importantă parte a acestui proiect ar reprezenta-o transformarea parcării Modex într-un centru de inovație și sustenabilitate.
Proiectul intitulat „Ecluze pe Bega/Conexiuni culturale” propune o călătorie pe apă și pe maluri în trecutul, prezentul, dar mai ales viitorul canalului care traversează Timișoara și ne va duce – cât de curând, la vecinii sârbi. Cu alte cuvinte, e o strategie ce aduce cultura pe apă și pe lângă apă în anul Capitalei Europene a Culturii. Iar mijlocul prin care se vor realiza toate evenimente este legendarul vapor Pelican, revenit anul trecut pe Bega. În urma unui incendiului din 2012, ambarcațiunea urma să ajungă la fier vechi. Norocul a făcut ca o mână de timișoreni să cumpere Pelicanul, să-l refacă și să-l pună din nou pe Bega.
Este activitate intensă pe zonele alocate Horticulturii, cea mai mare din cele trei societăți care se ocupă de administrarea zonei verzi din centrul orașului. Reprezentanții Primăriei au transmis celor trei societăți cerințe clare de calitate privind cosirea zonelor verzi alocate, precizând că acestea trebuie finalizate până cel târziu în data de 8 mai, pe toata…
5 mai 1955 – 5 mai 2023! Radio Timișoara – 68 de ani de existență…!
Kinga Ötvös a lansat un nou material la casa de discuri timișoreană Psihodrom
Casa de discuri Psihodrom Records a lansat un nou E.P. semnat de artista multidisciplinară Kinga Ötvös. Albumul său de debut,„Fluid Oratorio” a apărut in iunie 2021. „Un omagiu adus frigului și apei înghețate, «Ice Requiem» este o piesă în trei secvențe care explorează conexiunile complexe dintre umanitate și Gheață. O poveste sonoră în continuă evoluție, […]
Șeful piețelor din Timișoara tace când este întrebat despre tânăra fără experiență pe care a pus-o director economic, dar se laudă că schimbă becurile.
A fost semnat contractul de proiectare pentru transformarea zonei Pădurea Verde în parc
De acum peste cel puțin trei sfert de an vom afla cum va arăta concret varianta de parc în care se va transforma Pădurea Verde. Aceasta după ce firma care a câștigat licitația va finaliza proiectul pentru obiectivul care are ca scop realizarea amenajări minimale pentru a crește accesul și calitatea vizitelor la Pădurea Verde.…
Piața imobiliară din Cluj-Napoca a crescut semnificativ în ultimii ani, ca urmare a dezvoltării economice și fluxului constant de studenți și profesioniști în căutare de locuințe.