O idee excelentă.
Nu mai trebuie să mergi în oraș să cauți cortul în care se adună semnături pentru un anumit candidat, ci completezi un formular, atașezi o poză a buletinului și gata.
Comod, de acasă, fără să te scoli din fotoliu.
Atenție însă, este admisă o singură semnătură, fie online, fie pe hârtie, la corturile care sunt montate în localitățile patriei.
Hotnews nu vă dă informația cea mai importantă, unde să semnați, dar vă spun eu, linkul este acesta.
Cred că e bine să menționăm că acest articol nu este o reclamă pentru USR, e o reclamă pentru progresul tehnologic pe care îl reprezintă această realizare.
Dacă și alți candidați sau formațiuni politice au o jucărie din aceasta, îi rugăm să ne dea linkul, pot să-l înscrie la comentarii, îl verificăm dacă funcționează și le facem și lor reclamă, pentru că așa e cinstit.
***
Așa se întâmplă când statul este capturat de o idiocrație.
De fapt, astăzi, aproape toate comentariile de mai jos au legătură cu idioții care ne conduc într-un fel sau altul.
Femeia asta nu era bolnavă, statul i-a interzis să iasă din casă pentru că fiica ei avusese un răspuns pozitiv la un test, care nici ăla nu are vreo valoare reală.
Ea săraca a stat în casă câț a putut să reziste, a lins niște zahăr, dar probabil că și zahărul s-a terminat.
A ieșit din casă de foame, pentru că niște incompetenți, angajați pe bani grei ai statului român, nu s-au gândit că o bătrână închisă în casă trebuie să mai și mănânce, și dacă nu îi dai voie să iasă din casă, ar terbui să vină cineva să-i aducă o pâine, niște mâncare, ceva. În acel moment niște polițiști, în loc să fugă să-i cumpere ceva de mâncare, au arestat-o. Și se mai și supără când lumea le spune, pe bună dreptate, bancuri cu polițiști care înșurubează becuri.
Iar acum acum niște oameni despre care se presupune că ar trebui să perceapă totuși realitatea înconjurătoare o cercetează penal.
În timpul ăsta un Pian oarecare, membru al filarmonicii din Ferentari, discuta despre împrumuturi la barbut de sute de mii de euro. Și bineînțeles nici polițiștii și nici magistrații nu îi deranjau pe el sau pe partenerii săi de afaceri de la joc.
Apropo, despre omul acela care s-a spânzurat după ce alți polițiști tot atât de inteligenți l-au amendat pentru că nu avea la el o declarație pe care ar fi trebuit să și-o dea siongur se știe ceva? Polițiștii care l-au amendat, cei care au dat acel ordin au pățit ceva, sau sunt în continuare în aceleași poziții din care pot face rău?
***
Când angajații statului român sunt recrutați din rândul membrilor de partid, din toate partidele, rezultatul nu poate fi decât acesta.
Atunci când toți, fără excepție, vor fi concediați și posturile vor fi ocupate de oameni inteligenți (știu, e cam greu, dar nimeni nu spune ca la DSP nu pot lucra finlandezi sau danezi), a căror onestitate este dincolo de orice îndoială, calificați pentru funcțiile respective, atunci aceste lucruri nu se vor mai întâmpla.
***
Când vedeți la televizor ce frumos se distrează oamnenii la mare, înseamnă că cineva a fost interesat să vedeți acel lucru și a plătit pentru asta. Le fel se întâmplă și când vi se spune că vaccinul rusesc nu este bun, dar ăla anglo-american pentru care trebuie să semnezi că îți asumi răspunderea în caz de ceva, e bun.
Tot plătite sunt și interviurile acelea de la radio difuzate în fiecare dimineață pe la opt și zece, sau știrile din ziare. Probabil 90% din știrile de la televizor, radio sau din presa scrisă sunt difuzate după ce persoanele sau grupurile interesate au transferat bani dintr-un cont în altul.
Cetățeanul crede ce i se spune, că doar se spune la televizor, “săraca femeie cum s-a îmbolnăvit ea și cu bărba-su și fie-sa”. Dar asta nu înseamnăcă ceea ce se spune e și adevărat.
Cât despre omul ăsta din poză, ar fi trebuit concediat încă de când a spus că îi așteaptă pe cetățeni cu lumânări la spitalul ăla pe care îl conduce. În fond nu e o somitate de care bolnavii nu se pot lipsi. Acest domn nu e decât un directoraș care a primit o misiune de la partid. Mâine e posibil să conducă o grădiniță sau să controleze piețașii dacă au unghiile curate.
Poate îl vor concedia acum, pentru că este culmea nesimțirii să cerșești bani și după aceea să-i cheltui pentru a-ți face reclamă.
Și poate nici cetățenii nu vor mai fi chiar atât de fraieri, oamenii ăia câștigă cât niște regi, mai au și câte o firmă, două, trei, în spate, de care bineînțeles se ocupă în timpul serviciului, că ziua nu are decât 24 de ore, așa că nu au neapărat nevoie de mila voastră.
Dacă chiar aveți bani de care vă puteți lipsi, cumpărați-i un laptop unui copil sărac care peste o lună începe școala, e păcat să-i dați celor care au prea mult.
***
Statul oferă vouchere pentru cine își casează mașina veche, ca să-și ia una nouă, dar astfel a reușit doar să aducă și mai multe mașini pe străzi.
E ca și cum părinții ți-ar da bani să plătești întreținerea și tu te duci la mare cu ei.
Chiar în această dimineață mă gândeam la miliardele alea.
Nu sădești puieți înainte de anoptimpul în care se aprind pădurile, îi sădești după aceea, când focul s-a stins și au început ploile.
Așa e și cu economia. Chiar dacă dai bani la Lufthansa sau lui Florea Cioacă SRL, banii sunt ca și pierduți, pentru că și Lufthansa și Florea Cioacă fac parte dintr-o economie care în aceste zile și în multe zile care vor urma este în cădere liberă.
Acum trebuie să cheltuim numai pe urgențe, oamenii să aibă ce mânca, să aibă un acoperiș deasupra capului, avem nevoie de un sistem de sănătate (dar unul adevărat, nu mizeria scumpă și ineficientă de acum), e nevoie să pregătim oamenii care vor duce lumea mai departe.
Iar mai târziu, peste vreo zece ani, vom împărți și banii ăia mulți. Dar îi vom folosi pentru construirea acelei noi lumi care se va naște atunci, nu să-și cumpere unii autoturisme care oricum peste 10 ani vor fi ceva asemănător cu ceea ce sunt căruțele acum.
***
Atâta incompetență la oameni care au salariul minim 130 de milioane de lei vechi! Mi-a spus un prieten medic că atâta au (angajații DSP – n.red.)
Voi vă dați seama ce lefuri au oamenii ăștia?
130 de milioane.
Cam atât iau în mână 10 oameni care stau în picioare 8 ore în fiecare zi, 5 zile pe săptămână, niște oameni care lucrează într-o fabrică și produc lucruri utile.
Și ășția cu lefuri mari de la stat nici măcar nu fac ceva util pentru banii ăia, nu fac invenții, nu fac programe pentru calculator, nu proiectează turbine pentru hidrocentrale, nu operează oameni de apendicită sau de tumori pe creier.
Nu sunt nici măcar în stare să-i scrie corect numele omului ăluia sau să facă ceva pentru ca familia din articolul de mai sus să nu stea cu mortul în casă. Singurul lucru pe care îl fac este să bântuie prin sediile celor care mai produc câte ceva și să-i amendeze.
Ceva trebuie schimbat în țara asta.
***
Poporul e prost și nedisciplinat că nu poartă mască. Ăsta e simplismul de Facebook. Dar ai și forme acreditate științific, cu un dubios aer desuet și provincial, cu specialiști care explică doct cum că, de exemplu, poporul român nu prea are gust pentru disciplină.
Un articol care ar trebui să fie citit și de niște oameni cărora sistemul le-a cumpărat obediența, sau care poate au o carență de iod, ale căror comentarii le-am citit pe Facebook.
***
Era inevitabil.
Într-o lume în care sunt tot mai mulți medici care în loc să-ți asculte cu stetoscopil bătăile inimii și respirația te conectează la un laptop care le afișează sute de rezultate din care ei trebuie să aleagă aleator două-trei, sau în care unii medicii din spital te cheamă la cabinelele lor private, pentru că la spital e pe gratis dar la cabinet e pe bani și acolo pot să-ți mai și prescrie niște suplimente alimentare pentru care ei primesc comision, unde, de mulți ani, probabil 75% din medicamentele din farmacii nu vindecă bolile ci le cronicizează, asta dacă nu sunt simple tablete care nu fac nimic dar al căror preț este echivalent cu greutatea lor în aur, nu se putea să nu apară și așa ceva.
Întregul sistem medical și pharma a ajuns o imensă escrocherie.
Mai există câțiva medici adevărați, dar aceștia se apropie de vârsta pensionării, iar odată cu ei va dispare medicina științifică, cea practicată de medicii adevărați, care au făcut o școală adevărată.
După aceea în spitale, policlinici și dispensare vor rămâne niște idioți care au făcut medicina pentru că medicii au leafă mare și care habar nu au ce este în spatele analizelor sau a imaginilor care se văd pe displayul aparaturii de imaginistică. Se vor baza cu toții pe niște jucării din plastic alb produse pe vreun vapor care le vor spune care este boala de care suferă pacientul. Jucării la fel de precise ca tensiometrele pe care toate farmaciile le vând fără nici o reținere și care, dacă îți iei temperatura de 10 ori la intervale de câte un minut îți afișează 10 rezultate diferite.
Semnele deja se văd, oamenii iau foc pe masa de operație, lucruri simple, de exemplu o naștere, pot provoca moartea, spitalele au devenit un fel de pușcării în care sunt ținuți oameni sănătoși în timp ce bolnavii care au nevoie de asistență medicală nu sunt internați, spitalele au devenit focare de infecții deoarece niște nemernici cu epoleți pe umăr au vândut apă sfințită în loc de biocide…
Iar dacă vom dori să trăim vom ajunge să practicăm cu toții “medicina cetățenească”, adică ne vom cumpăra din talciok câte un tensiometru din acela clasic, cu manomentru și o pompiță de cauciuc, un termometru rusesc cu mercur, iar când ne simțim rău ne vom lua singuri tensiunea și temperatura iar după aceea vom căuta pe Google informații despre ceea ce ne doare. Și, după ce am aflat care ar putea fi tratamentul, vom căuta o pilă care să ne facă rost de niște antibiotice sau alte medicamente, poate o să lingem mucegaiul de pe pereți și pânzele de păianjen din WC le punem pe răni, poate vom mai cumpăra și de la o farmacie veterinară câte ceva, mai ales că acolo încă există medicamente adevărate, și cumva ne vom descurca.
***
Da, e normal ca tablete gratuite să primească elevii din familiile sărace.
Dar nu înțeleg povestea cu telefonul.
Doamnă ministru, domnule Orban, poate ne explicați, de ce dacă tatăl are un telefon, copilul sărac nu mai primește tabletă?
În nemaipomenita dumneavoastră înțelepciune vă imaginați că se poate face școală pe telefon, chiar dacă e conectat la internet?
Sau tatăl ar trebui să-și vândă telefonul ca să-i cumpere copilului o tabletă?
Sau cine își permite un telefon mobil este prea bogat pentru a beneficia de o tabletă?