La cine sunt banii lumii?
Păi se cam știe.
Dacă vă uitați la blocurile alea noi, sau la un Mall, chiar și la ale noastre, sau la o clădire de birouri, trebuie să știți că acestea nu aparțin lui Ionescu sau lui Popescu.
Microsoft nu aparține lui Bill Gates și nici Tesla nu este a lui Elon Musk.
Toate acestea aparțin acționarilor.
Acționarii ăștia aparțin și ei altor acționari mai mari.
Acționarii ăștia mari aparțin și ei unor acționari și mai mari.
Au fost oameni care au pierdut o grămadă de timp pentru a descâlci toate încrengăturile astea complicate și au reușit să ajungă la o concluzie, s-a scris o mulțime de articole și cărți despre acest subiect, s-au făcut documentare:
În final se ajunge la vârful piramidei, la doi acționari supremi care se numesc BlackRock și Vanguard.
Amuzant este că o parte din Black Rock aparține Vanguard și o parte din Vanguard este proprietatea lui Black Rock.
Digi a renunțat la propaganda plătită de PSD și PNL.
Din păcate, spun din păcate pentru că mie îmi place de ăștia de la Digi, de la ei am internet, au renunțat la propaganda pentru cei doi, în schimb au început să facă propagandă militaristă. Mai nou sunt mai mulți oameni în uniformă la Digi decât la Realitatea. Probabil că propaganda în favoarea războaielor și a cumpărării de armament este mai bine plătită.
Dintr-un articol recent al lui Dragoș Damian aflăm că în ciuda faptului că vânzările de medicamente din ultimii 10 ani s-au triplat, mortalitatea nu a scăzut, ci dimpotrivă, a crescut de la 11,4 la 12,4 la mia de locuitori.
Pentru că am fost curios am căutat informații și despre sumele alocate sistemului de sănătate în ultimii 10 ani. Căutarea a fost sumară, este ora 5 dimineață, ochii îmi sunt încă cârpiți de somn, dar tot am găsit câte ceva.
Și acestea, sumele alocate pentru sănătate, au crescut în ultimii 10 ani ca fasolea aceea fermecată, de la 43,4 miliarde lei în 2014 103.4 miliarde lei în 2023.
2014: 43,4 miliarde lei
2015: 47,6 miliarde lei
2016: 51,8 miliarde lei
2017: 56,4 miliarde lei
2018: 61,3 miliarde lei
2019: 67,5 miliarde lei
2020: 77,9 miliarde lei
2021: 84,3 miliarde lei
2022: 95,2 miliarde lei
2023: 103,4 miliarde lei
Deci, cheltuim mult mai mult pe medici și pe medicamente și totuși murim mai mult decât înainte.
Dacă aș fi Ministrul Sănătății eu nu prea aș fi dormit în ultimele nopți, mai ales că domnul Rafila nu are cum să nu știe despre aceste cifre.
Aș fi numit o comisie care să cerceteze care este cauza, ce s-a întâmplat în ultimii 10 ani și ce se poate face pentru a remedia această situație.
Poate că a scăzut calitatea medicamentelor. Sau poate a scăzut calitatea actului medical. Nu știu, dar lucrurile astea pot fi analizate și se poate găsi cauza.
Pentru că ceva trebuie să se fi întâmplat, nu este admisibil ca un lucru să se scumpească de trei ori și rezultatele să fie tot mai proaste.
Si, din nou, pentru că sunt curios, l-am întrebat pe un inteligent din ăsta artificial care ar putea fi cauzele pentru această anomalie.
Iată câteva dintre acestea:
– Timpi de așteptare lungi pentru consultații de specialitate și intervenții chirurgicale.
– Infrastructura medicală precară în anumite regiuni.
– Deficiențe în ceea ce privește protocoalele de diagnostic și tratament.
– Erori medicale.
– Sărăcia și lipsa accesului la o alimentație sănătoasă și la un stil de viață activ.
– Stresul și problemele sociale.
– Poluarea aerului și a apei.
– Expunerea la substanțe chimice toxice.
Pentru că am eu o bănuială cu privire la ce ar fi putut cauza problemele de mai sus, l-am mai întrebat pe inteligentul ăsta artificial și dacă automedicația, sau automedicația asistată de farmaciști, ceva de genul „doamna farmacist, am o infecție la măsea și am nevoie de un antibiotic, ce-mi recomandați?”, sau „doamnă, am o răceală, dați-mi ceva”, un lucru care în vremurile când mortalitatea era mai mică era destul de frecvent, ar ajuta la ușurarea poverii puse pe sistemul medical.
Și am avut surpriza (de fapt nu a fost o surpriză, cineva inteligent nici nu putea să-mi dea alt răspuns) că mi-a spus altceva decât propaganda din presă:
Dar, nu trebuie să vă luați după mine, eu nu sunt medic ci doar cineva care știe cât de cât să caute informații pe Internet și care înțelege un text scris în limba română.
***
Președintele Biden are o perioadă dificilă să concureze cu fostul președinte Trump pe probleme precum economia și granița, în ciuda cifrelor recente de creștere a locurilor de muncă și a încetinirii inflației.
Biden îl devansează pe Trump, favoritul pentru nominalizarea prezidențială a Republicii Moldova, cu 23 de puncte atunci când alegătorii au fost întrebați cine ar fi un candidat mai bun pentru a gestiona economia , potrivit rezultatelor unui sondaj național NBC News publicat duminică.
Cosmonautul rus Oleg Kononenko a stabilit recordul pentru cel mai mult timp petrecut în spaţiu
Cosmonautul rus Oleg Kononenko a stabilit, duminică, un record mondial pentru durata zborurilor spaţiale, cu aproape 2 ani şi jumătate petrecuţi în spaţiu
Piaţa de medicamente a ajuns la 30 miliarde de lei vânzări în 2023, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, potrivit celui mai recent raport al companiei de piaţă Cegedim. În comparaţie cu acum un deceniu, piaţa a înregistrat aproape o triplare, de la 11,7 mld. lei cât erau vânzările totale în 2013. Totuşi, rata mortalităţii nu a scăzut, din contră, a ajuns de la 11,4 la mia de locuitori la 12,4 în zece ani.
Șeful Armatei vrea pregătire militară generală, în vederea unui război cu Rusia. Adică, revenirea la „armata întregului popor” a lui Ceaușescu. Cel mai frecvent răspuns al celor întrebați dacă vor să se instruiască ca să lupte pe front pentru România este: „Să ne apere NATO. Eu n-am ce apăra”.
O statistică a Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM) despre poluările accidentale raportate în cursul anului trecut relevă date îngrijorătoare, atât în privința numărului acestor incidente de mediu, cât și a principalilor poluatori. Astfel, dintr-un total de 202 evenimente înregistrate, 102, adică mai mult de una din două poluări accidentale din 2023 a fost provocată de companii petroliere.
Dr. Beatrice Mahler: 43% din decesele induse de cancerul pulmonar se produc din cauza poluării
Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Cancerului, managerul Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, Beatrice Mahler, a transmis că aerul curat este soluția pentru un plămân sănătos. Cancerul pulmonar are cea mai mare mortalitate.
Site-ul digi24.ro a reprezentat principala sursă prin care mesajele PNL au fost distribuite către public în ultimul an, fiind cel mai mare contract al liberalilor cu presa: aproape un milion de euro în 2023, potrivit mai multor surse din partid. Niciun articol nu a fost marcat ca publicitate politică, deși PNL, dar și PSD, care a folosit aceeași strategie, au folosit bani publici pentru a plăti articolele comandate.
Cu toți banii din lume, acești nou îmbogățiți n-o să ajungă niciodată oameni bogați
Modul în care o persoană se raportează la bogăție (proprietăți/ averi/ bani) spune multe (poate chiar totul) despre ea.
Ce facem astăzi, 5 februarie 2024, în Timișoara?
Luni, 5 februarie, puteți merge la câteva spectacole de teatru sau să vizitați expoziții.