Există un blestem chinezesc, “îti doresc să trăiești timpuri interesante”.
In zilele noastre trăim timpuri interesante, avem o întreagă generație care a ajuns deja, iar alții vor ajunge în curând, să administreze treburile lumii, generație care nu știe să calculeze ipotenuza dacă le dai lungimea catetelor, sau nu știu ce este acela “PI” sau nu sunt în stare să calculeze câți ani ar avea dacă s-ar fi născut în urmă cu 10 ani. Vedem deja care sunt rezultatele a ceea ce fac cretinii ăștia într-o mare parte a lumii.
De aici ia naștere un paradox, deoarece această generație nu știe să facă diferența între ceva cu adevărat semnificativ și ceva neesențial, nu mai avem nici știri adevărate în presă. De fapt presa s-a transformat într-o modalitate de publicare a komunicatelor, a ordinelor.
Și de aceea s-ar putea crede că trăim vremuri care nu sunt de loc interesante, adică am ajuns într-un fel de Nirvana în care mai avem puțin până ca totul să devină perfect. Dar o lume în care presa publică la ordin, comunicate de război, comunicate despre Covid, sau alt gen de comunicate, nu este nici pe departe o lume perfectă. O lume perfectă este cea în care cei care dau comunicate sunt trimiși la balamuc sau dispar pur și simplu.
Așa că astăzi știrile zilei sunt știri din acea lume perfectă și imperfectă în același timp, în care aproape că nu mai avem știri și ne ocupăm despre lucrurile nesemnificative, ca să nu le vedem pe cele importante.
În Marea Britanie cei de acolo se tem pentru că există riscul ca prețul locuințelor să scadă.
Această știre ne arată cum vor cei de la care presa primește ordine să ne prostească, prezentându-ne binele ca fiind rău și invers.
Ia gândiți-vă puțin, cum este mai bine pentru aproape toți oamenii de pe planetă, ca locuințele să fie mai scumpe, așa cum ne sugerează bandiții ăștia, sau să fie ieftine?
Dumneavoastră personal ce ați prefera, ca aceeași locuință să fie scumpă sau să o puteți cumpăra la prețul de producție la care se adaugă un profit onest, să spunem 5-10%, ceea ce ar duce la un preț de vânzare care probabil ar fi o fracțiune din cel de acum?
În Vulcan se vinde un apartament cu prețul de 5000 de euro.
Mulți se vor gândi că nu-i interesează, ce dracu să faci în Vulcan, nu ai acces la instituțiile de cultură dintr-un oraș mare, Timișoara de exemplu, probabil că nu ai acolo locuri de muncă, dacă ai copii aceștia nu vor putea beneficia de o școală ca lumea…
Nu este chiar așa.
M-am uitat acolo, locul nu este urât, localitatea Vulcan este amplasată între niște dealuri, ăsta fiind deja un avantaj. Traficul auto este mult mai scăzut decât în Timișoara, un alt avantaj.
M-am uitat chiar la cartierul acela care se numește Dallas, puteți vedea și voi o captură făcută de pe Google Maps, nu arată chiar rău, este un cartier de blocuri ca orice alt cartier de blocuri. Pare chiar un cartier favorizat, văd că este înconjurat de un gard, un părinte se poate simți liniștit dacă știe că copiii săi se joacă pe pajiștea aceea verde și sunt protejați de gardul ăla. Poate vecinii nu sunt niște intelectuali rasați, dar nici eu nu sunt vecin cu Cărtărescu sau cu Pleșu.
Plimbându-mă puțin prin oraș, virtual, am văzut că și acolo există RDS (ceea ce este foarte important), există o mulțime de magazine de toate genurile, există terase, există restaurante, școli în care să-ți duci copiii, oamenii de pe stradă seamănă cu cei de pe străzile din Timișoara.
Nu au Operă și teatru în 4 limbi, e adevărat, dar ia gândiți-vă puțin, de câte ori ați fost la Opera din Timișoara în ultimul an?
Dacă ai posibilitatea să lucrezi de acasă și nu ai casă în Timișoara, nu găsesc nici un motiv să nu te mulți acolo, în fond apartamentul ăla costă cam cât chiria pe doi ani, poate ceva mai puțin. Dar după doi ani e al tău.
Sau, dacă ești pensionar, chiar dacă ai un apartament în Timișoara, îl vinzi cu vreo 50000 și te muți la Vulcan cu 5000. Poate mai cheltui încă 5000 cu mutatul și aranjatul noului apartament, dar tot îți rămân încă 40000 ca să-ți trăiești liniștit și fericit bătrânețile între dealurile de acolo.
Părerea mea este să vă gândiți la oferta asta, chiar e o ocazie.
În Suedia sexul a fost recunoscut ca fiind sport. Dar nu vă grăbiți să vă înscrieți, se pare că sunt vreo 16 probe, ceea ce înseamnă că acolo va fi cu totul altceva decât credeți voi că este sex de calitate. Și tot cu partenera de acasă trebuie să participi, nu-ți dau ăia o suedeză blondă și sexoasă.
Al Pacino solicită un test de paternitate.
Când am citit prima oară știrea că partenera sa a rămas însărcinată m-am gândit că și ăsta s-a sclerozat. Dar iată că nu este așa.
O asociație de locatari din Timișoara a primit o amendă pentru că într-un tomberon de gunoi ar fi existat altceva decât a ordonat operatorul de salubritate să fie acolo, iar un judecător a anulat-o.
Cei de la Poliția Locală ar trebui să fie niște oameni care cunosc legile țării, atât în litera cât și în spiritul lor.
Se pare că nu este așa.
Domnilor polițiști locali sau de alt fel, nu poți să dai amenzi colective.
Locatarul Ionescu de la scara B apartamentul 15, împreună cu toți vecinii săi de bloc nu pot fi amendați pentru că locatarul Popescu de la scara A apartamentul 7, sau oricine altcineva, a aruncat hârtia în tomberonul necorespunzător sau pentru că cineva, poate un trecător, a pus un polistiren de la ambalajul televizorului proptit de o europubelă.
Pentru că ar fi ca și cum ai amenda un întreg cartier pentru că cineva a aruncat un pampers din ăla pentru copii în parcul din mijlocul cartierului.
Poți să amendezi un nesimțit din ăsta, dar numai dacă l-ai prins asupra faptului și ești sigur că Popescul ăla a aruncat gunoiul.
Că în viața civilă nu se aplică vorba aia că suferă toți dacă greșește unul, ca în armată. Sau ca la Jandarmerie.
Cred că am fost destul de clar și conducerea Poliției Locale a înțeles ce am vrut să spun.
Ceea ce nu înțeleg este de ce șefii Poliției Locale, Primăria și Consiliul Local nu le explică aceste lucruri. Sau dacă polițiștii locali nu înțeleg lucruri din acestea simple chiar și pentru un copil de câțiva anișori, de ce nu-i schimbă? Sau poate că nu le știu nici ei, edilii.
S-ar putea face și niște ședințe cum se făceau cele de protecția muncii în fabricile și uzinele socialiste, o oră pe săptămână, sau pe lună, facem cursuri în care niște oameni care știu să se exprime clar și coerent în limba română le explică domnilor polițiști cum să procedeze în anumite situații des întâlnite.
Niște ziariști au ajuns la concluzia că suntem atât de inteligenți încât la vară, adică peste vreo 2-3 săptămâni, rușii ne vor plăti ceva ca să-i scăpăm de gaze.
Așa se întâmplă când sistemul de școlarizare, de data asta nu al nostru, dă diplome unor cretini și le permite să devină ziariști.
***
Dragoş Damian, Terapia: Stimaţi Profesori, vestea bună: România este tigrul creşterii economice. Vestea rea: nu sunt bani pentru salariile Dumneavoastră
Stimați Profesori, salariile Dumneavoastră sunt plătite de performanța economiei noastre. Surprinzător, deși declarațiile venite din mediile politic și de afaceri privind economia noastră sunt extrem de optimiste, nu sunt bani pentru salariile Dumneavoastră. De ce oare?
Europa a schimbat o dependenţă mare cu mai mulţi mai mici
Traderii de gaze din Europa sa trezit dintr-o dată cu prea multă marfă, rod al eforturilor europenilor de a înlocui gazele rusești toxice cu alte surse sau cu alte forme de energie, al măsurilor de reducere a consumului, al încetinirii activităților economice în marii consumatori. şi a iernii blânde.
Celebrul actor Al Pacino (83 de ani) cere test de paternitate pentru copilul nenăscut al fostei sale partenere în vârstă de 29 de ani
În orașul Vulcan, din județul Hunedoara, un apartament cu două camere se vinde cu doar 5.000 de euro, prețul cerut de proprietar fiind fix. Locuința, situată la parterul blocului, se află în cartierul Micro 3B […]
Suedia va găzdui primul Campionat European de Sex, competiție care va începe în 8 iunie 2023, la Goteborg.
„Fac apel la toti politistii romani sa adoptam aceasta forma de protest care nu va afecta societatea civila sub nicio forma. Cea mai dura forma de protest pe care o poate adopta un politist activ in Romania impotriva guvernului care ne-a ingenunchiat timp de 33 de ani este de a aplica avertismente scrise fara valoare. Gata cu fabrica de dat amenzi. Sa terminat!”, a spus Valer Kovacs in clipul video postat pe TikTok.
An de an, sute de elevi din Bihor renunță la școală de îndată ce termina gimnaziul, iar situația este îngrijorătoare în toată țara. Fruntașă în Uniunea Europeană la abandon școlar, România și-a asumat că va reduce fenomenul, așa că Ministerul Educației derulează mai multe programe menite să țină elevii în școli, oferindu-le mâncare sau posibilitatea de a face meditații gratuite.
O amendă de 2.500 de lei (maximul permis de lege) primită de o asociație de locatari din Timișoara pentru că nu a colectat selectiv gunoiul a fost transformată în avertisment. Viceprimarul Timișoarei în subordinea aceea se află Poliția Locală admite că la mijloc poate fi un exces de zel.
Polițiștii locali din Timișoara au aplicat în 2022 și în primele trei luni din 2023 aproape 300 de amenzi pentru colectarea neconformă a gunoiului. Concret, polițiștii locale au aplicate amenzi asociații de locatari care nu au colectat gunoiul selectiv, amestecând tipurile de deșeuri.
Ce facem astăzi, 4 iunie 2023, în Timișoara?
Duminică, 4 iunie, cei mici se pot bucura de teatrul de păpuși de la Iulius Town, iar în orașul au loc plimbări tip narațiuni sonore, expoziții inedite, spectacole de teatru și film.