Olaf Scholtz i-a îndemnat pe germani să își amintească de era nazistă pentru a respinge extrema dreaptă.
Eu cred că acest îndemn ar trebui extins la toată Europa.
Pentru că nu numai în Germania extrema dreaptă câștigă teren, cu mențiunea că nu ăia care sunt numiți naziști sunt neapărat naziștii, ci în toată Europa.
S-a ajuns chiar ca aceasta să fie politică de stat în unele locuri, sunt țări sau lideri importanți în Europa care sprijină, inclusiv finanțându-le, regimuri nu foarte deosebite de regimul nazist despre care vorbește Olaf Scholtz.
Circulă un zvon că ar fi revoluție la America.
Aiurea. revoluție înseamnă trecerea de la ceva spre altceva mai bun.
În America nu este nici o revoluție.
De fapt ce se întâmplă acolo:
Un guvernator, cel din Texas, a hotărât să întărească paza frontierei cu Mexicul pentru a împiedica migrația ilegală.
Așa că a mai pus acolo niște colaci de sârmă ghimpată.
Guvernul central spune că ăsta, guvernatorul, nu avea dreptul să pună sârma aia ghimpată acolo și i-a spus să o scoată, ăsta nu vrea, ăia de la centru i-au spus că dacă el nu vrea, o să trimită ei niște soldați acolo și astfel s-a născut un subiect pentru ziare.
De fapt se ceartă republicanii lui Trump cu democrații lui Biden.
Ca și cum s-ar certa la noi PSD-iștii cu liberalii.
Dar asta nu se numește revoluție.
Revoluție ar fi dacă americanii nu ar mai finanța războaie și cu banii ăia ar ajuta țările din care vin imigrantii ăia ilegali în așa fel încât oamenilor de acolo să le meargă puțin mai bine șî să nu mai plece de acasă.
Pe de altă parte, nu știu dacă mai țineți minte ce mi-a spus mie moldoveanul ăla bătrân și înțelept din Dorohoi, când m-am dus acolo să caut muncitori ca să-i aduc la Timișoara:
„Măi băiete, la Timișoara pe 2000, casă și masă, nu vine omul gospodar care are aici un rost, o familie și o gospodărie. Vin lepădăturile”.
Tot în America o doamnă spune că „Texasul are dreptul de a se separa de SUA: „Aceasta este decizia pe care ei pot să o ia”.
Și nu pot decât să fiu de acord cu asta. Nu numai pentru Texas, ci pentru orice alt loc din lume.
După Pfizer ne mai cer și alții despăgubiri, de data asta ăia cu Roșia Montană. Chestia asta a devenit deja un obicei.
Pe de o parte ăia au dreptate, dacă noi, românii, prin reprezentanții noștri, am fost de acord să semnăm un contract oarecare, trebuie să-l respectăm.
Problema care se pune este dacă noi am fost de acord. Ați fost voi de acord ca în loc de a da niște bănuți în plus pentru sănătate sau pensii sau ce o fi, să cumpărați vaccinuri despre care nu se știe nici acum ce conțin? Sau să dați unora Roșia Montană să o exploateze? Sau cu banii ăia să cumpărăm arme?
Dacă ați fost de acord, trebuie să plătiți pagubele împreună cu cei care au semnat. Pentru că prostia se plătește
Dacă însă nu ați fost de acord, dacă poate nici nu știați ce semnează ăia în numele vostru, trebuie să-i pedepsiți.
Și astăzi aflăm că în România se moare din boli care pot fi tratate și că sistemul medical din România este o glumă.
Eu nu înțeleg de ce, după ce timp de 30 de ani cheltuim banii, foarte mulți bani, pe ceva care nu funcționează, tot insistăm să mergem pe drumul care s-a dovedit a fi greșit.
Am văzut că finanțând medicina privată nu obținem efectul dorit, păi hai să nu mai finanțăm așa ceva, cu banii astfel economisiți statul va putea înființa cabinete de medicina familiei, policlinici și spitale de stat, poate organizate astfel încât să fie mai eficiente.
Poate să rămână și medicina privată, dar pe bani privați, și cu doctori a căror școlarizare a fost pătită tot pe bani privați, nu pe bani de la stat.
Și poate este nevoie să schimbăm și sistemul de învățământ din acest domeniu, că nu cred că este admisibil ca un medic să prescrie suplimente alimentare despre care el personal nu știe nici ce conțin și nici ce efect au, în loc de medicamente adevărate.
***
Cancelarul Olaf Scholz le-a amintit miercuri germanilor de trecutul lor nazist, îndemnându-i să respingă formațiunea Alternativă pentru Germania (AfD), pe care majoritatea sondajelor de opinie îl indică drept al doilea cel mai popular partid politic al țării, relatează Reuters.
Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, este de părere că, având în vedere situaţia de securitate şi nevoile armatei, Germania trebuie să ia în considerare introducerea serviciului militar obligatoriu, notează AFP.
Nikki Haley susține că Texasul are dreptul de a se separa de SUA: „Aceasta este decizia lor să ia”
Fostul guvernator al Carolinei de Sud a minimizat probabilitatea ca statul Lone Star să aleagă de fapt să se desprindă de republică, dar a insistat în timpul unei apariții la emisiunea de radio „Breakfast Club” că secesiunea este un „drept” al statelor.
Un fost ofiţer de informaţii al Forţelor Aeriene americane spune că a găsit ceea ce pare a fi epava avionului Ameliei Earhart, prima femeie care a zburat peste Atlantic, dispărut în urmă cu nouă decenii, pe fundul Oceanului Pacific, folosind datele sonar ale unei drone de mare adâncime.
Două povești utile pentru Marea Votare a lui 2024. Trenul și biserica
Daniel e UE, Teodosie e suveranism. Daniel e liberal, Teodosie e ultraconservatorism populist. Daniel vrea ca BOR să producă bani ca o multinațională, Teodosie vrea să-și ia merțane direct din cutia milei. Lupta lor e lupta dintre așa-zișii „progresiști” de pe la noi și diversele variante de nemulțumiți prinși în plasă de alde Șoșoacă și AUR. E o împărțire mediatică, artificială, nici BOR nu e așa progresistă (cam ca USR sau liberalii noștri), nici Teodosie nu e altceva decât un narcisist scăpat de sub control de sistem. Însă fiecare chiar reprezintă tipuri de business și de susținere diferite. Afacerile medii, radicalizate de crizele economice, încep să caute supape precum Teodosie împotriva establishmentului european care nu le mai aduce profiturile de altădată.
S-a schimbat capitalismul, desigur, s-au schimbat joburile, însă niciodată nu se schimbă real arhitectura inegalităților dacă nu ai un val politic cum trebuie. După pandemie, veniturile s-au dus din nou accelerat către vârful piramidei. Depresia ultimelor alegeri vine tocmai din eșecul acestor mesaje sociale simple.
În loc de astfel de lucruri simplu de spus și greu de făcut, noi o ardem cu tot felul de aberații. Inclusiv agenda verde a ajuns, de fapt, o agendă ultraliberală a energiei în care unii sunt foarte subvenționați ca să vândă scump energie și tot restul, inclusiv fermieri și transportatori, sunt făcuți praf pentru că nu-s verzi. Verdele ăsta e artificial și de clasă. E ca subvenția cu mii de euro pentru mașini de zeci de mii electrice, subvenție acordată, evident, celor mai bogați 5-10%. Tot ăștia urlă apoi că avem prea mulți asistați social care primesc nici măcar 1.000 de euro pe an!
Ce să mai zic de felul în care revolta oamenilor s-a dus în cele mai reacționare cotloane? Singura libertate e aia economică. Libertatea e ce-ți rămâne după ce plătești facturile. Restul e bla, bla. Iar ce urmează în campania electorală din UE va fi un bla, bla periculos menit doar să dezbine și să nu dea nicio fărâmă de speranță.
România, una dintre cele mai corupte țări din UE
Indicele de percepție a corupției (IPC) 2023 publicat marți de Transparency International arată că guvernele lumii au eșuat, în cele mai multe dintre țări, în combaterea corupției. Adică au făcut progrese puține sau deloc în combaterea acestui flagel.
Despăgubiri uriașe cerute statului român în dosarul Roșia Montană
La Tribunalul de Arbitraj de la Washington se desfășoară un proces, care s-ar putea termina destul de prost pentru România. Compania canadiană Gabriel Resources care a încercat să exploateze aurul de la Roşia Montană cere despăgubiri uriașe statului român. La data de 14 septembrie 2023, procedura a fost închisă iar acum se așteaptă vrerdictul judecătorilor. […]
O femeie, mamă a doi copii, care și-a pierdut soțul după o operație banală de apendicită își caută de aproape 3 ani dreptatea. Dosarul penal deschis pentru ucidere din culpă trenează la procuror.
Europarlamentarul Corina Crețu a declarat în cadrul unei dezbateri despre disparitățile regionale în domeniul sănătății la Institutul German pentru Afaceri Internaționale și Securitate din Bruxelles că România are cea mai mare rată a mortalității evitabile în Uniunea Europeană. ”Dreptul la sănătate trebuie să fie accesibil tuturor, iar acesta nu trebuie să depindă de locul in care locuim”, a conchis ea.
Analiză: De cine și cum sunt furate pădurile României?
Vidul legislativ din domeniul fondului forestier a condus la defrișarea a milioane de hectare de pădure din domeniul privat și din cel public. Versanți întregi de deal și de munte au ajuns un cimitir al „aurului verde“.
Pressone: Dezvoltatorii aplicației AUR, contracte cu instituții din subordinea SRI
PressOne a dezvăluit că în aplicația AUR poți fi oricine. În clasamentul din aplicație, topul a fost ocupat de numele Augustin Hagiu, care este președintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT). Hagiu a spus pentru PressOne că nu el este cel din aplicație, lucru confirmat și de membrii partidului. Astfel, la câteva zile de la semnalarea neconcordanțelor de către reporterul PressOne, numele de utilizator Hagiu a devenit Unitatea Națională Viitorul României.
Mai mult, jurnaliștii de la Pressone au arătat și că firma care a dezvoltat aplicația AUR a mai avut contracte cu instituții din subordinea SRI și cu un fondator care este în conducerea unei companii desemnate de Ministerul de Externe.
Punctele contului au rămas aceleași: 1017. Libertatea a documentat cum funcționează aplicația AUR și cum se colectează datele utilizatorilor. În aplicație poți cumpăra pachete de susținere, poți vota acțiuni ale partidului sau îți poți anunța participarea la evenimente. Toate astea îți aduc puncte.
Pedeapsă cu suspendare pentru poliţistul care a ucis-o pe Raisa pe trecerea de pietoni
Constantin Popescu, poliţistul care a accidentat-o mortal în ianuarie 2022 pe Raisa, o fetiţă de 13 ani, a fost condamnat de Judecătoria Sectorului 1 la trei ani închisoare cu suspendare, pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.
Atacul cibernetic de la Camera Deputaţilor: 316 fişiere au fost copiate
Hackerii care au atacat cibernetic Camera Deputaţilor au reuşit să copieze 316 fişiere, volumul total fiind de 300 de Megabytes, în mare parte cu un conţinut public, a spus, miercuri, ministrul Digitalizării, Bogdan Gruia Ivan.
Concert Farfarello la Timișoara: de la Beethoven și jazz, până la „Ciocârlia” în stil rock
Mani Neumann, instrumentistul pe care presa germană l-a numit Der Teufelsgeiger (Violonistul Diavolului) în cadrul unei comparații cu Paganini, cunoscut publicului din România și în urma colaborării sale de lungă durată cu formația Phoenix, aduce farfarello din nou în vestul țării, pentru prima dată într-o formulă acustică alături de Ulli Brand. Proiectul farfarello a împlinit […]