Nicoleta C. December 14, 2021

 

Senatul a respins ieri propunerea legislativă a deputatului USR Claudiu Năsui de creare a unui registru al foștilor securiști şi legăturilor lor de rudenie cu persoanele care ocupă demnităţi sau funcţii publice.

 

„La 31 de ani de la Revoluţia din 89, securiştii şi copiii din politică se apară între ei. Totul este ca românii să nu afle adevărul, să nu afle că de fapt în 89 tot vechii comunişti au ajuns la putere şi până acum domină clasa politică. USR e singurul partid care a vrut să facă lumină şi a propus un registru al tuturor securiştilor din Decembrie 89 şi a rudelor lor ajunse în funcţii cheie în politică şi în statul român”, a afirmat deputatul USR Claudiu Năsui într-un comunicat de presă al USR, remis news.ro.

 

Iniţiativa propunea instituirea unui registru public al lucrătorilor Securităţii care să transparentizeze legăturile de rudenie ale securiştilor până la gradul al Ill-lea cu persoanele care ocupă anumite funcţii sau demnităţi în statul român.

 

Luând cuvântul în cadrul dezbaterilor, liderul senatorilor USR Radu Mihail a precizat că instituirea unui asemenea registru nu ar constitui o îngrădire a unui drept civic, ci ar însemna un pas spre devoalarea celor care au condus şi continuă să influenţeze politica românească.

Iniţiativa a primit raport de respingere şi de la comisia juridică din Senat, condusă de Iulia Scântei. În plenul Senatului, 83 de senatori au votat „pentru” raportul de respingere, 38 „împotrivă” şi un senator s-a abţinut.

 

sursa news.ro

Citește și:  Dominic Fritz este primar validat definitiv al Timișoarei, judecătorii au confirmat legalitatea mandatului său

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*