Redacție March 26, 2019

În  Dosar 4468/30/2018 aflat pe rol la Judecătoria Timișoara, Secția Civilă și care se poate găsi public pe portalul de internet, omul de afaceri timișorean Vasile Gherman se află într-o dispută cu vecinul său (conform ziarului Ziua de Vest), nimeni altul decât comisarul Merticariu Constantin, seful de tură de la 112 din noaptea crimei cu drujba de la Sânandrei.

Vasile Gherman, patronul firmei Castrum-Tim SRL, a fost implicat în mai multe investigații jurnalistice privind modul în care firma sa a obținut dreptul de restaurare a unor monumente istorice din județul Timiș, precum și referitor la cheltuirea sumelor alocate în acest scop de la Ministerul Culturii. În 2015 firma CASTRUM TIM SRL a fost acuzată că a facut lucrări de proastă calitate, la prețuri triple, pe bani europeni, la Colegiului Național “Moise Nicoară” din Arad.

Polițistul Merticariu Constantin este vecinul lui Vasile Gherman, având casa lângă conacul cu 40 de camere proaspăt construit de omul de afaceri pe strada Gelu din zona Iosefin. Conflictul izbugnit între cei doi constă în faptul că polițistul, vecinul din dreapta al hanului, nu a dorit să semneze acordul de funcționare al acelui spațiu comercial, legea solicitând semnăturile tuturor vecinilor în acest caz. Acesta susține că proiectul nu îndeplinește condițiile de funcționare pentru o stradă destinată locuinţelor

 

 

Hanul construit de Vasile Gherman are 40 de camere pentru cazare, restaurant, sală de conferințe, sală de sport și parcare cu 30 de locuri. Merticariu Constantin mai susține că respectiva construcție ar fi intrat cu 31 de metri patrați pe terenul său.

Citește și:  Primăria Timișoara va angaja o firmă de pază pentru şcolile din oraș, după ce un necunoscut a intrat în toaleta elevelor, săptămâna trecută

Cum arătam la început, cazul a ajuns în instanță pentru a se obține acceptul polițistului, dar și la mediator. Până în prezent părțile nu au ajuns la un consens.

 


Nu lucrăm pentru moguli, ci lucrăm pentru timișoreni. Susțineți-ne pentru a ne păstra independența și calitatea editorială!

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*