1672: Italianul Giovanni Cassini a descoperit Rhea, al doilea satelit ca mărime al lui Saturn.
Rhea este numit după Titanul Rhea din mitologia greacă, „mama zeilor” și soția lui Cronos, omologul grec al zeului Saturn. Este denumit și Saturn V (fiind al cincilea satelit major de la planetă, după Mimas, Enceladus, Tethys și Dione).
Cassini a numit cei patru sateliți pe care i-a descoperit (Tethys, Dione, Rhea și Iapetus) Sidera Lodoicea (stelele lui Ludovic) pentru a-l onora pe regele Ludovic al XIV-lea.
Rhea nu a fost numită decât în 1847, când John Herschel (fiul lui William Herschel, descoperitorul planetei Uranus și alți doi sateliți ai lui Saturn, Mimas și Enceladus) a sugerat în Results of Astronomical Observations made at the Cape of Good Hope ca numele Titanilor să fie folosiți, surorile și frații lui Cronos (Saturn, în mitologia romană).
1947: Fizicienii americani John Bardeen, Walter Brattain și William Shockley au conceput primul tranzistor.
Cei trei au primit pentru această invențieîn 1956 Premiul Nobel pentru Fizică.
De asemenea, Shockley a primit în 1980 medalia de onoare IEEE pentru descoperirea tranzistorului cu efect de câmp cu joncțiune. Tentativele lui Shockley de a comercializa un nou design pentru transistor în anii 1950 și 1960 au avut ca efect faptul că „Silicon Valley” din California a devenit o bază pentru inovațiile din electronică. Spre sfârșitul vieții, Shockley a fost profesor la Stanford.
John Bardeen este singura persoană care a câștigat de două ori Premiul Nobel pentru Fizică: în 1956 pentru tranzistor, împreună cu William Shockley și Walter Brattain, și în 1972 pentru o teorie fundamentală a superconductivității convenționale împreună cu Leon Neil Cooper și John Robert Schrieffer, numită teoria BCS. A fost, totodată, prima persoană care a câștigat două Premii Nobel în același domeniu.
Brattain a colaborat mai târziu cu PJ Boddy și PN Sawyer la mai multe lucrări despre procesele electrochimice din materia vie. A devenit interesat de coagularea sângelui după ce fiul său a necesitat o intervenție chirurgicală pe inimă. El a colaborat, de asemenea, cu profesorul de chimie Whitman David Frasco , folosind straturile duble de fosfolipide ca model pentru a studia suprafața celulelor vii și procesele lor de absorbție.
1963: Se încheie prima călătorie în jurul Pământului efectuată de o navă românească, cargoul „București”.
Cargoul fost construit în 1962 în Iugoslavia împreună cu nava „Dobrogea”.
La 11 august 1963 cargoul București a plecat din portul Constanța, cu un echipaj de 37 de marinari sub comanda căpitanului Liviu Neguț.
A parcurs 27.600 de mile, cu o viteză medie de 12 noduri, iar călătoria a durat 134 de zile.
Echipajul a vizitat Santiago de Cuba; Boquerón, golful Guantanamo; Playa Girón (Plaja Porcilor); Canalul Panama și China unde au descărcat 10.000 de tone de zahăr din Cuba. La 22 decembrie 1963, echipajul a ajuns acasă, în Portul Constanța.
În septembrie 1990 a ajuns la fier vechi la Aliağa, Turcia.