Comuna Dumbrăvița a inaugurat recent prima creșă din localitate, oferind oportunitatea a peste 60 de copii să beneficieze de servicii educaționale timpurii într-o clădire nouă și modernă.
Administrația locală din Dumbrăvița a finalizat proiectul cu o valoare totală de 7,9 milioane de lei, din care peste 2,2 milioane au provenit din Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 10, Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.
Primarul Horia Bugarin a subliniat necesitatea creșei, dată fiind creșterea demografică a comunei și cererea tot mai mare pentru serviciile educaționale.
„Populația Dumbrăviței crește de la un an la altul, avem tot mai multe familii tinere. Școala înregistrează o explozie a cererilor, atât pentru creșă, grădiniță, cât și pentru clasele primare. Era absolut necesară această creșă și mă bucur că am reușit să trecem cu bine peste toate problemele de pe parcurs și să o inaugurăm la începutul acestui an școlar”, a declarat primarul.
Creșa respectă toate normativele de dotare pentru serviciile de educație timpurie, oferind mobilier special pentru copii, materiale pentru stimularea dezvoltării globale a copilului, jocuri pentru dezvoltarea motricității fine și spații sigure pentru odihnă și masă.
Directorul Școlii Gimnaziale din Dumbrăvița, Adrian Nicola, a adăugat: „Am avut grijă ca, în interior, copiilor să nu le lipsească nimic din ce este necesar educației lor. Toate spațiile respectă cerințele specifice, avem sală de mese și fiecare grupă beneficiază de câte un modul cu o încăpere pentru joacă, una de dormit și o toaletă.”
Autoritățile locale precizează că investițiile în educație continuă în Dumbrăvița, cu peste 28 de milioane de lei alocate în ultimii 3 ani. În curând, va fi recepționată și noua școală destinată elevilor, cu facilități precum laboratoare, bibliotecă și bazin de înot.
Primarul Horia Bugarin a precizat: „Investim în educația generațiilor viitoare. Avem în lucru proiectul tehnic al unei noi școli, pentru care am solicitat finanțare prin PNRR, Planul Național de Redresare și Reziliență, Componenta C15 – Educație. Este prima școală situată în afara zonei centrale a localității, o clădire verde, care respectă standardele NZEB+, având în vedere creșterea demografică, avem în vedere construirea a încă unei școli, a unei creșe și, de ce nu, a primului liceu din comună.”