Doi bărbați, de 49, respectiv 60 de ani ,sunt cercetați penal după ce în luna mai au fugit, fără acordul cadrelor medicale, din Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, după testarea în vederea stabilirii dacă sunt infectați cu virusul SARS-CoV-2, înainte de primirea rezultatului – se arată într-un comunicat emis azi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş.
În aplicarea prevederilor art. 54 al. 1 din decretul Preşedintelui României privind instituirea stării de urgenţă pe teritoriul României, publicat în M.O. nr. 212, Partea I din data de 16.03.2002, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
I. În data de 19.06.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 4619/P/2020, în care se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii faptei de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 al. 1 Cp.
În fapt se reţine că în data de 27.05.2020, în jurul orei 20:00, o persoană de sex masculin, în vârstă de 49 de ani, a părăsit Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, după testarea în vederea stabilirii dacă acesta este infectat cu virusul SARS CoV 2, înainte de primirea rezultatului, fără acordul cadrelor medicale, încălcând astfel măsurile medicale instituite pentru evitarea răspândirii virusului SARS CoV 2.
II. În data de 19.06.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara a fost înregistrat dosarul penal cu nr. 4625/P/2020, în care se efectuează urmărirea penală sub aspectul săvârşirii faptei de zădărnicirea combaterii bolilor, prev. şi ped. de art. 352 al. 1 Cp.
În fapt se reţine că în data de 28.05.2020, în jurul orei 00:30, o persoană de sex masculin, în vârstă de 60 de ani, a părăsit Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara, după testarea în vederea stabilirii dacă acesta este infectat cu virusul SARS CoV 2, înainte de primirea rezultatului, fără acordul cadrelor medicale, încălcând astfel măsurile medicale instituite pentru evitarea răspândirii virusului SARS CoV 2.
Precizăm că activităţile efectuate în timpul urmăririi penale sunt reglementate de Codul de procedură penală şi au ca scop administrarea probatoriului cu respectarea drepturilor şi garanţiilor procesuale precum şi a principiului prezumţiei de nevinovăţie.
PRIM-PROCUROR, CHIVU IRINA CLAUDIA
PURTĂTOR DE CUVÂNT,
procuror TODEA LAURENŢIU-MIREL