Stocul de cărbune al Colterm a înregistrat o creștere semnificativă, fiind de 3,5 ori mai mare comparativ cu aceeași perioadă din anul precedent. La finalul lunii ianuarie 2024, compania avea în depozit 30.273 de tone de cărbune, în timp ce în ianuarie 2023 stocul era de doar 8.180 de tone.
Potrivit declarațiilor reprezentanților Colterm, aprovizionarea cu combustibil pentru producerea de energie termică a fost constantă, în timp ce consumul a crescut datorită condițiilor meteorologice din această iarnă. În perioada iunie 2023 – ianuarie 2024, au fost achiziționate un total de 116.921 de tone de cărbune, la care se adaugă stocul de la finalul sezonului anterior, de 7.767 de tone. Astfel, stocul total disponibil a fost de 124.688 de tone, din care s-au consumat 94.415 de tone.
În ceea ce privește gazele naturale, la 31 ianuarie 2024, Colterm avea înmagazinate 60.000 de MWh, comparativ cu doar 18.085 de MWh în aceeași perioadă a anului precedent. Din această cantitate, 29.000 de MWh urmează să fie consumate în luna februarie. Compania are în derulare două contracte de achiziție a gazelor naturale, valabile până la 31 martie 2024.
În ceea ce privește activitățile de întreținere, în luna ianuarie s-au efectuat operațiuni de întreținere la agregatele și instalațiile interioare ale centralelor termice. Totodată, au fost necesare intervenții pe rețeaua primară de termoficare, din cauza unor avarii pe diferite tronsoane, care au provocat întreruperi în furnizarea energiei termice pentru un număr de 193 de consumatori.
Reprezentanții Colterm mai precizează că echipele companiei au depus eforturi considerabile pentru remedierea problemelor în condiții dificile de temperaturi negative și au reușit să repună în funcțiune și să realimenteze cu agent termic abonații afectați mai devreme decât intervalul orar anunțat. Reprezentanții Colterm mai subliniază că intervențiile pe rețeaua de termoficare sunt necesare pentru asigurarea funcționării în bune condiții a sistemului.