Asociațiile de locatari din Timișoara pot să primească de la Retim mai multe tomberoane, galbene sau negre, doar dacă fac dovada faptului că numărul de persoane din bloc a crescut.
Potrivit Retim, numărul actual al pubelelor ar trebui să fie suficient pentru fiecare asociație.
„Noi credem că numărul de recipiente este potrivit cu numărul de locuitori, pe baza calculelor pe care le-am făcut și discuțiilor pe care le avem în mod constant cu reprezentanții asociațiilor de proprietari. Atunci când găsim deșeuri în exces, în principiu ar trebui să verificăm trei lucruri: dacă nu cumva cineva din apropiere a depus deșeuri, poate un mic business, o mică afacere, după care trebuie să verificăm dacă nu cumva noi, utilizatorii din acel bloc, am pus alte deșeuri decât deseurile menajere, după cum trebuie să și vedem dacă nu cumva ambalajele, cutii de carton, peturi care nestrivite, nepliate sunt voluminoase, dacă nu cumva le-am depus ca atare în recipient”, a declarat, pentru Radio Timișoara, Directorul General Economic și Marketing al Retim, Dan Pascu.
De asemenea, dacă asociaţiile de proprietari, dar şi persoanele fizice deţin pubele deteriorate, reamintim cetăţenilor faptul că pot beneficia gratuit de schimbarea acestor recipiente deteriorate. Pentru aceasta este necesar ca să se adreseze în scris cu o cerere la biroul contractare, Str. Gh. Lazăr nr. 24, parter. Clientul va primi în comodat recipientul, pe care îl va ridica de la punctul de distribuție situat pe Calea Torontalului nr. 94, iar recipientul deteriorat va fi ridicat de angajaţii Retim, după ce a fost golit și igienizat în prealabil.
Cât despre frecvența ridicării gunoiului, reprezentanții Retim nu au dorit să comenteze solicitarea FALT și au susținut că actuala frecvență, de două ori pe săptămână, este suficientă.