Câți dintre voi știu ce se află sub Parcul Botanic din Timișoara?


3 răspunsuri la “Câți dintre voi știu ce se află sub Parcul Botanic din Timișoara?

  1. Si daca avem un sit arheologic si un posibil punct de atractie pt turisti, care ar fi problema? Spatii moarte sunt cu duiumul in Timisoara , vechile hale industriale de ex. Sau ele sunt un subiect sensibil pt marii investitori de mall-uri?

  2. Principala menire a acestui oraș, ca orice alt oraș din lume, este să fie un loc în care să trăiască locuitorii săi.
    Nu turiștii, nu mașinile, ci oamenii, copii care sunt fericiți să zburde în parcuri, cei care doresc să stea la aer curat și să citească o carte, sau să povestească cu un prieten.
    Si toți acești oameni au nevoie de parcuri, nu de situri arheologice sau alte locuri moarte.

    Pe de altă parte există ceva care se numește memoria locului, ceva care nu trebuie sub nici o formă distrus sau alterat.
    Memoria acestui loc nu înseamnă nimic pentru cei veniți recent la noi în oraș, dar pentru cei de aici înseamnă poate locul unde erau duși să se plimbe de către bunica care acum nu mai e, sau locul unde au fost în excursie împreună cu învățătoarea și colegii în clasa I-a, sau locul unde au sărutat o fată, sau unde mergeau să cânte la chitară sub podul acum dispărut.

    Si pentru turiști memoria unui loc este mult mai importantă decât niște cărămizi vechi.

    Cât despre vestigii, e plin orașul, chiar și numai în jurul parcului pe o rază de 500 de metri avem Piața 700, Bastionul, puțin mai încolo Palatul Huniazilor, prima biserică ortodoxă din oraș, Palatul Dicasterial care la un moment dat a fost cea mai mare cladire din Europa cu cele 470 de camere ale sale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *