Angajații din Primăria Municipiului Timișoara și-au depus, începând de luna trecută, declarațiile de avere pe site-ul instituției. Conform acestor declarații, unii dintre apropiații primarului își completează veniturile lunare din salarii și cu remunerații primite pentru diferite poziții prin consiliile de administrație ale unor companii subordonate mai mult sau mai puțin primăriei.
Dintre funcționarii din cercul apropiat al edilului-șef cel mai bine stă, raportat la câștigurile salariale de anul trecut, Sanda Greblă. Aceasta a câștigat în 2019 suma de 160.275 lei (peste 33.000 euro) din salariul de șefa serviciului de implementare proiecte, dar și din poziția de membru în Consiliul de Administrație Retim.
Urmează Ioan Nasleu, care a câștigat anul trecut din salarii 151.856 lei. Consilier personal al primarului Timișoarei, director general al societății Piețe S.A. sau membru, și el, în Consiliul de Administrație Retim sunt funcțiile care i-au rotunjit veniturile din banul public.
Dan Diaconu a câștigat anul trecut din salariul de viceprimar suma de 146.016 lei (aproximativ 30.000 euro).
Robert Kristof a făcut și anul trecut bani frumoși ca city manager al orașului Timișoara, funcție care i-a adus 119.602 lei. Conform declarației de avere, acesta a mai beneficiat de o bursă de la Universitatea Politehnică Timișoara în valoare de 18.000 lei, dar și de vouchere de vacanță date de primărie, în valoare de 1.450 lei.
Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a câștigat în 2019 din salariile de primar și profesor universitar suma de 452.345 lei, adică peste 93.000 euro.
De la primărie edilul a încasat 164.268 lei, restul banilor venind de la Universitatea Politehnică Timișoara, dar și de la Academia Oamenilor de Știință din România, unde Nicolae Robu este membru de onoare.