Redacție June 29, 2022

 

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) și Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atenționează cetățenii cu privire la emailuri false transmise în numele instituției, prin care aceștia sunt înștiințați că au plăți fiscale restante. Nu trebuie să deschideți aceste emailuri, iar dacă au fost deschise să nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut.

 

Infractori cibernetici folosesc identitatea vizuală a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pentru a transmite prin intermediul unor emailuri un cod malițios. Mulți utilizatori au observat că este vorba despre un atac și nu un email legitim din partea autorității și au notificat autoritățile.

 

Atacul cibernetic are ca scop ca scop principal furtul de informații sensibile, cum ar fi nume de utilizator, parole, portofele de criptomonede și alte credențiale.

 

DNSC îndeamnă ca de fiecare dată când primiți un mesaj nesolicitat, trebuie să fiți atenți și să verificați sursa mesajului primit. În acest caz, dacă se accesau informațiile din header-ul mail-ului, se putea observa că mesajul a fost transmis de pe domeniul newtargets24.online și nu de pe anaf.ro. Mai departe, dacă utilizatorul era atent la textul mesajului, observa că este cel mai probabil tradus automatizat în română dintr-o limbă străină, deoarece există greșeli clare de exprimare care pot fi identificate imediat. În plus, dacă utilizatorul analiza atașamentul din e-mail cu o soluție de securitate existentă pe dispozitiv, ori una disponibilă gratis online (ex: VirusTotal), își putea da imediat seama că este vorba despre un fișier infectat cu malware.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*