La fel ca și ieri, astăzi vom avea perioade cu ploaie, perioade cu soare sau perioade în care cerul este doar înnorat dar fără ploaie. Temperatura maximă va ajunge la 23°C
Calitatea aerului este și probabil va rămâne destul de bună în tot timpul zilei.
Astăzi între orele 9-17 se va opri furnizarea energiei electrice pe str.Burebista(p), Teiului(p), Amforei(p), Timis (p), Dragasani (p), Infratirii (p), Enric Bader (p), Virtutii (p) .
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9479/Euro, 5.1794/USD, 5.2155/CHF și 5.5370/GBP.
Președintele american Joe Biden a căutat-o în timpul unui discurs pe congresmena din Indiana Jackie Walorski, care a decedat într-un accident rutier în august, părând să fi uitat că femeia a murit, relatează News.ro citând Reuters.
Puteți să vă imaginați cum se întâmplă în casa ălora: “Semnați, domnule președinte, Jackie v-a rugat”. Și ăla semnează orice i se pune în față.
Consiliul de Securitate al ONU se va reuni vineri, la cererea Rusiei, în urma presupusului sabotaj asupra gazoductelor Nord Stream 1 și 2 în Marea Baltică, a anunțat miercuri, 28 septembrie, Suedia, potrivit AFP.
UE avertizează că o plafonare a prețurilor la gaze va aduce riscuri
UE prin Comisia Europeană a avertizat țările membre că o plafonare generală a prețurilor la gaze ar putea fi complexă și ar putea prezenta riscuri pentru securitatea energetică, în contextul în care unele țări au cerut Bruxelles-ului să intervină pentru a controla prețurile. Comisia a transmis miercuri țărilor un document în care analizează diverse opțiuni pe care UE le-ar putea lua în considerare pentru a reduce prețurile ridicate la gaze, după ce 15 cele 27 de state membre ale blocului…
Mai țineți minte, până alaltăieri, UE o ținea sus și tare că prețurile la gaze trebuie plafonate și că cei care nu susțin acest lucru (Ungaria) sunt fasciști și putiniști. Inclusiv România a semnat pe nu știu ce hârtie că vrea plafonarea prețurilor la gaze. Acum, în condițiile în care concurența practic a dispărut și gaze mai vând doar cei care trebuie, nu mai e bună plafonarea, că aduce riscuri.
Peste 1400 de dosare care au ca obiect infracțiunea de ultraj, cu victime în general polițiști sau jandarmi, au fost judecate de instanțele din România în ultimii trei ani, conform site-ului Consiliului Superior al Magistraturii.
Peste jumătate dintre proprietarii români nu ȋși declară venituri din chirii la ANAF
Doar o treime dintre chiriașii români știu că au contractul de ȋnchiriere ȋnregistrat la Administrația Financiară, ȋn timp ce 35% declară că au un contract nedeclarat ori o proprietate ȋnchiriată mascat, sub forma unui comodat sau doar o ȋngere verbale, arată un sondaj Kastel Group.
Își declară veniturile din chirii o parte din cei care au închiriat unor firme, că de la o firmă greu poți să obții bani negri care nu pot fi justificați în contabilitate. Restul, cei care au închiriat persoanelor fizice, cred că în proporție de peste 90% nu declară nimic.
Motto: „Libertatea este una și indivizibilă; nu poate fi trăită în felii și distribuită în rații, ca o pomană…” – Émile Zola Joi, 29 septembrie, se împlinesc 120 de ani de la moartea lui Émile Zola, important prozator și dramaturg francez, teoretician și principalul exponent al naturalismului francez și european, și un personaj important al […]
Astăzi puteți citi în presă despre tot felul de oameni, senili care doresc să conducă lumea, curve care au ajuns asasini economici, hoți, șmecheri… Toți se cred importanți, dar la o lună de la moartea lor 50% din ei vor fi uitați.
Despre Emile Zola se va ști cine este și i se vor citi cărțile și peste 500 de ani. Eu zic să le citiți și voi, sunt faine și fac creierul să crească.
Un covor, opera de artă, pe care erau prinse 3.000 de monede de 50 de bani a fost furat la Timișoara
O lucrare artistică a fost furată la Timișoara, la mai puțin de 12 ore de când fusese expusă pe o stradă din oraș. Creația consta într-un covor, pe care erau prinse 3.000 de monede de câte 50 de bani. Valoarea de 1.500 de lei la atras irezistibil pe un admirator, care s-a chinuit, totuși, să transporte opera care cântărea 23 de kilograme. În mod ironic, lucrarea era gândită să atragă atenția asupra nerespectării legilor. Lucrarea „Amendia” a fost amplasată pe o stradă din apropierea centrului…
Mie chiar îmi place opera aceea de artă făcută din monede. Și ideea era și originală, un covor făcut din monede atârnat de un bătător de covoare. Sper că cel care a luat-o o va folosi ca atare și nu o să se pună să o distrugă pentru a recupera monedele acelea, nu de alta dar cred că s-ar găsi mulți care să-i dea 1500 de lei pe ea.
Au fost puse becuri pe strada Ceferiștilor, în curând poate și camere video
Situația rampelor ilegale de gunoi de pe strada Ceferiștilor pare ca va ajunge, în cele din urmă, la o rezolvare. Angajații CFR au montat becuri în zona respectivă, iar autoritățile fac demersuri să fie instalate și camere video. În zona Ceferiștilor, ajunsă celebră în Timișoara din cauza gunoaielor care sunt aruncate zilnic acolo, […]
Cehii protestează din nou față de gestionarea crizei energetice și apartenența la UE și NATO
Zeci de mii de cehi s-au adunat miercuri la Praga pentru a protesta față de modul în care guvernul a gestionat creșterea prețurilor la energie și față de apartenența țării la NATO și la Uniunea Europeană, potrivit Reuters.
Comisia Europeană cere statelor membre să-și modernizeze sistemele de venit minim
Comisia Europeană a cerut miercuri statelor membre să își modernizeze sistemele de venit minim pentru a reduce sărăcia și excluderea socială în Europa.
Da, dragă Comisie Europeană. Dar să îți spun o chestie, pe care nu ai învățat-o nici la castelul părinților tăi, nici la America, unde șefii tăi și-au cam făcut instruirea: Dacă vrei să dai mai mult la cei care nu au, trebuie să iei de la cei care au prea mult. Altfel nu se poate.
Rusia, lovitură pe piața petrolului: va propune scăderea drastică a producției mondiale
Rusia va propune probabil ca OPEC+ să reducă producția de petrol cu aproximativ 1 milion de barili pe zi, la următoarea întâlnire a organizației din octombrie, a declarat marți sau sursă familiarizată cu punctul de vedere rus, transmite Reuters.
Pădurea nu poate deveni o grădină botanică, iar în toată Europa aceasta va trebui să asigure, dincolo de sechestrare de carbon sau de protejare a speciilor și a habitatelor, resurse necesare pentru industrie și pentru energie, a afirmat, miercuri, într-o conferință de specialitate. , ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna.
Hai să spunem că are și nu are dreptate. Eu înțeleg că trebuie să trăiască și cei care se ocupă cu exploatarea lemnului, mai avem și noi nevoie de câte o scândură să reparăm gardul ăla. Dar hai atunci să obținem din lemnul ăla maximum de folos, că uite, lumea se duce dracului, e criză și trebuie să învățăm să ne mai tragem spuza și pe turta noastră. Tăiem exact numai acolo unde se poate, îl prelucrăm, din deșeuri facem peleți sau plăci aglomerate, și din țară iese la export lemn numai sub formă de scaune, mese, dulapuri, uși din lemn, chestii din astea. Nu lemn brut și nu cherestea.
LED-uri în casele timișenilor. Un nou program Rabla va fi lansat în următoarea perioadă. Dai un bec vechi și primești un voucher de 200 de lei! Românii care vor să schimbe becurile cu filamentul din locuințe cu unele cu leduri vor primi un ajutor al Guvernului. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat…
Eu nu pot să cred că ăștia de la guvern pot fi atât de fraieri. Sau, mai probabil, nu sunt fraieri, dar cineva are de vândut niște becuri cu LED și statul îl ajută. Am să verific, mai are mama câteva becuri din alea cu incandescență, le-am pus undeva că îmi era milă să le arunc. O să le duc să văd dacă chiar îmi dă cineva vreo 20 de becuri cu LED pe ele.
Balta Lămâița, curațată de vegetație și deșeuri
Balta Lămâița, pentru care Primăria Timișoara a cheltuit în mandatul trecut o sumă mare de bani din bugetul local ca să o reamenajeze, s-a umplut de tot felul de deșeuri, dar și de vegetație.
E frumoasă balta aia. Cam ascunsă, nu o prea găsești fără hartă, dacă nu locuiești în acea zonă, nu e chiar Parcul Cișmigiu, dar e a noastră și arată bine, sau cel puțin arăta bine când am fost eu acolo. Cred că merită să faceți o excursie acolo, dacă nu din alt motiv, barem pentru a vă cunoaște propriul oraș.
Iarna Războiului Rece 2022 Inflația este în creștere, odată cu prețurile. Costurile asociate sunt în creștere. Iar pericol a deveni mai mult decât un furnizor de arme în războiul NATO din Ucraina pare a fi în creștere: Germania se transformă într-un combatant. Un guvern iresponsabil duce un război economic împotriva Rusiei pe seama populației germane. Conform unui raport actual, rata sărăciei în Germania a atins un nou record de 15,9%, cel mai ridicat nivel de reunificare. Adică 13,2 milioane…
Pornind de la scandalurile acestei perioade, sociologul Gelu Duminică a făcut un portret al societăților românești.
La 30 de ani de la ororile războaielor din fosta Iugoslavie, care au scos la iveală incapacitatea Europei de Vest de a face față conflictelor de pe continent, invazia Rusiei în Ucraina demonstrează cât de mult s-au schimbat lucrurile, arată analiza Politic. Atât președintele francez Emmanuel Macron cât și fostul cancelar german Angela Merkel au avertizat în repetate rânduri că UE nu se mai poate baza pe SUA, după ce Donald Trump a proclamat “America First”. Angajamentele Franței, ale Germaniei…
Franța și Germania spun ce spun, după care numesc în funcții de decizie, atât în țările lor, în alte țări europene, inclusiv la noi, cât și la conducerea Uniunii Europene, persoane special instruite pentru a juca rolul de “coloană a V-a” în folosul altei puteri, făcând tot ce pot ca să distrugă Uniunea Europeană din interior. Așa nu o să se rezolve nimic niciodată și Europa va rămâne doar o colonie, tot mai mică, a altora.
Suntem pro-Europa, dar împotriva eurocrației!
Prin impunerea sancțiunilor împotriva Rusiei, europenii s-au împușcat în picior, zicea în vară Viktor Orbán. „Rusia nu a căzut în genunchi, europenii au devenit și mai săraci.” This descriere de tablou clinic e spusă-n șoaptă de mulți de pe bătrânul continent, dar care n-au vocea…