Dimineața vom avea ceață, așa că mare atenție cu apăsatul pedalei de accelerație. Mai târziu cerul va fi parțial noros. Temperatura maximă va ajunge la 6°C.
Calitatea aerului nu este foarte bună, poluarea depășește media anuală și bineînțeles depășește și limita până la care aerul poate fi considerat curat și sănătos.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
E-Distribuție anunță că astăzi între orele 9-17 se va întrerupe distribuția energiei electrice pe străzile G. T. Popa (p), Haga (p), Martir Ion Miron (p), Putna (p), Ion Vidu (p), Blv. Victor Babes (p), Mures (p), Rodnei (p) și Bicaz (p)
AQUATIM anuntă că între orele 8-26 se va întrerupe furnizarea apei pe străzile Martir Sebastian Iordan, București, Aurel Popovici, Martir Miroslav Todorov, Teodor Mihaly, Popa Șapcă, Vasile Lucaciu, Strada Constantin Brâncuși, Zurobara.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9250/Euro, 4.7278/USD, 5.0120/CHF și 5.7274/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Fostul baron social-democrat Niculae Bădălău a fost reținut, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, într-un dosar de corupție.
Nu știu exact cum sunt numiți oamenii ăștia în funcții din acestea, dar cred că cineva votează cine va fi șef la Curtea de Conturi.
Despre bădălaul ăsta se știa de mult că nu are un profil moral de cea mai bună calitate, a mai scris presa despre el și nu a scris de bine, mai un fals în declarații, mai o spălare de bani, a fost și condamnat la închisoare…
Și totuși cineva l-a pus într-o funcție în care putea să aducă prejudicii imense poporului român.
Nu este admisibil așa ceva, să pui foști pușcăriași la Curtea de Conturi.
Eu cred că ar trebui să se facă o cercetare aprofundată a tuturor relelor comise de acest personaj, iar pagubele să nu fie suportate de către stat, adică de noi toți, ci să fie imputate chiar celor care au fost vinovați de numirea acestui individ acolo unde a fost numit, pentru că în fond acei oameni, indiferent cine sunt ei, se fac vinovați de complicitate la toate ilegalitățile celui pe care l-au pus în acea funcție.
Poate astfel se vor învăța minte.
Un oficial NATO susține că Ucraina a ajuns la capacitatea de a trage zilnic mii de obuze de artilerie împotriva celor care au invadat țara, în timp ce forţele NATO în Afganistan trăgeau 300 de obuze pe zi.
Cu pacea ați încercat?
Cred că aceasta ar fi cea mai ieftină soluție.
Europa ar putea avea din nou gaze și alte resurse ieftine, iar oamenii de acolo s-ar putea întoarce din nou acasă de pe unde au fugit din calea războiului.
Până și cei care au provocat de fapt acest război ar putea să câștige ceva, în fond nu cred că e mare lucru să-ți reorientezi producția în așa fel încât în loc de rachete și tancuri să produci utilaje de construcții și alte lucruri utile pentru reconstrucția acelei țări.
Mersul pe jos face piciorul frumos. Cum poți deveni mai sănătos cu exerciții cu impact redus
Mersul pe jos este o modalitate accesibilă și gratuită pentru a scăpa de kilogramele în plus, iar să-ți faci timp pentru o plimbare dedicată lui, poate juca un rol important în atingerea obiectivului nostru, se arată și…
Un șofer de 83 de ani a ucis doi oameni care traversau strada pe o trecere de pietoni. Anterior, cu doar câteva minute înainte, lovise un biciclist și fugise de la locul accidentului. Accidentul a […]
Am mai spus-o și o repet, un om în vârstă de 83 de ani nu are ce căuta la volanul unui autoturism.
Nu e vorba despre discriminarea bătrânilor sau altceva, dar trebuie să acceptăm că oamenii pe măsură ce înaintează în vârstă se strică, atât fizic cât și mintal.
Pentru oamenii în vârstă avem transport în comun, avem taxi și nici mersul pe jos, până la butica de unde-și cumpără pâine sau ce mai au nevoie nu le face rău.
E complet ilogic ce se întâmplă, considerăm că un bătrân la vârsta de 65 de ani trebuie scos la pensie pentru că nu mai poate fi strungar, contabil, militar sau medic, dar în același timp le permitem să circule cu o armă în greutate de 1-2 tone care într-o secundă de neatenție poate provoca moartea unor oameni.
Și să nu îmi spună nimeni despre controalele medicale care se fac, știm cu toții că alea nu sunt decât o simplă formalitate peste care poate trece oricine care are niște bănuți.
Un viitor prosper în domeniul afacerilor se clădește din timpul școlii, cu educație financiară, juridică și antreprenorială, însă și cu pasiune, este de părere Nicoleta Munteanu, fondatoare „Kids in Business“.
Nu este adevărat. Nu există în România discriminare a femeilor în domeniul afacerilor, o femeie inteligentă are exact aceleași șanse ca și un bărbat inteligent, poate chiar mai multe, pentru că totuși avem un fel de discriminare, dicriminarea pozitivă.
Da, dacă ai terminat o facultate, ASE-ul de exemplu, și ai pretenția să ți se spună ”economistă” dar tu nu știi să faci o factură, sau ajungi profesoară de jurnalistică și nu poți să înțelegi, nici dacă ți se explică folosindu-se cuvinte simple, cum funcționează un flux de știri, meriți o să ți se dea un picior în cur și să fii trimisă să faci o muncă potrivită capacității tale intelectuale. Dar asta nu se întâmplă pentru că ești femeie, ci pentru că ești incredibil de proastă. Și li se întâmplă și bărbaților.
Poveștile astea cu discriminarea femeilor, vorbesc strict despre România, că altundeva nu am de unde să știu cum este, nu sunt decât justificarea propriei incompetențe sau a pregătirii precare. Sau motivul pentru a mai face un ONG din care se poate trăi destul de bine fără prea multă muncă.
Comisia Europeană dorește să aducă modificări legislative astfel încât să reducă rata fumatului. Noul regim fiscal propus va duce la majorarea prețurilor țigărilor, inclusiv pentru vaping și tutun încălzit…
Cred că una din marile probleme ale Uniunii Europene este chiar această comisie europeană.
Nu numai că este condusă de oameni iresponsabili și corupți până în măduva oaselor, dar unele din deciziile pe care le ia această comisie sunt lipsite de orice logică.
Un exemplu ar fi descurajarea vapingului, cea mai eficientă metodă descoperită până acum de a ajuta fumătorii să se lase de fumat. Se întâmplă exact ca și în industria pharma, care în loc de medicamente eficiente care ajută la prevenirea și tratarea bolilor ne vinde tot felul de preparate fără nici un efect, după care ne plângem că spitalele sunt supraaglomerate de bolnavi de bronșită sau de răceală.
Este criză de medici în toată Europa. Deficitul de personal din spitale se apropie de două milioane, iar statele occidentale caută doctori bine pregătiți, inclusiv în România. Au început o campanie de recrutare a…
Așa este, există o mare criză de medici de familie și aceștia sunt împovărați cu un număr mult prea mare de pacienți.
Pentru că să nu îmi spună nimeni că un medic care este obligat prin lege să se ocupe de sănătatea a cel puțin 850 de persoane poate să și presteze niște servicii de calitate.
Dar să nu uităm și de pregătirea medicilor de familie, pentru că degeaba avem mulți medici de familie dacă aceștia sunt niște incompetenți care te trimit la specialist pentru o simplă răceală sau un pojar, sau dacă în școala pe care au făcut-o au învățăt că gripa se tratează cu ficat de rață diluat în apă.
În orașul Anina, din județul Caraș-Severin, o garsonieră se vinde cu doar 4.000 de euro, porivit unui anunț postat de o proprietară pe un site de comerț online. Locuința se află la etajul 1 și […]
Poate ajută pe cineva deștept informația asta.
Nu le fac reclamă celor din Anina, dar gândiți-vă, curent ai, apă ai, internet ai, magazine ai, am fost eu acolo și am văzut că sunt, sunt și acolo oameni care arată exact ca și cei din Timișoara. Nu prea ai operă de stat și filarmonică, dar, să fim serioși, de câte ori ați fost în ultimul an la operă și filarmonică…
Ai în schimb aer curat, de munte, ai peisaj frumos, poți să-ți lași copilul să se joace pe stradă fără frica că va fi călcat de vreo mașină. Mergi în stânga și ajungi la morile alea de la Rudăria, mergi în dreapta ajungi la Oravița. Nu mergi decât până la margine orașului și dai de un lac unde vara te simți la fel de bine ca la mare, doar că e mai ieftin.
Pentru o familie de tineri care nu au o casă în Timișoara și pot să lucreze online, sau chiar și offline, că și la Anina sunt oameni care au nevoie să cumpere lucruri sau de cineva care să le repare calculatorul, sau de instalator, mecanic auto, electrician sau altceva, sau pentru o familie de pensionari, ar fi o soluție minunată. Eu zic să puneți mâna pe garsoniera aceea cât mai aveți ocazia, cred că acest oraș are un mare viitor.
Ați putut citi ieri despre salcia pe care a iubit-o Daniel Vighi. Nu era cazul să o spun acolo, nici reclamă electorală nu fac, mai e mult până atunci, dar, dacă vreți ca Timișoara să fie un oraș în care vă place să trăiți, să nu uitați nici un moment, nici acum, nici peste doi ani, când veți merge să votați la alegerile locale, cine a tăiat salcia aceea.
Târgul de Crăciun a pornit la drum FOTO-VIDEO
Autoritățile timișorene au un obicei legat de sărbătorile de iarnă. Cu o lună înainte deschid un așa numit „Târg al Crăciunului” spre bucuria celor mai mici locuitori. Dar tot un adevărat obicei a devenit și…
Concertele lunii decembrie la Filarmonica Banatul din Timișoara. Sunt așteptați și… bebelușii
Filarmonica Banatul Timișoara le face cadou melomanilor, în luna decembrie, 12 concerte cu programe adaptate zilelor festive din această perioadă. De asemenea, Ziua Minorităților va fi marcată printr-un recital cameral.
TIMISOARA. Au ajuns la 63% realizare lucrarile de modernizare de pe bulevardul Cetatii din Timisoara, iar santierul trebuie sa se incheie in septembrie anul viitor. CITESTE SI: La a treia amenda pentru ca nu se
De miercuri, la Primăria Timișoara nu se mai lucrează cu publicul
Primăria Timișoara anunță schimbarea programului de lucru săptămâna viitoare. Astfel, începând de miercuri, în următoarele zile ale săptămânii nu se va mai lucra cu publicul până săptămâna viitoare.
Ce facem astăzi, 28 noiembrie 2022, în Timișoara?
Luni, 28 noiembrie, la Casa Tineretului au loc ateliere de mișcare, dans, poezie și culoare și spectacole de dans. Continuă și Târgurile de Crăciun din Piața Victoriei, Piața Libertății și Iulius Town.
(Foto: Google – Anina)