Astăzi temperatura aerului va fi puțin mai scăzută decât ieri. Cerul va fi înnorat. Temperatura maximă va ajunge la 7°C.
Calitatea aerului este foarte scăzută.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9010/Euro, 4.6180/USD, 4.9648/CHF și 5.5730/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Așa cum veți observa, în ultimele 24 de ore aproape că nu au fost știri despre România.
De fapt au fost dar aproape toate se refereau la “masa de Crăciun, care trebuie neapărat să fie îmbelșugată și bucatele să fie alese”. Că asta înseamnă sărbătorile la români, să crape în ei până ajung la urgență, și de Paști, și de Crăciun, și de Anul Nou și când e Ziua Națională.
Românii au avut parte de multe provocări în ultimul an. Războiul din Ucraina, inflația, criza energetică, triplarea prețurilor la produsele de bază, au venit toate ca o lovitură puternică peste speranța românilor…
Minunat spus, “ultima noapte de bal”.
Înainte de Revoluție problema sărbătorilor de iarnă era simplă, în 31 toată lumea mergea la serviciu, cei din schimburile 2 și 3 mergeau și ei în schimbul 1, cheful din cadrul companiei se ținea sub forma unei curățenii generale și sărbătorile începeau pe la ora 14. În 1 ianuarie era zi liberă și în 2 ianuarie ne întâlneam din nou cu toții la serviciu.
După revoluție totul s-a schimbat, sărbătorile de iarnă încep cândva înainte de 24 decembrie, depinde cum cad sâmbetele și duminicile, și țin până după Sfântul Ion.
Iar la toată povestea asta cu micul concediu de iarnă, care nu e un lucru rău, se adaugă și risipa aferentă. Crăciunul nu mai este o sărbătoare de familie, așa cum ar trebui să fie, ci oamenii merg în tot felul de locuri exotice, își cumpără lucruri scumpe…
Din păcate chestia asta se cam termină, pur și simplu nu se mai poate continua așa, să fim tot mai ineficienți și să consumăm tot mai mult. Și cine are ochi să vadă a putut observa că practic acesta a fost cel mai “gri” Crăciun din ultimii 33 de ani.
Așa că, nu de mâine sau începând cu 1 ianuarie, dar în următorii 2-3 ani, vom vedea cum muzicanții își strâng instrumentele iar participanții la bal, mahmuri, se îndreaptă încet, încet, către casă, lăsând în urmă mesele pline de resturi și sticle goale. Într-un colț o fată plânge de-i sare cămașa de pe ea, cum de a putut să fie atât de proastă încât să-i cedeze derbedeului ăla.
După care niște oameni vor veni și vor face curățenie și vor pregăti sala pentru următorul bal. Dar acesta nu va începe decât peste vreo 15 ani. Și atunci instrumentele muzicanților vor fi altfel, mâncărurile for fi și ele diferite, chiar și participanții la bal se vor fi schimbat.
Premierul britanic, Rishi Sunak, s-a confruntat sâmbătă cu critici pentru că a părut fără contact cu oamenii obişnuiţi atunci când a întrebat un om al străzii, la o acţiune caritabilă, dacă „lucrează în afaceri”…
La un moment dat în șantierul pe care lucram a murit o femeie. De frig, s-a culcat seara și dimineața era înghețată.
Pentru că oamenii ăia erau săraci lipiți pământului, așa era majoritatea celor veniți de aiurea să lucreze pe șantierele patriei, s-a făcut o colectă ca omul ăla, soțul femeii, să aibă cu ce-și îngropa nevasta.
La un moment dat l-am auzit pe șeful de brigadă, un individ care numai din salarii fictive ciupea lunar vreo 300 000 (lei din ăia ceaușiști, e adevărat că împărțea și cu alții), spunând “Dom’le, ce oameni și ăștia, nu au strâns și ei câteva zeci de mii să aibă niște bani puși deoparte dacă se întâmplă ceva”.
Așa e și premierul ăsta de la Marea Britanie, el habar nu are pe ce lume trăiește, își imaginează că dacă lui părinții i-au găsit o nevastă bogată, că altceva nu prea a făcut în viață, fiecare poate să facă la fel. Și nu e singurul.
Marea Britanie va majora cheltuielile militare cu peste un miliard de lire
Marea Britanie va majora cheltuielile militare cu peste un miliard de lire (1,21 miliarde de dolari) pentru a evita reducerea acestora în termeni reali din cauza inflaţiei în următorii doi ani.
Valoarea bitcoin a scăzut cu 63% în 2022, iar pierderile înregistrate de cele mai cunoscute criptomonede variază între 55% în cazul dogecoin şi 100% în cazul terra, relatează CNBC.
Ungaria introduce o taxă pe profiturile extraordinare ale producătorilor de medicamente
Guvernul ungar a decis să introducă o taxă pe profiturile extraordinare ale producătorilor de medicamente, taxă care va fi bazată pe veniturile lor nete realizate în 2022 şi 2023, arată un decret guvernamental publicat vineri seara, informează Reuters.
Uniunea Europeană a condamnat sâmbătă, 24 decembrie, interdicţia impusă de talibani femeilor de a lucra în ONG-uri locale şi străine în Afganistan.
Păi și cam cine credeți că este de vină, dragi conducători ai UE, stimați ONG-iști și ONG-izde?
Pentru că, problema asta e mai veche, nu e de acum.
Ia uitați-vă cum arăta țara aia înainte ca dragii voștri aliați pe care-i felaționați cu adânc respect să fi început să-i ajute pe sălbaticii ăla cu arme și instructori militari, în numele unei așa zise lupte împotriva comunismului, și cum arată acum:
A doua zi de violențe la Paris. Kurzii au ieșit pe străzi, poliția a intervenit cu gaze lacrimogene
Noi violențe la Paris după atacul armat de vineri în care trei kurzi au fost împușcați mortal de un francez. Oamenii au ieșit din nou în stradă, iar poliția a ripostat cu gaze lacrimogene. Bărbatul care a deschis…
Mitropolia Banatului a publicat mesajul ierarhului ÎPS Ioan Selejan, cu ocazia Sfintelor Sărbători de Crăciun. Mitropolitul arată că în toată lumea creștină este mare bucurie de Nașterea Domnului.
Chestia asta cu copii mulți sau puțini, cu sau fără copii, e o temă care naște la fel de multe discuții ca și discuțiile despre religie, covizi sau Ucraina.
Nu prea există o justificare științifică pentru a ne puia ca iepurii. Vremurile când țara avea nevoie de ostași au cam trecut și oamenii nu vor fi mai fericiți dacă vor fi mai mulți, dimpotrivă. Un exemplu în mic poate fi văzut chiar în aceste zile, ieșiți pe stradă să vedeți ce frumos se circulă când suntem mai puțini.
Ar mai fi problema pensiilor, că cine ni le plătește.
Chestia asta ar trebui rezolvată prin politicile de investiții ale statului și prin evoluția tehnologică, nu înmulțindu-ne ca șobolanii.
În rest, părerea mea este că dacă au venit bucurați-vă de ei, dar nu vă chinuiți foarte tare să faceți alții noi, nu vă ajută nici vouă, nici altora, și nici un cod genetic atât de valoros nu avem nici unul din noi încât ar trebui să-l lăsăm moștenire umanității.
Esti vigilent si treaz mai degraba omnipresent, merci pt. eforturile tale zilnice