Astăzi temperatura maximă va ajunge la 21°C. Cerul va fi parțial înnorat în cursul dimineții după care va fi acoperit. De aceea, cu toate că temperatura aerului va fi mai mare decât ieri, dacă ieșim pe stradă vom simți că este mai frig, deoarece nu vom mai beneficia de radiația directă a soarelui.
Calitatea aerului va fi aceeași ca și ieri, bună spre mediocră, că nu s-a schimbat mare lucru.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9437/Euro, 5.0679/USD, 5.1569/CHF și 5.6284/GBP
Europa ar trebui să fie deschisă pentru rușii care fug, spune președintele Consiliului European
Nu pot decât să fiu de acord cu această afirmație. Cine nu este de acord cu regimul impus de țara în care trăiește, că de regim este vorba și la ăștia și la ceilalți, nu poate decât să protesteze, cu riscurile impuse de un astfel de gest, sau să fugă din țară. Iar celelalte țări ar trebui să le acorde fugarilor azil, așa cum, de exemplu, le-au acordat și românilor care fugeau de regimul Ceaușescu. Eu în locul guvernului rus le-aș da voie să plece pur și simplu așa cum a făcut Fidel Castro la un moment dat când le-a permis celor care doreau acest lucru să părăsească țara. Zeci de mii de cubanezi au plecat atunci, cu bărci, cu plute, fiecare cum a putut. Un episod despre care puțini își mai aduc aminte.
Să nu credeți că vreau să fac reclamă cuiva. Dar gândacii ăștia sunt o problemă mult mai gravă decât o percepem și care nu prea este dezvăluită pentru că oamenilor le este rușine să spună că au gândaci în casă. Așa cum multora le este jenă să spună că copiii lor au păduchi. De aceea eu cred că ceea ce spun în continuare este o informație care poate fi utilă multora. În blocul mamei mele erau gândaci din ăștia de vreo 50 de ani, de când e blocul. Și cine a avut așa ceva știe că e o problemă să scapi de ei, la fiecare gândac pe care-l vezi mai sunt încă vreo 300 ascunși pe undeva. Și pe lângă astea, se adaugă mii de ouă din acelea din care ies câte 8 gândaci și care nu sunt “sterilizate” de soluțiile folosite de obicei. După ce am încercat milioane de sprayuri și alte soluții, înainte de a contacta o firmă de dezinsecție m-am gândit să caut o soluție pe internet. Și am găsit chestiile astea din poza de jos. Rezultatul este fantastic. Conform instrucțiunilor am pus câte o picătură din gelul ăsta la o distanță de 1-1.5 metri în fiecare loc în care i-am văzut. Practic am folosit o seringă din aceea pentru un apartament cu trei camere mititele. După 2 săptămâni casa e plină de gândaci morți. Așa că, dacă aveți probleme cu gândacii de bucătărie din ăia maronii, căutați chestia asta și veți fi mulțumiți. Și mai este un avantaj, se pare că se va scumpi carnea… am auzit că gândacii ăștia au gust de vanilie.
Poziția co-fondatorului Pink Floyd cu privire la războiul Rusiei împotriva Ucrainei a stârnit „indignare” la Cracovia. Arena Tauron din Cracovia, unde muzicianul era programat să susțină două concerte în aprilie 2023, a declarat că nu vor mai avea loc.
Poliomielita, boala care provoacă paralizie, pare că reîncepe să facă apariția virusului a fost eradicat ani buni. După ce în vara aceasta polio a fost detectat în apa de canalizare din SUA, la începutul toamnei, New York a declarat stare de urgență după ce același virus a fost descopperit la Londra în probe de apă reziduală.
Cu toate că au trecut aproape 60 de ani, îmi aduc aminte de parcă a fost ieri, eram la grădiniță, a venit doamna doctor care avea dispensarul chiar vis-a-vis de grădiniță, pe strada Țebea, o femeie înaltă, cu părul negru ca pana corbului, împreună cu asistenta ei, o doamnă mai în vârstă cu părul cărunt, și ne-a dat fiecăruia o pătrățică de zahăr pe care a picurat ceva: vaccinul antipoliomelitic. Chestia asta nu se discuta, părinții nu aveau nimic de spus în această privință, toți copiii erau vaccinați, și înpotriva poliomelitei, și împotriva tuberculozei și împotriva a nenumărate alte boli. Am primit, în clasa a VI-a sau a VII-a chiar și vaccin antiholeric. Și uite că am crescut și am îmbătrânit o întreagă generație. Cred că nu am cunoscut vreodată în viață pe cineva care să fi avut poliomelită. Este adevărat, alea erau vaccinuri adevărate, testate, verificate, nu substanțe despre care nu știe nimeni ce conțin, dacă chiar conțin ceva, că încă nu se știe care este realitatea aflată dincolo de propagandă.
Directorul unei companii energetice germane cu acționariat majoritar de stat participă ca observator la referendumul de anexare a provinciei ucrainene Zaporojie la Rusia, a scris sâmbătă presa germană, preluarea de achiziție EFE și Agerpres.
Mă gândesc că or mai fi și alții, poate și din alte țări, că nu cred că directorul ăla e singurul observator internațional la referendumul ăsta.
Rusia nu joacă poker. Rusia joacă șah și îl joacă bine
Autorul acestui text, Larry C. Johnson, este veteran al CIA și al Biroului de combatere a terorismului din cadrul Departamentului de Stat. Este fondatorul și directorul BERG Associates, firmă înființată în 1998. Larry a asigurat timp de 24 de ani instruirea comunității de operațiuni speciale a armatei americane…
COMENTARIU Lelia MUNTEANU: „Nu te agita sa fugi! Vei muri obosit!”
Mi-au plăcut titlurile celor două articole de mai sus (la cel despre șah i-am schimbat eu titlul, înlocuindu-l cu un fragment din articol, mi s-a părut mult mai sugestiv).
Alegerile parlamentare de duminică din Italia sunt așteptate a marca un moment istoric, dând țării prima femeie prim-ministru, în fruntea celui mai radical guvern după cel de-al Doilea Război Mondial.
O nouă inițiativă legislativă controversată a Parlamentului agitat spiritele în România. Judecătoarea Adriana Stoicescu a carcterizat în termeni foarte duri inițiative prin care statul urmează să plătească ratele bancare ale magistraților care doresc să-și cumpere […]
Iranul se confruntă cu o ”revoltă”, admite preşedintele Raisi
Iranul trebuie să acţioneze hotărât împotriva protestelor ce s-au extins în întreaga zonă după ce o tânără a murit în arestul poliţiei morale, a indicat sâmbătă preşedintele iranian Ebrahim Raisi, potrivit Reuters şi Agerpres.
Papa Francisc a semnat sâmbătă la Assisi, un oraș din centrul Italiei, un pact cu mulți tineri veniți din lumea întreagă, alături de care suveranul pontif dorește să construiască „o economie a păcii, nu a războiului”.
Râul Bega a reprezentat, decenii de-a rândul, un mic titlu de glorie pentru bănățeni, după amenajările hidrografice complexe începute în anul 1728 și terminate în 1775, după aceea cursul de apă a devenit navigabil din zona Făgetului până în apropierea Timișoarei, iar în aval, pe o lungime de aproximativ 70 de kilometri, astfel, […] Articolul Istoria canalului Bega, redevenit navigabil după aproape 40 de ani. În perioada interbelică se transportă pe apă 250.000 tone de mărfuri pe an.
Noroc că le-au făcut ăia, în urmă cu aproape 300 de ani, acum numai studiile de fezabilitate ar fi durat mai mult. Și ar fi costat și mai mult.
Cuba va demara o nouă etapă a unui studiu clinic ce vizează un medicament dezvoltat de un laborator național cu scopul de a trata boala Alzheimer.
Citeam despre cubanezii ăștia. O țară unde poate oamenii nu consumă atât de mult ca la noi, sigur nu au nici mașini mai multe și mai frumoase, ceea ce nu înseamnă că sunt mai puțin fericiți, dar care exportă știință medicală pentru a primi în schimb petrol și ce mai au nevoie. Ca să îți dai seama cu adevărat cum este în altă țară ar trebui să trăiești acolo din ceea ce câștigi acolo. De aceea nu pot spune cum este în acea țară decât din ceea ce am citit. Dar, percepția mea este că acolo nu e comunismul ăla care era la noi, când eram săraci și luptam pentru pace și creșterea producției de oțel pe cap de locuitor. Cred că acolo este un comunism altfel, cam ca și economia de energie de la noi, ne rupem de la gură ca să plătim curentul, dar de sărbători sunt sigur că străzile vor fi pline de beculețe.