Astăzi vom avea vreme însorită cu doar câțiva nori. Temperatura maximă va ajunge la 6°C.
Calitatea aerului este mai scăzută decât media anuală.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9140/Euro, 4.6193/USD, 4.9866/CHF și 5.6199/GBP.
E-Distribuție anunță că astăzi., între orele 9-17, se întrerupe furnizarea energiei electrice pe Str.Livezilor.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
În satele românești, nu exista tradiția împodobirii bradului de Crăciun, iar copiii de țăran nici măcar nu-l așteptau pe Moș Crăciun. Acest obicei a fost adus pentru prima dată în România de Regele Carol I…
În vara anului 1989 am fost împreună cu un prieten undeva în apropiere de Felix, trebuiau măsurate acolo niște terenuri pe care urma să se amenajeze un depozit de cenușă al CET-ului Oradea.
Ne ridicaserăm cortul în apropierea unor locuințe de la marginea satului.
Într-o seară, când tocmai ne făcusem ceaiul vine un copilaș de la una din acele locuințe și ne cere să-i dăm și lui niște ceai. Pentru că nu aveam decât două cești l-am trimis să le ceară părinților o ceașcă sau un pahar. S-a dus și s-a întors cu un borcan de sticlă în care se vedea că fusese niște fasole. Și am văzut asta pentru că borcanul nu fusese spălat, era încă niște fasole acolo, pe pereții borcanului.
Probabil ăia erau urmașii românilor care la care datina de Crăciun era ca odată pe an să își spele vasele de grăsime.
Andre Jaderian, principalul denunțător al fostului director Unifarm Adrian Ionel, a relatat marți, 20 decembrie, cum a reușit să „bată palma” cu o companie de stat pentru importul ilegal din Turcia a unui…
DSU, achiziție de 6 milioane de euro, pentru 84 de camere de izolare nefolosite în pandemie
Departamentul de Situații de Urgență a achiziționat camerele de izolare la începutul stării de urgență, dar n-a apucat să le folosească, potrivit „Libertatea”. Contactat de „Adevărul”, șeful DSU, Raed Arafat…
De fapt achizițiile astea care trebuie cercetate au mai multe niveluri.
Ăștia cu măști, costume de cosmonauți, izoletele și camerele de izolare sunt plevușca, praful care ni se aruncă în ochi.
Un alt nivel, superior, este cel cu testele, sute de milioane de teste care ne demonstrau că suntem bolnavi, iar după o zi arătau că nu avem nici pe dracu. A cercetat cineva testele alea, aici în România? Că nu era greu să faci așa ceva. Ați citit voi în presa românească ceva studii, despre rezultatele unor teste făcute acestor teste? Eu nu.
Ceea ce am citit a fost în presa străină, și acolo se spunea că testele astea nu pot fi făcute de oricine, vorbesc despre alea PCR. Scria într-un articol publicat în SUA la începutul anului 2020 că și acolo existau doar câteva laboratoare care dispuneau de personal calificat pentru așa ceva. La noi teste din astea se făceau până și în parcările mall-urilor.
Cât despre celelalte teste, cele rapide, să fim serioși.
După care la un nivel superior al corupției urmează nenumăratele doze de medicamente despre care se spunea că tratează Covidul, Remdesivirul ăla, dar au fost și multe altele. Alte miliarde aruncate pe apa sâmbetei, e adevărat, o parte din aceștia au ajuns sub formă de comisioane în buzunarele unora din sistem. Că să nu îmi spună medicii ăia că ei nu știau despre recomandările OMS.
Și nu în ultimul rând, miliardele de euro cheltuite pe vaccinuri. Aici, o eventuală anchetă ar băga în pușcărie jumătate din oficialii UE. Ceea ce nu ar fi rău pentru că s-ar rezolva instantaneu și toate problemele pe care le au acum cetățenii UE, că ăia care au luat șpaga pentru vaccinuri sunt tot ăia care ne țin acum în frig sau închid ochii când toate sursele de energie ale Europei sunt sabotate de către forțe din afara Uniunii Europene.
După 33 de ani de la Revoluția din 1989, când România a ieșit de sub comunism, încă mai sunt multe întrebări fără răspuns. Mulți spun că a fost o lovitură de stat. Alții cred că a fost mâna serviciilor de informații…
O singură zi cu domnul Iohannis președinte a fost suficientă pentru a ne bate joc, noi înșine, de viitorul nostru. Era 15 ianuarie 2015, prima zi de muncă a noului președinte. Și în această primă zi de muncă a sa, președintele a chemat partidele le Cotroceni, convingându-le că 2% din
Cum au aruncat procurorii belgieni cu noroi pe oficialii de la Bruxelles pentru GNL american
Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, împreuncă cu șeicul Qatarului, Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani. Trebuie să fim puțin naivi ca să credem că la Bruxelles și Strasbourg politicienii au ascuns…
Explozie la un gazoduct din Rusia. Prin el era alimentată Europa, via Ucraina
Gazoductul Urengoi-Pomary-Uzhhorod, folosit pentru a exporta gaze rusești prin Ucraina a explodat, marți, conform Reuters care citează oficiali locali.
Politico: Scandalul de corupție din Parlamentului UE: Legătura cu Marocul
Atenția se concentrează asupra Rabatului, în ancheta de corupție…
EXCLUSIV | PSD și PNL cumpără și presa locală la bucată. Cazul Bistrița-Năsăud
Partidele românești nu au cumpărat, cu bani de la buget, doar televiziuni și publicații naționale. PSD și PNL au eliminat criticile la adresa lor, cu fonduri publice, și din presa locală. Cumpărând-o la bucată. Majoritatea consiliilor județene din țară și sute de primării plătesc milioane de euro pentru „publicitate”. În realitate, cu acești bani sunt promovați oamenii politici care dețin guvernarea locală și se cumpără tăcerea jurnaliștilor.
Puțini sunt cei care rezistă tentației.
Articolul Exemplu de urmat! Polițistul Raoul Iacob de la Biroul de Investigații Criminale nu are nicio treabă cu poziția anatomică a suspecților de pe podelele Poliției Timișoara și nici vreo combinație cu…
Doamne apără și păzește.
Uitați-vă la clipul de la sfârșitul articolului, auziți ce fals cântă ăia?
Cât despre polițist, înțeleg că o să se ocupe colegii săi de el, nu înțeleg de ce nu au făcut-o până acum.
Dar, s-ar putea face totuși câte ceva, cel puțin în privința imaginii.
În anii ‘70, când lucram la “tramvaie”, periodic se făcea un control al frezei la poarta întreprinderii. Cine nu era tuns corect, conform indicațiilor de partid și de stat, nu intra pe poartă și era nemotivat. După 3 nemotivate ți se desfăcea contractul de muncă.
Poate nu ar strica un control asemănător să se facă și la poarta de la poliție, că în fond polițistul este reprezentantul autorității statului și nu poate să arate ca un papagal. Dacă paznicii de la muzee trebuie să aibă o înfățișare care să le acorde o oarecare prestanță, cu atât mai mult acest lucru ar trebui să fie valabil pentru polițiști. Nu ai părul tuns ca lumea, să arăți a om și nu a personaj din filmele japoneze de desene animate, nu intri. Nu vorbesc despre lungimea părului, că și un polițist cu plete sau cu coadă poate să arate bine.
Și dacă tot îi controlează, poate se uită și după tatuaje, că eu, cetățean obișnuit nu prea aș avea încredere într-un polițist care e tatuat ca un ocnaș sud-american.
Programul marilor magazine din Timișoara de Crăciun și Anul Nou
Principalele magazine și centre comerciale din Timișoara au și în acest an un program special de sărbători. Pentru a evita aglomerația, este recomandat să nu lăsați cumparaturile pe ultima sută de metri.
Taxele si impozitele raman neschimbate la Timisoara in 2023
TIMISOARA. Anul 2023 nu aduce majorari in privinta taxelor si impozitelor locale, la Timisoara. CITESTE SI: Peste 1 milion de lei pentru dotarea spitalelor din Timis in 2022 de la Consiliul Judetean Reprezentantii Primariei Timisoara anunta ca si anul viitor darile vor ramane la acelasi nivel ca si anul acesta, proiectul privind taxele locale vizand […]
FOTO. Uniforme elegante pentru paznicii muzeelor din Timișoara
Vizitatorii români și străini care vor trece pragul muzeelor din Timișoara în 2023, anul Capitalei Culturale Europene, vor fi întâmpinați de personal îmbrăcat în uniforme elegante. Vestimentația de serviciu…