Temperatura maximă va ajunge astăzi la 19°C, deci va fi puțin mai frig decât ieri. Vânt ușor și variabil. Cer însorit, în unele momente parțial acoperit.
Din păcate calitatea aerului este scăzută. Așa a fost și ieri, uitați-vă la poza de jos ce mizerie e în aerul pe care-l respirăm.
Astăzi între orele 9-17 se va opri curentul pe Calea Bogdanestilor (p), Tacit (p), Semicerc (p), Ardealului (p), Ion Slavici (p), Nicolae Filimon(p), Valiug (p), Eugen Cuteanu (p), Mircea Hoini (p).
Între orele 9-18 se va întrerupe furnizarea apei pe Calea Torontalului, porțiunea dintre Vlad Bănățeanu și Aviasan, precum și pe străzile Aurel Pop și Grigore Alexandrescu, porțiunea dintre Calea Torontalului și Aleea Viilor.
Pe străzile Felix și Cugir se va întrerupe furnizarea apei calde între orele 8-16.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9357/Euro, 5.0185/USD, 5.0429/CHF și 5.6628/GBP.
Epopeea acuzațiilor în cazul vaccinurilor anti-COVID achiziționate de România continuă. Trei milioane de doze au fost, până acum, distruse prin procesul de neutralizare, alte trei milioane vor expira până la sfârșitul anului, în timp ce […]
Românii care își încălzesc apartamentele prin sistem centralizat sunt obligați prin lege să-și monteze contoare individuale pentru măsurarea consumului de energie termică sau repartitoare pe fiecare calorifer.
Preşedintele francez Emmanuel Macron ia în considerare posibilitatea de a amâna o reuniune a guvernelor francez şi german, planificată pentru săptămâna viitoare, din cauza îngrijorărilor legate de lipsa de progrese în domenii de cooperare precum energia şi apărarea, potrivit mai multor oficiali guvernamentali francezi.
VIDEO: Liz Truss : „Îmi pare rău pentru greșeli, dar nu voi demisiona”
Prim-ministrul britanic Liz Truss și-a cerut scuze pentru „greșelile” din programul său care au dus la evaporarea încrederii investitorilor și la prăbușirea ratingului său în sondaje, dar a declarat că nu va demisiona. „Recunosc că am făcut greșeli, îmi pare rău pentru aceste greșeli, dar le-am reparat. Am numit un nou cancelar, am restabilit economia și disciplina fiscală”, a declarat ea în timpul unui interviu acordat presei britanice. Ministrul de finanțe Jeremy Hunt, care a fost…
Sute de britanici s-au strâns, marți, în fața Parlamentului Regatului Unit pentru a cere demisia premierul britanic Liz Truss, după doar o lună de mandat și tot după o lună de la înmormântarea Reginei Elisabeta […]
Teatrul Avangardia va pune în scenă piesa de teatru inspirată de cel mai bine vândut roman de crime și mister din toate timpuri, în dramatizarea autoarei, Agatha Christie. „Și din 10 N-a Mai Rămas Niciunul” […]
Nu are rost să citiți articolul, așa cum fac câteodată, l-am menționat aici numai pentru titlu.
Așa e că ați auzit cu toții de marele și vestitul roman al lui Agatha Christie “Și din 10 n-a mai rămas niciunul” ?
Nu? Nu se poate.
De fapt asistăm la un nou exemplu de tâmpire a populației de pe această planetă prin aplicarea corectitudinii politice. De fapt s-a numit dintotdeauna “10 negri mititei”. Dar nu mai e frumos să pomenești despre negri. Așa că i-au modificat titlul. Sunt curios cum vor face cu cântecul:
În școli din Olanda copiii primesc mâncare cu viermi de făină și insecte
Mesele de prânz ale unor copii de la o școală din Olanda au inclus și preparate mai puțin obișnuite: viermi de făină și insecte. Ideea face parte dintr-o campanie care își propune să normalizeze mâncatul de
M-a pus dracu’ să o scap pe mama de gândaci. Dacă îi lăsam să trăiască și să se înmulțească fericiți, avea întreaga zonă Circumvalațiunii carne pentru următorii 50 de ani.
Procurorii DNA Timișoara au reținut, astăzi, un inspector ANAF Timiș și administratorul unei firme într-un dosar în care este suspect și un celebru profesor universitar din Timișoara. Investigațiile procurorilor anticorupție au scos la iveală faptul că Alexandru Țăran, inspector la ANAF Timiș, a întocmit, în 2016, un raport de control favorabil firmei Power Oil Company […] Articolul Inspector ANAF Timiș și administratorul unei firme, reținuți de DNA. Un celebru profesor universitar, suspect în…
Ascultam ieri la radio un consultant din ăsta în domeniul legislației muncii. Habar nu avea omul ăla despre ce vorbește, îl tot întreba reporterul tot felul de chestii și el o tot aburea cu lozinci. Consultanța omoară țara asta. Avem consultanți pentru tot ce vrei și ce nu vrei, în general impuși de către niște legi făcute pentru ca să le dea de lucru celor care au terminat o școală dar nu știu să facă nimic. Și la consultanții ăștia se adaugă tot felul de firme de medicina muncii, care nu fac altceva decât să întocmească lunar câte o factură, consultanți pentru protecția muncii, mai nou văd că au apărut și consultanți GDPR, nu știu cine i-a pregătit și pe ăștia că dacă-i iei la întrebări constați că habar nu au ce scrie în regulamentul ăla european. Domnilor care vă ocupați de legi, faceți ca legile să fie clare și simplu de înțeles, în așa fel încât să scăpați de ăștia, mai puteți pune și notarii pe listă și rezultatul va fi că vom trăi cu toții mult mai bine.
A murit academicianul Eugen Simion
Academicianul Eugen Simion, critic și istoric literar, coordonatorul Dicționarului general al literaturii române, a murit marți, la vârsta de 89 de ani. Informația a fost confirmată de reprezentanții Spitalului Elias din București.
Grevă majoră în Franţa. Sunt afectate unsprezece centrale nucleare
Grevele au afectat 11 centrale nucleare franceze, a declarat marţi un reprezentant al sindicatului energetic FNME-CGT, întârziind întreţinerea a 17 reactoare diferite, relatează Reuters.
Mii de persoane protestează în centrul oraşului Paris faţă de erodarea nivelului de trai în Franţa, existând unele incidente violente, pe fondul acţiunilor greviste ca reacţie la politicile Administraţiei Emmanuel Macron.
Cotidianul suedez Expressen a relatat că din segmentul de conductă Nord Stream aflat în zona economică exclusivă a țării lipsește o secțiune de 50 de metri. Jurnaliștii suedezi spun că au primit permisiunea de a filma în zonă cu o dronă subacvatică. Reuters nu a putut verifica în mod independent informația privind distrugerea conductei. ***UPDATE*** Swedish journalists got permission to image one of the Nord Stream explosion sites using an underwater drone (ROV) Caution against listening to…
Se pare că în cartierul Tipografilor din Timișoara, nu departe de buricul târgului, există cineva care vrea să își sfideze permanent vecinii și pe toți locuitorii din zonă, iar acest fenomen persistă de ani, cu unele pauze! Dacă de câteva săptămâni situația parcă se liniștise și nimeni nu își mai scotea mizeria la marginea străzii, iată că, luni 17 octombrie, gunoiul a apărut iarăși pe spațiul verde! Locul blestemat? Strada Vasile Lucaci, bloc b5, intersecție cu strada Aurel Popovici, în Timișoara…
Mă uit la poză și văd vreo 7 saci cu frunze.
Ale cui sunt oare frunzele de pe stradă, ale vreunui cetățean? Strada e a cetățenilor? Copacii sunt ai cetățenilor? Si dacă nu, în condițiile în care cineva a făcut un pustiu de bine și a adunat toate frunzele acelea în niște saci, de ce acei saci sunt acolo și nu au fost ridicați? Asta ar fi prima întrebare la care primăria și operatorii de salubritate ar trebui să răspundă, înainte de a da vina pe cineva.
În al doilea rând, ați tot văzut că oamenii aruncă gunoaie acolo. Dacă cineva ar pune un container în acel loc, cel puțin nu ar mai trebui să tot adunați gunoiul de pe stradă, ar veni o mașină din aia cu macara, ar lua containerul plin și are lăsa unul gol. Iar contravaloarea închirierii containerului ar putea fi plătit de cetățenii care locuiesc în imediata apropiere, cât ar putea să coste, cel mult 1-2 lei/apartament/lună.
Eu am impresia că actuala administrație nu că nu vrea să facă, ei pur și simplu nu știu ce să facă. Și se mai și lasă prostiți de către reprezentanții a tot felul de firme al căror unic scop este să facă profit.
Scutit de sancțiuni, comerțul cu gaz lichefiat rusesc înflorește. Între clienți se află și Europa
Deși gazul rusesc în sine e în embargo în Europa, Rusia vinde încă gaz lichefiat (GNL) în valoare de sute de milioane de dolari, în mare parte acelorași națiuni care au impus sancțiuni împotriva Moscovei. „Kremlinul pare să fi obținut o victorie geopolitică, păstrând intacte veniturile din vânzările globale de GNL”, susține Anne-Sophie Corbeau, cercetătoare la Centrul pentru Politica Energetică Globală de la Universitatea Columbia din New York.
O nouă variantă de Covid extrem de mortală, creată în laborator de către cercetătorii americani
Pandemia pare departe de fi ajuns la final, după ce medicii sunt din nou în alertă din cauza unei noi tulpini denumită XBB, care a dublat noile cazuri de COVID-19 într-o singură zi, în Singapore. […]
Citiți bine titlul ăsta. După ce l-ați citit mai citiți-l odată și remarcați că nu este preluat de pe un site conspiraționist sau un ziar pe care îl scrie Putin, ci din presa “oficială”, care și ea l-a preluat dintr-un ziar american, la fel de oficial.
În 1989, cînd Ceaușescu era încă viu și insensibil la odele sale, Corneliu Vadim Tudor trăia din expedientele unui poet lăudăros, băgăreț și sforar. Combina, adică, lirica voievodală cu traficul de influență, gazetăria naționalist-socialistă cu deplasările echipei naționale de fotbal în străinătate și bișnița cu proxenetismul. Îl servea pe Eugen Barbu cu prospături din provincie, căzute de la masa fotbaliștilor, și se înfrupta la rîndul lui din protecția literară și politică pe care i-o oferea…
18 octombrie 1716. Ziua în care s-a născut Timișoara imperială
Acum 306 ani, trupele habsburgice conduse de Eugeniu de Savoya au cucerit cetatea Timișoarei, ocupat de turci de peste 150 de ani. Asediul pentru cucerirea Timişoarei a început la 28 august, tabăra militară a habsburgilor fiind organizată la Beregsău. În 16 septembrie, prinţul Eugeniu de Savoya i-a somat pe turci să predea orașul. Nu a primit răspuns. La 1 octombrie, în urma unui asalt, suburbia Palanca Mare, incendiată de turci, ajunge în mâinile austriecilor. „Cetatea Timișoarei, să știi, Padișahule…
Un predicator din Cluj susține că a fost martorul unei minuni: a primit cadou 500 de lei direct de la Dumnezeu! „I-a trimis prin BT Pay”, zice Alexandru Cosma, predicator la Biserica VOX Clamantis. El […
Printre cumpărăturile rare ale bucureștenilor se aflau și fructele exotice – portocale, mandarine, struguri mari, smochine, iar uneori ananas, pe care îl regăsim în comenzile Brăiloilor.
Era în 1990, chiar în ziua în care trebuia să aibă loc “Marea Finală” între Iliescu, Rațiu și Câmpeanu”
Ieșeam pentru prima oară din România.
Ajunși la Mako, văd într-o vitrină un ananas imens, cred că avea vreo jumătate de metru înălțime. Îl așezaseră chiar în centrul vitrinei. Încă nu văzusem până atunci ananas decât în poze. Nici măcar nu cunoscusem pe cineva care să fi mâncat vreodată ananas. Când autobuzul a oprit și ceilalți pasageri s-au dus în treaba lor, să vândă chestii în piața de acolo, m-am dus înapoi la acea vitrină și m-am uitat timp de un sfert de oră la ananasul ăla la fel cum Cosette se uita la păpușa pe care ulterior i-a cumpărat-o Jean Valjean.
Tot în acea zi am băut pentru prima oară în viață Coca Cola, am văzut pentru prima oară un butique, și am intrat într-un magazin de produse electronice unde aveau șuruburi și piulițe de 2,5, frumos puse în niște pungulițe de hârtie, câte 10. Pe atunci în România nu aveai de unde să cumperi așa ceva. M-am și distrat puțin, tot îi spuneam vânzătoarei de acolo că vreau un ceva mic și negru cu multe picioare care se numește C520, femeia nu înțelegea despre ce gândaci vorbesc. Până la urmă ne-am înțeles dar nu avea, așa că am cumpărat o fotodiodă, să nu spună nevastă-mea că am venit din prima călătorie în străinătate cu mâna goală.
Schengen sau Secretar General NATO? Cum a sabotat Iohannis interesele României
Perspectiva ca România să fie lăsată să aştepte ani buni pentru a putea să intre în Uniunea Europeană pe uşa pe care scrie Schengen e un scenariu care a prins contur în urma declaraţiilor făcute de premierul olandez Mark Rutte.