Astăzi vom avea și frig, și ploaie din când în când, vântul nu este foarte putrernic dar este. O zi de toamnă. Temperatura maximă va fi de 14°C. Vânt din S-SE cu viteza de până la 10-15 km/oră.
Aerul va fi curat astăzi, mai curat decât media anuală.
E-distribuție anunță că astăzi între orele 11-19 se va întrerupe curentul pe Calea Torontalului (parțial).
Colterm anunță că între orele 8-14 nu va fi apă caldă pe străzile Nicolae Labiș, C-tin Noica, O. Goga, Cornel Grofșoreanu, Al. Odobescu
Cursul BNR valabil pentru astăzi este de 4.9253 lei/Euro, 4.9376 lei/USD, 5.1260 lei/CHF și 5.6206/GBP.
S-a mai întâmplat asta de câteva ori, există zile când pur și simplu nu ai ce să citești în ziare. Așa s-a întâmplat și în presa ultimelor 24 de ore, obișnuita propagandă, poze cu oamenii care stau la coadă să vadă sicriul Reginei, știri din sport, valoarea schimburilor comerciale dintre Bulgaria și România, cutremur undeva în Asia, un război micuț între două țări ex-sovietice și niște ciorbă reîncălzită cu un preot sau cu un fost ministru.
Dacă tot nu am prea avut ce să comentez m-am jucat puțin și am făcut o mică statistică:
În RSS-Readerul meu (pentru că nu toți sunt informaticieni, RSS Reader este un fel de program care culege știrile din diverse surse, pe care i le-am indicat eu mai înainte, și mi le afișează frumos ordonate în funcție de ora publicării), știrile sunt împărțite pe mai multe categorii, știri de ultimă oră difuzate de agenții importante de presă, presă din România, aici intrând cam toate ziarele cât de cât importante, presă internațională care cuprinde ziare din toată lumea, și din America, și din Anglia, Germania, Ungaria, Israel, Rusia, Coreea de Nord și câte și mai câte, pornind de la Le Monde, The Guardian și CNN până la Pravda, Al Jazeera și Jerusalem Post. O altă categorie ar fi presa locală, ziarele care apar aici în Timișoara, iar alta o reprezintă publicațiile care se ocupă cu știința și tehnologia.
Dacă tot nu aveam ce face la 5 dimineața, m-am pus să număr știrile despre războiul din Ucraina din presa românească, alta decât cea locală. Procentul acestora este de aproximativ 50%. Un sfert sunt știrile despre criza energetică, iar ultimul sfert ar fi umplutura, ce a spus Marga, cine este popa, regina și cam atât.
Am numărat și știrile despre Ucraina din presa străină (mai puțin din presa rusească): Procentul este de 1,7%. În rest au și ei problemele lor, ba cu rapperul împușcat, ba un cutremur, ba gândacii din școli, chestii din astea. Nici știrile cu energia nu sunt prea multe în presa străină în comparație cu presa din România.
Regina Elizabeth II va înhumată luni, la ora locală 19.30 (21.30, ora României), într-o ceremonie fi privată, în Capela St George’s a Castelului Windsor, la periferia de vest a Londrei, în urma unor funeralii de stat luni dimineață.
SUA și-au exprimat sprijinul ferm pentru Armenia în conflictul cu Azerbaidjanul
Președintele Camerei Reprezentanților din Congresul Statelor Unite, Nancy Pelosi, a exprimat sprijinul ferm al SUA pentru Armenia, aflată în conflict cu Azerbaidjan. Săptămâna trecută, peste 200 de persoane au fost ucise în luptele dintre cele două părți. În cadrul vizitei sale în capitala Armeniei, Erevan, Nancy Pelosi a acuzat Azerbaidjanul pentru ceea ce a numit […]
Pentru americanii care se aşteptau ca inflaţia să atingă un vârf în această vară, raportul privind preţurile de consum din august, care a zguduit din temelii Wall Street şi a adus pe 13 septembrie 2022 cea mai slabă şedinţă din ultimii doi ani, pare să fi spulberat aceste speranţe. Dar pentru restul lumii, ceea ce urmează ar putea fi cu adevărat deprimant, scrie Marcus Ashworth, columnist pentru agenţia americană de ştiri Bloomberg.
Prezent în Buzău, cu ocazia festivalului BIAF 2022, actorul și regizorul Michele Placido a declarat în premieră că are interdicție de a intra în Ucraina, după ce ar fi fost declarat spion la Rusiei, împreună cu celebrul cântăreț Albano. Michele Placido, actorul care ia dat viața comisarului Corrado Cattani în serialul „Caracatița”, se află zilele acestea la Buzău, ca oaspete de onoare al Festivalului „Buzău International Arts Festival” (BIAF) 2022. Sâmbătă, Michele Placido a ajuns la Palatul Comunal …
Mi-am dorit să devin gheișă, până când șeful meu a vrut să-mi vând virginitatea
Trecuseră opt luni de când începuse cariera ca gheișă. Învățase dansuri tradiționale și muzică clasică, domenii de care ar fi fost foarte încântată de vârsta de 15 ani, de când începuse antrenamentul. Dar atât mama ei, cât și angajatorul, uitaseră să-i spună cum ar trebui să se apere de-ai nevoie să-ți îngrijească făceau avansuri sexuale.
„Clienții aveau impresia că pot face orice cu mine, pentru că mă considerau inferioară – practic, nu eram om în ochii lor”, a declarat ea pentru VICE World News.
A zis că a îndurat opt luni de hărțuire sexuală și agresiuni, dar ultima pictură a fost când șeful încercat să-i vândă virginitatea. „Nu mi-a venit să cred că se întâmplă ceva în secolul21”, a zis ea, cutremurată încă de ziua rece din februarie 2016 în care a realizat că trebuie să evadeze.
Ion Cristoiu: Contribuţia PSD la Schimbarea becurilor
Pentru a răspunde prin fapte Înaltei Chemări a Marii Învăţătoare a Popoarelor Europene, Ursula von der Leyen și pentru a transpune în viaţă Măreţul Proiect de ţară Schimbarea becurilor, ministrul Economiei Florin Spătaru a redus în aceste zile la jumătate numărul de neoane de pe coridoare şi din birouri.