Ploaie dimineața, după care cer înnorat și ploaie când se nimerește. Vântul va bate cu viteze care pornesc de la 15 km/oră dar pot ajunge și la 50 km/h. Temperatura maximă va ajunge la 13°C.
Calitatea aerului, la primele ore ale dimineții, este bună
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9314/Euro, 4.5583/USD, 4.9386/CHF și 5.5665/GBP.
E-Distribuție anunță că astăzi, între orele 9-17 se va întrerupe furnizarea energiei electrice pe străzile Timisoara, Calea Aradului (p), Pictor Ion Zaicu (p), iar între orele 11-19 pe străzile Sulina nr 22 (JOMO THERMOMOLDING S.R.L.), Sulina nr 15 (GOLD DUAL IMOBILIARE SRL), Nicolae Andreescu nr.40 (LIDL), Agronomiei(p), Lamaitei (p), Nicolae Andreescu (p), Constantin Daniel(p), Pacii (p), Octav Bancila (p), Ardealului (p), Constantin Silvestri (p), Ion Romanu (p), George Georgescu (p).
AQUATIM anunță că astăzi, între orele 8 și 16 se va întrerupe furnizarea apei pe bulevardul Cetății, porțiunea dintre străzile Cloșca și Mircea cel Bătrân
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Ce s-a ntâmplat în 18 ianuarie
1778: Exploratorul englez James Cook este primul european care descoperă Insulele Hawaii, pe care el le numește „Insulele Sandwich”.
1799: Francezul Louis Robert primește brevetul pentru descoperirea sa din 1798, prima instalație de produs hârtie.
1879: La Teatrul Național din București are loc premiera comediei „O noapte furtunoasă”, de Ion Luca Caragiale. În distribuție: Grigore Manolescu, Ion Panu, Mihail Mateescu, Anicuța Popescu, Aristița Romanescu.
2011: A murit Cristian Pațurcă, cântăreț și compozitor român (n. 1964)
2017: A murit Ion Besoiu, actor român (n. 1931)
2020: A murit Dan Andrei Aldea, cântăreț, multi-instrumentist și compozitor român, fostul lider al trupei Sfinx (n. 1950)
“România suverană” nu mai e singură. Dacă până mai ieri era un titlu de emisiune a Realității Plus, acum e și vehiculul politic pentru Liviu Dragnea. Un nou partid, condus de Carmen Dan, fost ministru al…
VIDEO | Vasile Dîncu: „Presa a devenit tot mai dependentă de autorități și instituții”
Vasile Dîncu, senator și fost ministru al Apărării Naționale, a fost invitatul lui Marius Tucă într-o ediție transmisă live de Gândul. Acesta este de părere că presa din România a devenit dependentă de…
Vă dați seama că dacă ăsta, care e de-al lor, spune că presa e dependentă de autorități (în limba română asta înseamnă că presa nu prea are nici o legătură cu informația reală și adevărul ci pur și simplu execută niște ordine) situația este de fapt mult prea gravă.
Bill Gates ne spune care va fi ”mâncarea viitorului”: „Totul se reduce la bani”
Bill Gates face o nouă previziune legată de „mâncarea viitorului”. Miliardarul susține că alegerea cărnii sintetice va fi impusă, natural, de costurile enorme pentru procesarea cărnii animale și pentru a reduce…
Cred că nu ar trebui să fim neliniștiți de această veste, dimpotrivă. Carnea artificială este de fapt carne. Onținută altfel, mult mai eficient, dar tot carne. Mult mai bună decât amestecurile de oase tocate, resturi de carne, amidon și ce mai este în ceea ce numim acum carne și mezeluri. Așa că omenirea nu va avea decât de câștigat dacă această industrie se va dezvolta.
Vor fi unii care vor pierde, cei care se ocupă de acea parte a agriculturii care are legătură, chiar și indirect, cu creșterea animalelor, adică cam 80% din totalul agriculturii. Dar oamenii ăștia oricum constituiau o povară pentru societate, activitatea lor era subvenționată din banii noștri, ai tuturor, că să nu credeți că aducea cineva de acasă bani ca să le dea țăranilor pentru motorină și subvenții. Așa că, mai bine le dai la oamenii ăștia mai puțin ca să nu facă nimic decât să le dai mult ca să fie ineficienți.
CEDO a pronunțat marți, 17 ianuarie, o hotărâre care prevede că familiile formate din persoane de același sex trebuie recunoscute legal și protejate de toate statele din Consiliul Europei, inclusiv România, a…
În perioada fanariotă, românii erau obișnuiți cu ciubucul, luleaua sau narghileaua otomană. Este consemnat faptul istoric că negustorii din Imperiul Otoman au fost cei care au adus la București ustensilele care încurajau viciului fumatului: diverse […]
Plagiatul doctoratului ministrului de Interne, Lucian Bode, aduce în atenția publică și beneficiile pe care le au cei care dețin titlul de…
Toma, necredinciosul Securității
Chiar dacă nimeni nu îndrăznește să-i pună la îndoială marele talent dramatic, există voci în lumea teatrului care vorbesc despre rolul discutabil pe care Toma Caragiu l-a jucat în regia Securității. Unii spun…
Am mai povestit în legătură cu acest subiect. Era exact așa cum scrie în articol:
Să luăm de exemplu un film difuzat duminică seara:
Tânărul inginer merge pe șantierul viitorului combinat, unde observă că ceva nu merge bine. Se plânge șefilor de acolo dar aceștia nu fac nimic, pentru că sunt leneși, corupți sau au tendințe deviaționiste de dreapta. La un moment dat eroul principal, inginerașul, nu mai rezistă și în sâmbăta liberă merge la Partid și se plânge unui tovarăș de acolo. Bunul și înțeleptul secretar de partid vine pe șantier, face o ședință, îl critică pe șeful șantierului, își face și el autocritica că nu a observat aceste lucruri, cheamă miliția să-l aresteze pe gestionarul care fura ciment și țeavă și totul se rezolvă. Tânărul inginer se însoară cu laboranta cea frumoasă de la CTC, primesc un apartament de serviciu, își cumpără linoleum pe jos și un radio Milcov și filmul se termină cu cei doi în bucătăria apartamentului, el stă pe scaun și bea un ceai (cafea nu se găsea așa că numai dușmanii de clasă consumau așa ceva), explicându-i că mai avem mult de muncit până va fi bine dar iată, se zărește luminița de la capătul tunelului, ea stă în picioare lângă aragaz uitându-se la el cu ochi de îndrăgostită, în timp ce la radio se aude o voce de femeie care povestește despre muncitorii de pe șantierul viitorului combinat care au depășit planul cincinal în proporție de 105%.
Sau, apărea Caragiu la revelion, moment în care toată populația României lăsa sarmaua și dădea televizorul mai tare. Și spunea un monolog cu “șopârlița” sau cu “tenisul” din care nu înțelegea nimeni nimic dar, exact din acel motiv toți îl considerau într-un fel a fi o critică criptată adusă sistemului. Și în filmul ăla cu BD, da, se făceau glumițe cu milițianul sergent, interpretat de Sebastian Papaiani, un actor de comedie, dar șeful interpretat de Iurie Darie era serios și nimeni nu îndrăznea să facă glume pe seama lui. Sau o formație oarecare cânta cu dacii și strămoșii, întotdeauna despre trecut. Despre prezent se cântau doar versuri cu primăvara, dragostea și iubirea.
Apărea câte o carte în care erau criticați comuniștii, de exemplu “Cel mai iubit dintre pământeni”. Oamenii și-o rupeau din mână unul altuia. Dar prea puțini observau că erau criticați comuniștii ăia de dinainte de 1965, în timp ce undeva spre sfârșit ăștia din prezentul de după ’65 cam erau lăudați. Cum se întâmplă de fapt și acum.
Teodor Brateș: “În Radio au fost angajați tineri din mediul muncitoresc.” La începutul anilor’50 “dosarul politic” era esențial. Nu se putea angaja, nu se putea avansa profesional dacă nu aveai un dosar curat: adică candidatul trebuia să provină din mediul muncitoresc, să fie membru PCR sau UTC, să nu provină dintr-o familie bogată sau cu […]
Adevărul este că întotdeauna Radio București (Acum Radio România) a fost, și este și în continuare, una din cele mai respectabile instituții de presă din România. Și era așa și înainte de revoluție. Mă sculam și pe atunci la 5 și prima voce pe care o auzeam în fiecare zi era a lui Paul Grigoriu, cel supranumit “Vocea de aur a radioului”. Cu totul altceva decât posturile de radio sau televiziunile comerciale.
Probabil acesta este și motivul pentru care primul post memorat în radioul de pe noptiera mea este Radio România Actualități.
De la fabricile de sticlă până la producătorii de hârtie, industriile Europei ajung din ce în ce mai des în situația în care trebuie să se lupte pentru supraviețuire, dar ce se va întâmpla când bătălia va fi una fără…
Un număr de 31 de percheziţii, din care cinci în Bihor, au fost desfăşurate de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie, în cadrul unei anchete a DNA Iaşi vizând fapte de corupţie din mai multe puncte de…
Compensarea facturilor la energie pentru anumite categorii de beneficiari vulnerabili are valoarea de 700 lei de 2 ori pe an și este destinată persoanelor cu […]
A fost Timişoara „jegmănită” mai mult de Viena decât de Bucureşti?
Preluând retorica AUR-istă, zilele trecute, fostul primar Nicolae Robu a produs un atac absolut halucinant la adresa Austriei, stat pe care l-a etichetat drept „jegmănitor în trecut, jegmănitor al nostru şi astăzi”.
Timișoara, o capitală a nostalgiei după Europa de ieri
Face ce face acest oraș și iată că reușește, o dată la câteva decenii, să binemerite simpatia și prețuirea venite mai cu seamă din afară, decât din mijlocul, din interiorul său. Nu mai are demult farmecul împrumutat de la locuitorii săi din anii ’60–’70, acei oameni provenind din etnii atât
Cererea de suspendarea a organigramelor Primăriei Timișoara, respinsă de Tribunalul Timiș
Primăria Timișoara a anunțat respingerea la Tribunalul Timiș a ultimei încercări de suspendare a organigramelor aprobate prin Hotărârile de Consiliu Local nr. 89 și 90 din 2022. „A fost ultima cale de suspendare…
Stalpi si copaci prabusiti de vantul puternic la Timisoara si in judet. Au intervenit pompierii
TIMIS. Vantul care a suflat cu putere ore in sir in noaptea de marti spre miercuri a creat probleme la Timisoara si in judet. CITESTE SI: Drum national blocat, stanci prabusite in mijlocul soselei. Anuntul DRDP…
La Timișoara se va inaugura, joi, varianta modernizată și extinsă a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Timișoara. Noua clădire UPU va fi cea mai mare secție de urgență a județului…
Trupa timișoreană Vest Phoenix Cover sărbătorește zece ani de existență cu un concert special
Formația timișoreană Vest Phoenix Cover aniversează zece ani de existență printr-un eveniment deosebit care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni. Grupul a luat ființă în 15 octombrie 2013, la inițiativa lui Titi Dragomir, Lajos Varadi și a regretatului Lică Dolga, în…
Cum erup vulcanii, cum „respiră oceanele”, cum și de ce se formează fluxul și refluxul și ce legătură are Luna cu cele două fenomene? Poate unul dintre cele mai captivante mistere de pe Pământ este însuși…