Astăzi vom avea ploaie, iar spre seară este posibil ca ploaia să devină lapoviță.. Temperatura maximă va ajunge la 8°C. Vânt din vest cu viteze de 15-30 km/oră.
Calitatea aerului este acum, la primele ore ale dimineții, probabil în topul celor 10 zile cu aerul cel mai curat din ultimul an.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9211/Euro, 4.6615/USD, 4.9963/CHF și 5.7073/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Celebrul violonist Alexandru Tomescu spune că tinerii români au început să redescopere muzica clasică din ce în ce mai mult în ultima vreme și că își dorește să se folosească de „popularitatea viorii pentru…
Să știți că poate fi foarte cool.
Mie au început să-mi placă chestiile astea clasice pe la 15-16 ani. Mergeam să-mi cumpăr cărți la Librăria Eminescu și era acolo în fund, chiar în dreptul intrării, o doamnă care vindea discuri și tot punea muzici din astea la pickup. Nu știam cum le cheamă sau cine cântă, pentru că ai mei nu prea ascultau așa ceva în casă, dar îi spuneam femeii “vreau discul ăla care cântă acum”.
Și mergeam acasă și îl ascultam de-l lua dracu.
Aduceam câte o fată să asculte muzică și îi puneam Bach, cădea aia pe spate. E adevărat că nu aduceam acasă orice proastă, mai întâi le verificam dacă au carnet de elev de la Loga.
Acum avem YouTube, nici măcar nu mai trebuie să dăm bani pe muzică.
Poate pentru cei tineri, care nu au defectul că sunt tineri dar și gusturile trebuie formate, și trebuie formate nu cu “Vocea României” ci ascultând muzică de calitate, și nu e numai cazul celor tineri, le va fi de ajutor dacă mai întâi ascultă muzica clasică într-o formă “mai diluată”, sub formă de prelucrări.
Putem găsi pe YouTube o mulțime de astfel de prelucrări ale unor piese clasice.
Un astfel de exemplu puteți vedea și asculta dacă dați click pe imaginea de mai jos. Încercați, nu mușcă, ba dimpotrivă, o să vă placă și la un moment dat, după aceea, o să vreți să ascultați și originalul. Sau chiar poate puneți mâna pe o chitară, sau un pian, dacă aveți așa ceva la îndemână, și încercați să faceți și voi cum fac ăia din filmuleț.
Muzeul Național de Artă din Timișoara anulează o expoziție cu parteneri austrieci
Filip Petcu, managerul Muzeului Național de Artă din Timișoara, a luat atitudine față de decizia Austriei de a vota împotriva aderării României la spațiul Schengen. Managerul scrie pe Facebook că a decis să…
Eu cred că ar trebui să accentuăm protestele astea împotriva neadmiterii în Zona Schengen și față de alte forme de artă. De exemplu să nu mai ascultăm Mozart și Haydn, să-i interzicem pe scenele românești. Să demolăm statuia lui Anton Scudier și să rebotezăm parcul cu același nume, să-i spunem de exemplu “Parcul Țancă Uraganul”, că ăsta sigur e rumân verde. Să dărâmăm clădirile făcute în timpul austriecilor în Timișoara și să facem acolo niște bordeie tradiționale, putem să ne inspirăm după modelul celor care existau încă la începutul anilor 1900 în zonele dintre Carpați și Dunăre. Că biserică moldovenească și Operă de inspirație musoliniană ne-au făcut alții.
Că noi asta știm, să ne războim cu artiștii și cu statuile. Pe politicienii incompetenți și hoți îi pupăm în cur, că ăia ne pun în funcții și ne dau leafă de bugetar cu sporuri multe.
Toate bateriile uzate vor trebui reciclate, cu niveluri ridicate de recuperare pentru cupru, cobalt, litiu, nichel sau plumb, iar acumulatorii din telefoane sau laptop-uri vor fi obligatoriu detașabili. Uniunea…
Preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, i-a retras sâmbătă mandatul de vicepreşedinte PE europarlamentarei elene Eva Kaili, reţinută vineri de justiţia belgiană într-o anchetă privind…
Anglia, paralizată de greve. A luat naştere „strikemas”, cuvântul care anulează Crăciunul
În Regatul Unit, toată lumea este în grevă, chiar şi spitalele, iar ţara este paralizată.
Ministrul finanțelor Adrian Câciu a declarat sâmbătă la Prima TV că în 2023 nu va fi criză financiară, dar vor fi presiuni din cauza „datoriillor în creștere ale statelor, masei monetare mondiale foarte mare şi a…
Andrei Ursu, fiul disidentului Gheorghe Ursu, a fost demis la 25 noiembrie 2022, din funcția de director Științific al Institutul Revoluției Române din Decembrie 1989. Într-un volum recent publicat, acesta…
Unul dintre cele mai vechi branduri din România, cu o fabrică celebră încă din perioada interbelică, a intrat oficial în faliment. Prețurile uriașe ale energiei electrice și scumpirea peste măsură a materiei prime au…
Se modifică legislația rutieră: Șoferii pot fi amendați de polițiștii locali
Se modifică legislația rutieră. Polițiștii de la Locală vor avea dreptul să ceară datele de identificare ale șoferilor care parchează ilegal. Până acum puteau cere aceste informații doar agenții de la Rutieră. În cazul…
Cel mai șocant răspuns oferit de o primărie de lângă Timișoara. Toți angajații au rămas fără reacție
O primărie de lângă Timișoara a furnizat unui cetățean răspunsul anului. „Toți am rămas fără reacție. Nu știam ce să facem, să râdem sau să plângem. Pe de o parte, răspunsul era de un amuzament fără…
Foarte amuzant. Funcționarii, în loc să facă tot ce se poate pentru a-i ajuta pe cetățeni să-și rezolve problemele, fac glumițe pe seama lor.
Poate se distrează și prefectul sau Președintele Consiliului Județean, nu știu cine are în fișa postului apărarea cetățenilor în fața abuzurilor autorităților locale, și le taie ălora din Primăria Giarmata vreo 10% din leafă pe trei luni, ca să fie distracția și mai mare…
Sondaj pentru Magistrala Verde. Mașina, de cinci ori mai folosită pe Calea Șagului decât bicicleta
Sondajul lansat de Primăria Timișoara și echipa care va proiecta ceea ce ar urma să fie ”Magistrala Verde”, sau pe înțelesul tuturor reabilitarea pentru Calea Șagului, arată că strategia municipalității nu…
TIMISOARA. Un nou drum de legatura intre doua dintre cele mai mari comune de la marginea Timisoarei urmeaza sa fie realizat de Consiliul Judetean Timis. Este vorba despre o sosea care va fi construita intre…
aTMosfera, o nouă premieră la Teatrul Național din Timișoara
O călătorie teatrală în regiunea Banatului de astăzi reprezintă premiera la care lucrează zilele acestea echipa Teatrului Național din Timișoara. Spectacolul „aTMosfera” va avea loc la finalul săptămânii viitoare.
Ce facem astăzi, 11 decembrie 2022, în Timișoara?
Lansare de piesă și de bere artizanală, proiecții de filme, concerte și târguri de Crăciun sau de adoptat pisici – sunt câteva dintre evenimentele la care puteți participa duminică, 11 decembrie.