Dimineața va fi puțină ceață în unele zone, mai târziu, pe seară, poate o să avem și puțină ploaie, vânt cu viteza de 15-25 km/oră din SE. O zi tipică de toamnă. Temperatura maximă va ajunge la 6°C.
Calitatea aerului este ca în majoritatea timpului, mediocră.i.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Aquatim anunță că astăzi între orele 9-13 se va opri apa pe strada Armoniei.
Colterm anunță că între orele 9-15 nu va fi apă caldă și căldură pe străzile Coriolan Brediceanu, Balta Verde, Reg. 6 Artilerie Grea, Mircea cel Bătrân, Martir Petre Domășneanu, Deportații din Bărăgan, Martir Spiru Blănaru, Iancu Brezeanu, Macilor, Circumvalațiunii, Mendeleev, Pavel Rotariu, Dinu Lipatti, Acad. Sextil Pușcariu, Popa Laurențiu, Suceava, Zenit, Cascadei, Cetății, Mart. Remus Tășală, Gh. Lazăr, J.S Bach, Madrid, Salciei, Banatul, Bran, Clăbucet, Gorunului, Pogonici, Prahova, Smeuriș, Transilvania, Vulturilor
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9192/Euro, 4.6852/USD, 4.9737/CHF și 5.6962/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
COMENTARIU Sorin Avram – Dosarul Schengen, cronica unui eşec anunţat
În timpul regimul comunist, Provincia mergea la Capitală cu diferite plocoane pentru şefi, pentru a primi diferite aprobări. În 2007, în buna tradiţie românească, România a mers cu plocoane la Bruxelles pentru…
Eu nu cred că Austria sau Olanda sunt de vină. Sau Putin, trebuie să fie un mare idiot cine crede așa ceva, ăsta nu cred că știe nici unde e România, darămite să-i pese de o țărișoară care e mai mică decât o grădiniță rusească.
Eu nu cred că oamenii ăia, așezați la masa aia bogată fac singuri, de capul loc, ceea ce fac.
Aia se sfătuiesc între ei, vorbesc și cu francezul, și cu neamțul, și cu spaniolul și cu ceilalți. Nu știm ce vorbesc ei acolo și care ar fi interesele dar probabil că s-au sfătuit și până la urmă au zis ceva de genul “hai de data asta să fie austrieciii de vină, data viitoare o să se împotrivească nemții, sau francezii”.
Dar până una alta, eu cred că ar trebui să ne facem binele începând de la fiecare din noi și din aproape în aproape să lărgim cercul binelui până când acesta va ajunge să acopere întreaga țară. Mai punem un copăcel pe marginea drumului, mai punem câte un troleibuz pe linia lui 15 și pe linia lui 13, poate ne întrebăm cum de au ajuns unii milionari sau miliardari în euro, în condițiile în care în alte țări au fost necesare multe generații să strângă cineva atâția bani, poate mai băgăm în pușcărie pe câte unul din ăștia în loc să-i spunem “om de afaceri de succes”, votăm și noi cu mai mult simț de răspundere, că uitați-vă la mutrele ălora din guvern, parlament și ale celor din Parlamentul European, cum să te admită cineva la masa celor bogați cu niște conducători cu mutrele ălora, toți cu doctorate plagiate, majoritatea vânduți altora de peste mări și țări, toți niște boi care nu știu decât să mai dea o sută de lei la salariul minim, cum a făcut Ceaușescu înainte de a fi împușcat. Și dacă facem lucrurile cum trebuie, poate la un moment dat vom ajunge să se roage ăia să facem parte din clubul lor.
MApN este lider al achizițiilor publice, prin intermediul unităților militare din subordine, care semnează contracte uriașe pentru furnizarea de diverse produse.
Eu mă întreb dacă există o necesitate reală pentru toate aceste achiziții.
Este România într-un război care presupune achiziția atâtor anvelope, motorină sau a atâtor alte lucruri? Din câte știu eu nu. Păi și atunci de ce băgăm în curul cătanelor atât de mulți bani în loc să mai acoperim câte o gaură , ceva? Ca să-i ajutăm pe cei care vând cauciucuri, motorină arme și ce mai cumpăra armata? Adică să dăm altora banii românilor, câștigați cu greu?
Am rezolvat toate problemele cu sistemul de sănătate sau din alte domenii care sunt într-adevăr în folosul cetățenilor? Cetățeanul de rând a ajuns la un nivel de bunăstare atât de ridicat încât acum, pentru că toate problemele țării au fost rezolvate, ne cumpărăm niște jucării de Crăciun?
Raport: Bolile grave de care suferă Sănătatea din România
Speranță de viață printre cele mai scăzute, mortalitate infantilă mare, populație fără educație pentru sănătate, acces inegal la servicii, dependență excesivă de spitale, medici puțini. Acestea sunt câteva…
Noul proiect de lege privind securitatea și apărarea cibernetică, aflat joi pe agenda Guvernului, este mai periculos decât cel anterior, susține Asociația pentru Tehnologie și Internet (APTI), care atenționează că…
Șoferii vitezomani ar putea rămâne fără mașină. Propunere pentru modificarea Codului Rutier
La mai puțin de un an de la modificarea substanțială a Codului Rutier prin înăsprirea sancțiunilor, un proiect de lege susținut de parlamentari din aproape toate partidele prevede introducerea de noi sancțiuni…
Este agitație în această perioadă pe grupurile de părinți de pe Whatsapp, acolo unde părinții se organizează pentru a strânge bani pentru cadourile oferite profesorilor cu ocazia Crăciunului.
A inceput numaratoarea inversa pentru taierea pensiilor speciale. Cel putin teoretic. Planul National de Redresare si Rezilienta, celebrul PNRR, incheiat de Romania cu Comisia Europeana prevede taierea.
Teoretic.
În realitate probabil că nu se va întâmpla nimic, vor găsi șmecherii ăia niște modalități să fenteze regulile, vor spune că nu se aplică decât de acum înainte, sau că nu sunt pensii speciale, ci sunt de serviciu, sau cine știe ce alt motiv vor găsi. Pentru că să vă spun un secret, cei care trebuie să aplice legile astea sunt chiar cei care beneficiază de pensiile alea speciale. Și ăștia nu o să-și taie craca de sub picioare decât atunci când vor fi puși în imposibilitate de a-și trage spuza pe turta lor.
DIGI are cea mai mare acoperire de voce mobilă din România. Ce acoperire au ceilalți operatori
Conform ultimului raport publicat de Autoritatea Națională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii , DIGI a devenit operatorul cu cea mai mare acoperire de voce mobilă din țară: 98,8% din populația României.
George Friedman: De ce e atât de greu să ajungă la masa negocierilor Ucraina și Rusia
Rusia a acceptat invitația Washingtonului de a se angaja în discuții de pace asupra războiului din Ucraina. Ambele, desigur, au rezerve. Și nimeni, cu excepția americanilor, nu poate pleca de acolo.
Dacă citim acest text vom constata că rezolvarea problemei se găsește chiar în textul articolului, americanii să plece la ei acasă, să-și vadă de durerile și nevoile lor și problema se va rezolva de la sine. Că ăștialalții, rușii și ucrainienii sunt frați din aceeași mamă și la un moment dat se împacă ei dacă nu mai e nimeni care să-i facă să se certe.
În Marea Britanie, premierul Rishi Sunak spune că pregătește legi care să limiteze dreptul la grevă, în condițiile în care țara, marcată de inflație și o adevărată explozie a prețurilor la energie, se confruntă cu…
Timișorenii cu venituri reduse și care dețin în proprietate o gospodărie nebranșată la sistemul public de alimentare cu apă sau de canalizare pot beneficia acum […]
Abonamentele Timpark pentru anul 2023, în vânzare de la 12 decembrie
Reprezentanții serviciului Timpark anunță că urmează să pună în vânzare toate tipurile de abonamente pentru anul 2023 încă de pe 12 decembrie. Prețurile rămân neschimbate.
Vaporaşele intră la „hibernare”. Vor fi retrase şi trotinetele și bicicletele STPT
Vaporaşele intră la „hibernare”. Începând cu data de 10.12.2022, cele 7 nave de pasageri vor andoca pe platforma special amenajată în Depoul Dâmbovița.
Afacerea ISHO. Domeniul public, trecut la privat pe gratis. Robu și Fritz, la fel de vinovați
E scandal mare în jurul afacerii ISHO, după ultimul raport al Curții de Conturi. Instituția amintită a semnalat grave încălcări ale legii, care au condus la prejudicierea bugetului public. Potrivit Curții de Conturi…
Premiera filmului „Phoenix. Har/Jar”: Un film despre oameni, nu despre muzică
Televiziunea Română marchează împlinirea a 60 de ani de când s-au pus bazele trupei ce avea să se numească Phoenix şi să scrie istorie în muzica românească, devenind un reper cultural important pentru…
Ce facem astăzi, 9 decembrie 2022, în Timișoara?
Vineri, 9 decembrie, începe Festivalul alternativ de Crăciun FABERLAND. În Piața Traian are loc acțiunea Piața pe Roți, un nou concept de Piață Volantă, care pune accentul pe sustenabilitate, ecologie și respect față de mediul înconjurător.