Astăzi cerul va fi parțial acoperit, dar nu va ploua. Temperatura maximă vă ajunge pe la vreo 13 grade Celsius.
Aerul este mai poluat în partea de sud a orașului și doar moderat poluat în celelalte zone.
ENEL anuntă că astăzi între orele 9-17 se va întrerupe furnizarea energiei electrice pe străzile Semicerc (p), Amzei (p)
Colterm anunță că apa caldă și căldura se vor opri astfel:
Între orele 9-17 pe Aleea Icar, Aștrilor, Azurului, Orion, Sirius, Bv. Sudului.
De la ora 09ºº până la ora 16ºº pe Calea Șagului, Hebe, Iris, Liviu Rebreanu, Luceafărului, Martir Gh. Cruceru, Intrarea Munților, Săgeții, Castanilor, Martir O. Țintaru, Intrarea Iederei, Aleea Inului, Izlaz, Intrarea Mierlei, Mureș, Gh. Musicescu, Intrarea Râului, Viitorului, Zarand, Hărniciei, Ana Ipătescu, Plantelor, Sabinei, Onoarei.
Intre orele 8.30-18 pe străzile Amurgului, Calea Aradului, Liege, Orșova, Ac. Remus Răduleț, Călan, Carei, Cugir, Dej, Felix, Martir Silviu Motohon, Liniștei, Sever Bocu, Gh. Leahu, Răsăritului, Martir I. Miron, Aleea Scurtă, Gh. Ostrogovich, Dr. Valeriu Alaci, Speranței, Martir D. Carpin
Cursul BNR valabil astăzi este 4.8871/Euro, 4.8959/USD, 4.9422/CHF și 5.6006/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Servicii funerare complete: 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Astăzi avem o mulțime de știri tare interesante din care vom afla, sau cel puțin cei inteligenți vor afla, chiar dacă nu vor citi decât titlurile, că roțile se învârt. Atât ale trotinetelor cât și ale istoriei.
Dar cea mai importanță știre nu este legată de politică, ci de știință, pentru că întotdeauna știința a făcut să ne fie puțin mai bine, nu politica, nu gunoaiele care trafichează arme și nici cretinii care le cumpără, nici religia, doar știința:
Cercetătorii britanici au realizat prima transfuzie cu sânge creat în laborator
Cercetătorii britanici au comunicat că, pentru prima dată, au realizat transfuzii cu sânge creat în laborator. Acesta a fost dezvoltat din celule stem. Dacă testele vor avea succes, cercetătorii speră să poată…
Generalul Pavel Kiseleff și rolul său în istoria Principatelor Române
La 7 noiembrie 1829, Generalul Pavel Kiseleff (1788-1872), comandant al Armatei ruseşti din Principatele Române în timpul războiului ruso-turc (26.IV – 14.IX.1829), era numit preşedinte plenipotenţiar al…
Să citiți textul acesta, veți învăța astfel o bucățică de istorie adevărată, nu rahaturile care vi s-au inoculat în creiere în ultimii 100 de ani.
Există în societate o violență care seamănă foarte mult cu tipul de acțiune directă a legionarilor la sfârșitul anilor ‘30 și începutul anilor ’40: disprețul față de opiniile adverse, intoleranța față de teze care-ți…
Încă un fragment de istorie reală.
În 1989, Dan Amedeo Lăzărescu a revenit în democrație cu aerul unui profesor trezit din somnul de frumusețe. Înalt, albit cu distincție, rostind cuvintele didactic și baritonal, acest strămoș cu siluetă de…
Altă bucățică de istorie adevărată, ceva mai recentă.
„Istoria Revoluţiei din 1989 şi a schimbării de regim din România” va fi disciplină opțională pentru elevii de clasa a XII-a începând cu anul școlar 2023-2024.
Generalul-maior Nicolae Ceauşescu şi bătălia de la Stalingrad
În urmă cu 11 ani a fost publicat în România un document păstrat la Arhivele Naţionale ale României. Deşi autobiografia viitorului secretar general al Partidului Comunist Român nu este datată, din conţinutul…
Germania: Preşedintele revine cu propunerea unui an obligatoriu de muncă în folosul comunităţii
Preşedintele german Frank-Walter Steinmeier s-a declarat duminică în continuare în favoarea ideii unui an obligatoriu de muncă în folosul comunităţii, în pofida criticilor pe care propunerea sa le-a generat…
Cândva la începutul anilor ‘80 am cunoscut un domn, cred că era profesor pe undeva la un institut de învățământ superior, care îmi povestea cum s-a dus el voluntar la Bumbești Livezeni. Încă odată, nu l-a obligat nimeni, așa a crezut el că e bine pentru el și pentru țară, să meargă acolo timp de 2 ani, parcă, și să facă tunele și ce mai făceau ei acolo. A primit casă și masă, adică locuia într-o baracă și mânca ce li se dădea la cantină, primeau și o mică sumă de bani, dar, spunea el, era bine. Munceau dimineața, dând cu târnăcopul în stâncă în timp ce cântau “Hei Rup” (dați click pe poză pentru a asculta), seara mergeau la spectacolele brigăzii artistice de agitație, pe lângă brigadieri erau acolo și brigadiere…
Ulterior, după revoluție, s-a spus că ăia de acolo au fost siliți să facă munca aceea de către comuniștii cei răi.
De fapt astfel de lucruri s-au întâmplat și înainte. Răsfoind colecția Popular Science am găsit articole din anii ‘30 în care era descris modul de viață al tinerilor care participau la construcția marilor obiective construite în cadrul “New Deal”. Oamenii care nu aveau de muncă acasă au plecat să doarmă în corturi, primeau masă și casă, exact ca cei de la Bumbești Livezeni și mai primeau și o mică sumă. Și astfel a fost construit Barajul Hoover, aeroportul LaGuardia, tunelul Lincoln și multe alte lucruri care au transformat America în ceea ce este astăzi.
Roata s-a învârtit, partea de sus a ajuns din nou să atingă solul și ceea ce în urmă cu unul-doi-trei ani erau considerate cel puțin ciudățenii ale istoriei devine din nou actualitate.
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că toate ţările trebuie să aleagă: ori colaborează pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, ori condamnă generaţiile viitoare la o catastrofă…
Pământul va atinge în câteva zile 8 miliarde de oameni și resurse din ce în ce mai puține
Dacă toți locuitorii planetei ar trăi ca un cetățean al Indiei, am avea nevoie doar de capacitatea a 0,8 Pământuri pe an, potrivit Global Footprint Network și WWF. Dacă am consuma cu toții ca un locuitor al…
Miliardarii emit de un milion de ori mai multe gaze cu efect de seră decât o persoană obişnuită
Un miliardar emite de un milion de ori mai multe gaze cu efect de seră decât o persoană obişnuită, potrivit unui studiu citat de CNN.
Ceea ce înseamnă că și milionarii emit de mii de ori mai multe gaze decât o persoană obișnuită.
Uite o soluție simplă pentru rezolvarea problemei gazelor de seră, să-i facem și pe miliardari și pe milionari persoane obișnuite.
Și, eventual după aceea să-i trimitem să facă timp de un an muncă în folosul comunității.
Companiile încep concedierile: Peste 10.000 de români și-au pierdut slujbele
Se anunță vremuri grele pentru unii angajați, în condițiile în care companiile încearcă să facă față creșterii costurilor și scăderii marjelor, precum și perspectivelor unei recesiuni.
Facebook se pregătește de cele mai mari concedieri din ultimii 18 ani, de la înființarea companiei. La scurt timp după disponibilizările de la Twitter, Mark Zuckerberg anunță luni că miercuri, vor începe primele
Macron: Păstrați angajamentele climatice pe fondul „amenințărilor energetice” ale Rusiei
Președintele francez Emmanuel Macron vrea că „ angajamentele privind schimbările climatice asumate de țări la summitul de la Glasgow de anul trecut nu ar trebui sacrificate în fața „amenințărilor energetice ale Rusiei”. Declarațiile au fost făcute luni (7 noiembrie) la…
Vă rog să observați ghilimelele alea din titlu, sunt mai importante decât întregul articol.
Un sondaj național finanțat de ambasada SUA și realizat de LARICS în perioada 29 septembrie – 10 octombrie 2022 relevă prăbușirea încrederii românilor în instituțiile statului, începând cu președintele, în…
Iohannis: Războiul din Ucraina nu ar trebui să ne distragă atenţia de la schimbările climatice
Războiul din Ucraina, care are efecte globale, insecuritate energetică, penurie alimentară şi instabilitate economică, nu ar trebui să ne distragă atenţia de la schimbările climatice, spune Klaus Iohannis în cadrul conferinţei ONU privind clima COP27.
Ungaria nu va sprijini un nou împrumut al UE pentru Ucraina: „Aceste măsuri au eșuat”
Ungaria este gata să ajute în continuare Ucraina pe bază bilaterală, dar nu va sprijini un nou împrumut al UE în acest scop, a declarat luni la Sofia ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, transmite MTI.
Algeria a solicitat aderarea la BRICS
Președintele algerian Abdelmadjid Tebboun a declarat mai devreme că republica este interesată să adere la BRICS.
Klaus Iohannis are o viață împlinită. Realmente le-a făcut pe toate: a fost elev, student, profesor, inspector școlar, inspector școlar general, primar, președinte, investitor imobiliar. Ce și-ar mai putea dori un om
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a vorbit duminică, 6 noiembrie, despre suma alocată spitalelor pentru hrana pacienților.
Noul contract de serviciu public pentru domeniul de transport feroviar de călători va începe anul acesta pe 11 decembrie, va dura 10 ani şi este vorba despre trecerea de la un program de transport pe care anul…
O femeie ce s-a angajat cu o diplomă falsă la Curtea de Conturi a fost reținută
O femeie care s-a angajat în funcţia de auditor public la Curtea de Conturi folosind o diplomă de licenţă falsă a fost reţinută luni, după ce a fost audiată la sediul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii…
Voi realizați ce se întâmplă în țara asta?
Femeia aceea a lucrat o mulțime de timp în calitate de șefă a unui serviciu financiar-contabil și nimeni nu s-a prins că ea nu are o calificare formală în acest domeniu. La fel ca și celălalt caz din articol, omul a lucrat ca șef într-o primărie, nu de la Afumații din Deal, ci de la București, și nimeni nu a observat că nu este calificat, formal, pentru a ocupa acea funcție. Am avut în România chiar și persoane care au lucrat în calitate de medici, unii au făcut și operații în care și-au vindecat pacienții, fără ca aceștia să fi terminat o facultate de medicină.
De fapt oamenii ăștia erau la fel de calificați ca și colegii lor care nu au observat să existe vreo deosebire între competența lor, acreditată cu o diplomă, și competența celorlalți, fără diplomă.
Asta este calitatea învățământului de la noi, totul nu este decât butaforie, important este cartonul acela pe care scrie un nume oarecare.
Și nici nu trebuie să citim ziare ca să aflăm lucrurile astea, am cunoscut personal comisari de Gardă Financiară, cu diplomele necesare, care nu știau să calculeze TVA-ul, șefi de organ de control care nu știau ce să controleze, medici care în loc să administreze antibiotice fac propagandă împotriva folositrii acestora și administrează tratamente a căror ineficiență este dovedită, profesori universitari care au pretenția să-i învețe ziaristică pe tineri, dar nu înțeleg cum funcționează un flux de știri, economiști acreditați de CECCAR care nu știu să facă o factură și mulți alți incompetenți pe care nu mi-i mai amintesc.
Noul contract de serviciu public pentru domeniul de transport feroviar de călători va începe anul acesta pe 11 decembrie, va dura 10 ani şi este vorba despre trecerea de la un program de transport pe care anul…
O firmă de armament olandeză este suspectată că devine prea puternică în România
O firmă de armament olandeză este suspectată că devine prea puternică în România, inclusiv în defavoarea unor companii românești. De mai mulți ani, compania olandeză Damen este foarte activă în…
Dumnezeu vrea să respecți cazul acuzativ
Mergând eu odată la o clinică în București, am auzit următoarea conversație între două doamne în halat alb. Înstărite, în mod sigur dentiste sau radioloage (mai degrabă dentiste, că aveau unghii scurte la degetele cu care-și mângâiau perlele false), vorbeau înspăimântător
România condamnată. Să rămână în sărăcie.
Dacă ar vrea cineva să cuprindă România de astăzi în două fraze, acestea ar fi următoarele: ”Aici trăiesc copiii cei mai expuși sărăciei dintre toate națiunile europene” și ”Aici operează firmele care și-au…
Popescu: Am depăşit 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale în depozite! Record absolut
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă, luni, că au fost înmagazinaţi deja peste 3 miliarde de metri cubi de gaze în depozite, ceea ce reprezintă un record absolut. ”Am depăşit 3 miliarde de metri…
M-am uitat cam care ar fi necesarul de gaze pentru România în perioada noiembrie-martie: 7.2 miliarde de metri cubi. Așa că, dacă mai răscumpăram ceva din gazul pe care tot noi îl extragem dar după aceea ni-l revând niște șmecheri, poate mai luăm ceva și de la ruși, este posibil să ne descurcăm.
De ce își ating bărbații atât de des organele genitale în public, conform experților
Cu toții am văzut bărbați cu mâna îngropată în pantaloni. Dacă te iei după Reddit, un bărbat își atinge penisul, în medie, între 23 și 30 de ori pe zi. Există mai multe explicații pentru acest comportament, atât la…
Deci puteți să o faceți în continuare, există o explicație științifică.
Timișoara s-a umplut de trotinetiști kamikaze: circulă cu viteză, haotic și cu căști în urechi, fiind o adevărată pacoste pentru șoferi.
Cred că este vorba despre o neînțelegere, sau cel puțin de incapacitatea de a percepe corect realitatea.
Nu trotinetele sau bicicletele provoacă haosul de pe șosele. Nu acestea fac aproape imposibilă eficientizarea transportului în comun, Nu acestea poluează. Nu acestea ucid oameni pe zebră.
Toate aceste lucruri le fac automobilele.
Dacă vom descuraja folosirea automobilelor în oraș în favoarea trotinetelor, a bicicletelor, a transportului în comun (în asta incluzănd și diversele forme de taximetrie) și, de ce nu, a mersului pe jos, ne va fi tuturor mai bine. Și vom și economisi o mulțime de bani.
Aproximativ 40 de propuneri și sugestii privind regenerarea urbană a zonei Traian din Timișoara au fost depuse până acum. Consultarea continuă iar în 10 octombrie va fi organizată o nouă dezbatere publică, de la ora 17.30, în Piața Romanilor nr. 1. Între timp, până spre finalul lunii, se pot depune opinii şi propuneri atât online, pe platforma Decidem, cât și fizic, la Biroul de reabilitări clădiri istorice. Consultarea publică se va încheia în 24 octombrie. Proiectul municipalității de regenerare…
Ruben Lațcău, viceprimarul Timișoarei, a descoperit odată cu preluarea Pădurii Verzi că acolo sunt mari probleme cu intabularea unor părți importante din zona verde nu ar fi intabulate. Iar lipsa de reacție ar dura de nu mai puțin de 30 de ani în Primăria Timișoara, punând accentul pe activitatea desfășurată, desigur, în mandatul precedent. Conform… The post Viceprimarul Ruben Lațcău a analizat situația la Pădurea Verde: ”Administrația locală are nevoie acum de mai puțină demagogie și mai multă…
Furtul ordinar făcut de cei de la Centrul Xerox de Proiecte Timișoara în scandalul copierii siglei proprii a fost trecut cu vederea de Primăria Timișoara, în subordinea căreia se află această structură cu repetate acțiuni controversate. Doar liberalul Ștefan Sandu a luat poziție în acest scandal, după ce a verificat dezvălurile ziarului „Timișoara” și a constatat că acestea se susțin în totalitate. În schimb, nici o reacție din partea primarului Dominic Fritz, care lasă sub preș mizeria de la centrul…
Primăria Timișoara cumpără încă 240 de coșuri de gunoi, cu peste 700 de euro bucata
Un oraș tot mai curat. După ce, în vară, a montat 500 de coșuri de gunoi anti-vandalizare, iată că acum Primăria Timișoara mai cumpără încă 240 de coșuri de gunoi stradale. Un anunț în acest sens a fost…