Vremea de astăzi va fi destul de rece, temperatura maximă nu va trece de 17°C. Și probabil că va mai și ploua puțin în cursul dimineții.
Calitatea aerului este mai bună decât a fost ieri la aceeași oră, nu e perfectă, dar poluarea nu depășește media anuală.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.8876/Euro, 4.9919/USD, 4.9578/CHF și 5.5999/GBP.
A fost semnat contractul care va schimba radical calea ferată care traversează Timișoara
Ion Simu-Alexandru, directorul general al CFR SA, și Francesco Bernabè, directorul general WeBuild SPA România, au semnat astăzi, în prezența ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, contractul pentru…
Asta este cea mai importantă știre de astăzi pentru timișoreni. Nici faptul că americanii s-au îmbolnăvit de gripă+răceală+covid, asta e, așa e mai nou în marile democrații înainte de niște alegeri pe care cetățenii sunt îndemnați să le conteste înainte de a avea loc, nici războiul din Ucraina, nimic nu este mai important pentru noi, timișorenii, decât modificările astea care sunt descrise în articolul de mai sus. Mă îngrijorează doar faptul că trăim în România, dacă pentru o fântână s-au lucrat 3 ani, mi-e și frică cât se vor lungi cei 4 ani până când lucrările astea se vor termina. Două gări modificate, practic noi, încă o haltă, adică tot un fel de gară, linii noi, o mulțime de pasaje…
Dar cred că după ce se termină toate astea va fi interesant.
Splendoare în Timișoara! Fantana cu Pești, un simbol al orașului, este aproape de finalizare.
Splendoare în Timișoara! Fantana cu Pești, un simbol al orașului, este aproape de finalizare. „Acum se fac ultimele probe înainte de a fi redata timisorenilor”, a anunțat viceprimarul Cosmin Tabara.
Vă dați seama că la viitoarele alegeri liberalii se vor lăuda cu fântâna asta. Doar că vor uita să spună că o lucrare care trebuia să dureze maxim o lună, poate 6 săptămâni, a durat câțiva ani. Și probabil și prețul a fost pe măsură.
Bine că au terminat-o, la un moment dat începuse să-mi fie frică că cineva a șterpelit peștii ăia.
Un nou drum va lega comuna Giroc de Calea Șagului din Timișoara. Lucrările sunt extrem de avansate
Un nou drum va lega comuna Giroc de Calea Șagului din Timișoara, lucrările fiind extrem de avansate.
Pornit atunci când (încă) pandemia de corona era prezentă peste tot, Consiliul Județean Timiș a inițiat un proiect prin care școlile speciale din subordine să fie dotate cu materiale sanitare de protecție.
O fată de 15 ani din Focşani a murit după ce medicii i-au pus trei diagnostice în patru zile.
Pentru ca să ne dăm seama ce este greșit într-un domeniu oarecare trebuie să comparăm o situație de acum cu o situație similară din trecutul apropiat.
Pentru că am mai scris despre acest subiect am să mă “autocitez” (dacă aș fi fost o personalitate, ziariștii ar fi spus că mă “autoplagiez”) și am să vă descriu cum s-a întâmplat în singura ocazie când am fost internat într-un spital,
Era în 1980, dimineața.
M-am sculat cu o stare de rău.
La un moment dat mi-am luat temperatura, aveam febră mare, peste 38°C.
M-am dus la medicul de întreprindere, așa era pe atunci, dacă medicul de întreprindere nu te vedea, sau nu spunea că ești bolnav, puteai să ai și ciumă, te puneau ăia la serviciu absent nemotivat și te mai și dădeau afară.
Medicul mi-a luat și el temperatura, m-a auscultat (“auscultarea” este procedura de ascultare, fie cu urechea, fie cu stetoscopul, a zgomotelor produse de inimă sau de plămâni) și m-a întrebat dacă am cu ce să ajung repede la spitalul municipal, dacă nu cheamă el o salvare.
Eram cu tatăl meu vitreg, cu mașina, așa că nu a fost nevoie de salvare.
Ajunși la Clinicile Noi un medic care se afla în căsuța aceea de la intrare m-a preluat, s-a uitat pe hârtia primită de la medicul de întreprindere, m-a auscultat și el, mi-a luat și el temperatura, după care a venit o doamnă care mi-a dat niște pijamale și un halat din acela vișiniu și m-au dus într-un salon.
Tipii ăia din spital erau niște duri.
Nu mi-au recomandat vreun medicament cu nume impresionant vândut într-o cutie frumoasă cu litere aurii, nici ficat de rață leșească amestecat cu zahăr brun.
Imediat după ce mi-au arătat care este patul meu a venit un medic în vârstă, ulterior am aflat că este PROFESORUL, m-a auscultat și el, percutându-mă (percutarea este procedura prin care spatele este lovit ușor cu vârful degetelor și sunetul rezultat este ascultat cu stetoscopul, dacă sunetul este al unei cavități goale e OK, dacă sunetul este înfundat înseamnă că în plămân este ceva, probabil un lichid, deci e de rău).
O fată care era cu el mi-a luat și ea temperatura.
După aceea o altă tânără drăguță a venit, m-a întrebat dacă am alergie la “…micină” (nu mai știu despre ce antibiotic era vorba, și mi-a dat o injecție, bineînțeles cu antibiotic.
De ce mi-a dat antibiotic înainte de a-mi face o radiografie sau niște analize? (mi-au făcut și din astea, dar în zilele următoare).
Pentru că medicii ăia erau medici adevărați, știau că dacă am febră, dacă la percutare plămânul meu ascultat cu stetoscopul sună într-un anumit fel, că dacă respirația este cum este, dacă limba este sau nu încărcată (uitați-vă dimineața la limbă, uneori veți vedea pe ea o depunere albă, alea sunt bacterii mai mult sau mai puțin moarte care nu au fost spălate de salivă, cum se întâmplă în timpul zilei) atunci există o probabilitate foarte mare să am o infecție pulmonară. Și chiar dacă infecția nu este bacteriană ci virotică, chiar dacă medicamente antivoroitice nu au prea fost încă descoperite prin tratamentul cu antibiotice se preîntâmpină barem pericolul unei suprainfecții bacteriene, urmând ca de viruși să se ocupe sistemul imunitar.
În dimineața următoare PROFESORUL a venit la vizită însoțit de un cârd de studente una mai frumoasă decât alta, mi-a luat din nou temperatura, era deja mult mai mică, mi-a ascultat din nou plămânii, le-a spus și pe ele să asculte ca să vadă ce se aude și să pună un diagnostic, a văzut că tratamentul dă rezultate și l-a continuat timp de 7 zile. Că așa se face cu antibioticele astea, dacă iei numai puțin acestea vor omorî numai bacteriile alea mai sfrijite, iar cele care rămân fac pui sănătoși și viguroși. Așa că antibioticele trebuie administrate în doze destul de mari pentru a înlătura complet orice urmă de infecție.
Acum, sistemul medical este hiperfinanțat în comparație cu ce era atunci, medicii sunt dotați cu aparatură de vârf pe care cei de atunci nici nu și-o imaginau, dar rezultatele sunt extrem de triste. Astăzi citiți despre fata asta, uitați-vă la poza ei, ar trebui să ne facem insigne cu ea și să le purtăm în piept, ieri ați citit despre un bărbat de la Galați pe care l-a ucis incompetența a 7 medici, alaltăieri nu mai știu cine a fost, mâine va fi altcineva.
Puteți să fiți chiar dumneavoastră, indiferent de banii sau funcția pe care o aveți, că banii sau funcția nu o să vă încălzească cu nimic dacă vom citi în ziar că încă cineva a fost ucis de niște medici incompetenți.
Direcţia de Sănătate Publică Alba a anunțat vineri, 4 noiembrie, că la începutul săptămânii viitoare va face verificări la cabinetul unui medic de familie din Alba Iulia, în urma unei reclamații conform căreia nu își…
Credeți că numai la Alba se întâmplă? Nimic mai greșit. Eu nu am medic de familie, dar am fost la medicul de familiei al mamei mele, pentru că mama e bătrână și într-o stare destul de gravă și am sperat că cineva îmi poate da un sfat, ce să fac până atunci, în afară de a-i schimba scutecele, să-i dau de mâncare și să mă uit la ea cum moare.
Peisajul era cam așa:
Exista un hol în care erau vreo 4 scaune, după care pe o usă s-ar fi putut intra în sala de așteptare. Dar intrarea în sala de așteptare era blocată de o masă, iar pe masă era o coală pe care scria “NU INTRAȚI”. Am făcut și o poză, dar eu nu vreau să denunț o persoană sau o situație anume, ci vreau să vă arăt cât de putred este întregul sistem medical.
Medicul de familie venea și te chema la masa aia, pacienții nu puteau să intre nici măcar în sala de așteptare. Am stat acolo cam o oră și jumătate. În tot timpul ăsta nici măcar unui pacient, majoritatea erau persoane foarte în vârstă, nu i s-a luat tensiunea, nu a fost auscultat, totul era o simplă formalitate birocratică, pacienții arătau niște hârtii și primeau alte hârtii.
La un moment dat m-am înfipt și eu la masa aceea, spre deosebire de cei bolnavi am fost chiar invitat în cabinet, i-am descris medicului care este problema și că vreau un sfat, i-am explicat că mama nu este transportabilă, am ajuns amândoi la concluzia că nici să chem urgența nu este o soluție, bătrânețea și apropierea morții nu sunt urgențe, dar acesta nici măcar nu a sugerat că poate s-ar impune o vizită la domiciliu.
12 persoane au fost reţinute în cazul vârstnicilor înşelaţi de medici de biorezonanţă
12 persoane au fost reţinute şi ar putea fi arestate preventiv în cazul vârstnicilor înşelaţi de medicii de biorezonanţă. Pacienţilor li se vindeau aparate mult mai scumpe decât preţul real.
Chiar aseară am trecut pe lângă Facultatea de Medicină. Erau la o intrare o mulțime de (probabil) studenți. Tineri, frumoși. Și m-am gândit la toate cele scrise mai sus. Oare toți ăștia fac parte dintr-o specie aparte de oameni, cu toții sunt niște indivizi care s-au dus la școala aia numai ca în viitor să câștige mai mulți bani profitând de suferința oamenilor?
Nu cred.
Eu cred că acei tineri frumoși s-au dus acolo mânați de idealul de a salva oameni, de a face bine.
Dar au avut niște profesori care le-au schilodit sufletele. Unii care fac propagandă împotriva antibioticelor. Altul care le cerea să-i facă o felație ca să-i treacă la un examen (mai țineți minte cazul?). Altul cum e șpăgarul ăla care își așteaptă judecata într-o celulă. Alții care îi iau apărarea ăluia, din păcate nu puțini.
Voi știați că în școlile astea unde ar trebui ca învătământul să fie călăuzit numai de știință se predă biorezonanța și homeopatia, două pseudodiscipline despre care s-a dovedit că nu au nici un fundament real?
Cum să nu râzi cu poftă la o astfel de știre?
Bineînțeles dacă nu ești un suflet pierdut care crede tot ce vede la televizor sau citește în ziare.
Papa Francisc i-a îndemnat pe liderii religioși să ajute la readucerea lumii de pe „marginea unei prăpăstii delicate”, pentru că trebuie să contracareze capriciile „copilărești” ale celor puternici de a porni războaie.
Ministerul Apărării Naționale din România a semnat contractul de achiziție a 32 de avioane F-16 de la Guvernul Regatului Norvegiei. Contractul prevede că primele aeronave vor veni în România încă din 2023.
O rachetă chinezească s-a prăbuşit necontrolat. Ce ţară europeană a fost afectată de impact
Racheta chinezească, despre care presa occidentală a informat anticipat că se va prăbuşi necontrolat, a perturbat traficul aerian din Spania.
Dan Negru: „Toate erau ca azi… Și totuși, când a apărut panica? Când a apărut frica?”
Într-o nouă postare pe Facebook, omul de televiziune timişorean Dan Negru trage un semnal de alarmă referitor la panică şi frică, două stări ce macină întreaga omenire, de câţiva ani buni încoace…
Elon Musk face concedieri în masă la Twitter. Mii de oameni vor rămâne fără loc de muncă
Elon Musk începe să facă concedieri în masă la Twitter, după ce, în urmă cu câteva zile, toți membrii consiliului de administrație au fost înlăturați din funcție. Din consiliul de administrație au făcut parte fostul […]
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legile care prevăd că persoanele condamnate definitiv pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie nu pot candida în funcţii publice.
VIDEO | Ion Cristoiu, publicist și scriitor: „Ce se întâmplă în presă reprezintă o primejdie”
Ion Cristoiu, publicist și scriitor, a semnalat pericolele care există, în acest moment, la nivelul redacțiilor din România. Invitatul lui Marius Tucă la ediția specială transmisă live de Gândul a spus că problema este inclusiv […]
Dmitri Medvedev, în delir total: „Rusia este într-un război sfânt cu Satana”
Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a etichetat vineri războiul Rusiei din Ucraina drept un „conflict sfânt cu Occidentul stăpânit de Diavol”. El a avertizat că Moscova va trimite toţi duşmanii ortodoxiei în „focurile eterne ale iadului”.
Vedeți la ce duce neștiința, lipsa de cultură științifică și îndoctrinarea religioasă?
Și să nu credeți că omul ăsta din Rusia e mai sănătos din punct de vedere mintal decât parlamentarul ăla care a făcut plângere pentru dârele lăsate de avioane. Sau decât cei din Parlamentul României care au participat alaltăieri, parcă, la acel “Mic dejun cu rugăciune”.
Ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupuţie au reţinuri ieri 3 poliţişti din Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin. Aceştia sunt acuzaţi că au sprijinit un grup infracţional organizat. În luna ianuarie a acestui an, un bărbat a fost bătut cu bestialitate, sechestrat şi abandonat în nişte tomberoane. Cu ultimele puteri acesta a sunat la 112 şi i-a aşteptat pe poliţişti, care l-au şi condus la spital pentru că suferise multiple traumatisme. Cazul, însă, s-a blocat. Poliţiştii nu l-au mai întrebat…
Un laborator de neurobiologie al Universității Harvard este criticat pentru că a făcut experimente pe pui de maimuță cărora cercetătorii care au participat la studiu le coseau pleoapele pentru a nu le permite să-și vadă părinții sau să vadă fața oamenilor de știință cu care intrau în contact, acestea fiind doar o parte din procedurile chinuitoare la care animalele erau supuse.
Un bărbat din Constanța a furat 4 conserve de pește, în valoare de 39 de lei și a fost eliberat de judecători. Asta deși procurorii au cerut insistent arestarea lui.
Spuneam ieri despre litera și spiritul legii. Vedeți, ăsta este un exemplu despre cum trebuie să procedeze un judecător înțelept, îl condamnă pe ăla care nu s-a mai săturat și a furat milioane, sau a condiționat actul medical de primirea unei mite, pentru că oamenii ăia nu fură de nevoie, ei fură pentru că sunt răi. Dar omul ăsta care a furat patru conserve a făcut-o de foame. Așa că, bine a făcut judecătorul. Și poate cineva ar trebui să-i dea și o pâine.
Joe Biden spune că SUA vor „elibera” Iranul
Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a declarat că va „elibera” Iranul în timpul unui miting de campanie în statul California, joi, relatează Reuters.
Ofiţerii de la Direcţia Generală Anticorupuţie au reţinut, joi, 3 noiembrie, 3 poliţişti din Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin. Aceştia sunt acuzaţi că au sprijinit un grup infracţional organizat, scrie observatornews.ro.
Niciodată în ultimele două decenii nu au fost zile când atât de multe companii de tehnologie, de la giganți până la startup-uri, anunță concedieri sau îngheață angajările. Acțiunile au scăzut mult și…
V-am mai spus-o, pregătiți-vă, pentru că exact așa ceva va urma și la noi.