Se pare că primăvara noastră timpurie s-a cam dus așă că în această dimineață vom avea puțină ploaie, mai târziu poate un soare timid va sparge norii. Temperatura maximă va ajunge la 9°C.
Calitatea aerului este mult mai scăzută decât ieri, senzorii instalați în oraș ne arată că astăzi avem cea mai ridicată poluare din ultimele săptămâni.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9273/Euro, 4.6766/USD, 4.9834/CHF și 5.5720/GBP.
Colterm anunță că astăzi, între orele 9-15, se va întrerupe furnizarea căldurii și a apei calde pe străzile 3 August 1919, Nistrului, Zlatna, I.D. Suciu, Abrud.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Soldații Diviziei 101 Aeropurtate a US Army, desfășurată pentru prima dată în Europa după Al Doilea Război Mondial, se antrenează, mănâncă și dorm la o distanță pe care o rachetă lansată din Crimeea…
Lula da Silva a anulat privatizarea marilor companii de stat braziliene, inclusiv a gigantului petrolier Petrobras
Luiz Inacio Lula da Silva, noul președinte al Braziliei, a emis un decret care anulează privatizarea mai multor mari companii de stat, inclusiv a gigantului petrolier Petrobras, proces demarat de predecesorul său, Jair Bolsonaro
Spuneam ieri că va fi interesant să urmărim ce se întâmplă în Brazilia după ce s-a schimbat macazul de la dreapta la stânga. Lucrurile interesante au și început să se întâmple. Mai rămâne să vedem și care vor fi rezultatele.
Un număr de 41 de ofiţeri de poliţie au fost răniţi în timpul unor atacuri comise în noaptea de Anul Nou în Berlin, potrivit ultimelor informaţii oferite de poliţia germană, care nu a precizat gravitatea leziunilor.
Se pare că nici Paradisul nu mai e ceea ce a fost odată.
Guvernul polonez a criticat marţi recentul omagiu pe care autorităţile ucrainene i l-au adus lui Stepan Bandera, un lider naţionalist ucrainean din Al Doilea Război Mondial, considerat un erou în Ucraina, dar care în Polonia este văzut drept un responsabil pentru acte de genocid…
Nu pot să nu fiu impresionat de înaltul nivel de ipocrizie de care dă dovadă guvernul polonez.
Lucrurile astea se știu de o mulțime de timp, au fost mii, zeci de mii de articole în presă care explicau ce se întâmplă cu oamenii ăștia, au fost audieri în Congresul American în privința finanțării acestor grupări.
Păi dacă oamenii ăștia care îl omagiază pe Bandera dispar, dispar chiar cei din cauza cărora există probleme în acea zonă, dispare motivul pentru care războiul din Ucraina are loc. Că nu cetățeanul ucrainean de rând face război acolo, ăia au fugit, iar cei care au mai rămas, dacă s-ar face acolo un vot liber probabil ne-ar face o mare surpriză prin răspunsul lor. Războiul ăla l-au declanșat, nu de anul trecut ci sâmburii răului au fost sădiți de mult, chiar susținătorii lui Bandera.
Eu înțeleg că există idioți care nu citesc nimic și ca atare nu au informații în legătură cu oamenii ăștia și cu situația de acolo, sau alții care citesc dar nu înțeleg ceea ce citesc, vedem o mulțime din ăștia pe Facebook, dar la nivelul unui guvern, vorbesc despre guvernul polonez, așa ceva nu este admisibil.
Sau poate că roata începe încet, încet să se întoarcă și răii vor deveni buni, iar cei care sunt prezentați acum ca find buni vor fi răii viitorului apropiat. Că nu ar fi prima oară că se întâmplă așa.
Până în iunie din 2022, lucrătorii sexuali din Belgia făceau parte din economia subterană. Aceste persoane nu aveau acces la asigurări sociale, salarii în caz de boală, împrumuturi sau credite și nici nu…
Problema asta este destul de delicată.
Pe de o parte le avem pe femeile alea care din diferite motive se prostituează. Dacă o fac din plăcere, sau pentru bani, nu este nici o problemă, este dreptul lor să dispună cum vor de propriul corp. Dar dacă sunt silite să o facă, atunci apare problema.
După aceea avem consumatorii. Dacă singurul lor viciu ar fi sexul tarifat, iarăși nu ar fi nici o problemă. Dar oamenii ăștia care merg la curve au de obicei și alte “defecte”, unii, marea lor majoritate, sunt mai mult sau mai puțin psihopați, alții nu au nici un fel de respect pentru femeile acelea și în consecință le tratează într-un mod care nu este deloc în regulă. Și nu în ultimul rând majoritatea acestor “consumatori” au un nivel foarte scăzut de moralitate, ceea ce face ca în jurul locurilor unde se practică servicii sexuale să se dezvolte și un cerc de infracționalitate.
Probabil legea ar trebui făcută în sensul că am putea legaliza prostituția, eu nu aș legaliza-o, dar eu nu sunt Uniunea Europeană. Dar acest lucru ar trebui făcut numai în paralel cu altă lege prin care să pedepsim foarte aspru proxenetismul, urmând ca celelalte probleme să fie rezolvate de activitatea de zi cu zi a poliției.
O tânără a relatat momentele de coșmar pe care le-a trăit pe 1 ianuarie așteptând ca bunica sa să fie consultată de medici, la urgențe, în Constanța. Bătrâna a așteptat 14 ore, timp în care nu a mâncat și nu…
Mitică Popescu a murit. Marele actor avea 86 de ani
Actorul Mitică Popescu a murit marţi la vârsta de 86 de ani, acesta fiind internat la Spitalul Elias din Capitală de la sfârşitul lunii decembrie…
Petre Constantin, cunoscut în viața publică sub pseudonimul „Dr. Barbi”, cel care a compus printre altele Imnul Golanilor interpretat de Cristian Pațurcă în timpul fenomenului „Piața Universității”, a murit…
Radu Paraschivescu revine, din 9 ianuarie, în emisiunea „2 Matinali și Jumătate”
Anul Nou începe cu vești bune la Digi FM, astfel, din 9 ianuarie, scriitorul Radu Paraschivescu revine la „2 Matinali și Jumătate” alături de Beatrice Ghiciov, Bogdan Miu și Bogdan Ciuclaru.
Nu e o reclamă la Digi 24, dar e o reclamă la Radu Paraschivescu.
Și poate o să căutați să citiți, sau să ascultați, că multe au apărut și în format audiobook, unele din cărțile sale. Sigur o să vă placă.
Formatul anumitor declarații fiscale a fost modificat odată cu un nou ordin ANAF (2578/2022). Consultantul fiscal Adrian Bența a făcut o scurtă analiză a acelui act normativ.
Statul plătește 94% din pensiile speciale ale magistraților, chiar dacă nu au contribuit deloc
Din cei 4.862 de foști magistrați, cu pensii medii de 21.333 lei în decembrie, doar o treime au plătit contribuții pentru pensii, astfel încât statul plătește 94% din pensiile lor speciale.
Reforma pensiilor speciale, un proiect eșuat
Modul cum a fost gândită reforma pensiilor speciale, mai ales prin elementul recalculării celor aflate în plată, îndreaptă proiectul de lege spre un eșec, CCR respingând orice inițiativă care a dus la diminuare…
Vai ce surpriză. îi punem să se ocupe de reformarea pensiilor speciale chiar pe cei care beneficiază de ele și după aceea ne mirăm că proiectul a eșuat. Că or fi ăia proști să-și taie craca de sub picioare.
Ia să luăm niște specialiști din Finlanda, de exemplu, care nu au nici un interes în această privință, să vedeți cum toate problemele dispar și ce repede se rezolvă problema.
Cazierul judiciar va fi eliberat și în format online – legea a fost promulgată
Cazierul judiciar va putea fi obținut și în format electronic, potrivit legii adoptate de Parlament și promulgate de președintele Klaus Iohannis.
Nici dacă primul român ar fi ajuns pe Lună știrea nu ar fi fost atât de mediatizată ca aceasta.
Pe de altă parte trebuie să scrii și despre Președinte că face ceva, iar în lipsă de altceva mai important spui că a semnat o lege cu privire la o chestie simplă, că nu e mare lucru ca în loc să listezi pe hârtie cazierul ăla să-l faci pdf și să-l trimiți prin mail. Mai ales că prima parte a operației, cererea pentru eliberarea cazierului judiciar, se face online de o mulțime de timp.
Populaţia maghiară din Transilvania a scăzut dramatic, potrivit rezultatelor preliminare ale recensământului din România, publicate vineri. Amploarea declinului arată „eficacitatea genocidului tăcut…
Stați liniștiți dragi frați maghiari, nu e nici o dramă, nu vă bagă românii ăștia nimic în ceai.
În medie o familie de maghiari, adică 2 oameni, face în medie câte 1.5 copii. Românii fac 1.6, tot pe acolo. Rezultă astfel un spor negativ al populației, puțin mai accentuat la maghiari, dar și la români. Adică ne împuținăm pe zi ce trece.
Pe de altă parte nu numai cei al căror nume se termină cu “escu” emigrează, o fac și ceilalți pe care-i cheamă Lajos, Ferencz, Ludovic, Frantz sau cum i-o mai chema.
Și nu e nici o pagubă că rămânem tot mai puțini, să știți că nici unul dintre noi, indiferent de limba pe care o vorbim în familie, nu suntem mai fericiți dacă suntem mai mulți, ba chiar dimpotrivă. Vremurile în care era bine când eram mulți, pentru ca din 10 copii să mai rămână 2 după ce restul mureau din cauza a tot felul de boli, sau ca să dăm soldați pentru țară, sau pentru ca copiii să aibă grijă de bătrâni, au cam trecut.
Populația activă a României este de 8,18 milioane de persoane, dintre aceste 7,68 milioane de persoane fiind ocupate, alte 496.000 de persoane sunt șomeri (majoritatea bărbați), arată datele…
Deci, suntem vreo 19 milioane din care 11 inactivi. Rămân 8 milioane activi. Din ăștia scădem vreo 4 milioane de bugetari, așa că mai rămân 4 milioane. Mai scădem și din ăștia pe cei care prestează servicii “para-administreative”, contabili, experți în diferite domenii, IT-iștii care deservesc aceste servicii și alții, să spunem că și ăștia sunt cel puțin un milion (sunt sigur mai mulți), și mai rămânem cu vreo 2-3 milioane de oameni care într-adevăr produc în mod real bunurile și serviciile de care ne folosim cu toții zi de zi.
De fapt nu e rău, în ritmul ăsta vom ajunge în câțiva ani la vorba lui Marx, mașinile vor lucra, iar noi ne vom ocupa de artă sau de alte lucruri frumoase.
Un proiect de hotărâre privind începerea procedurilor pentru desființarea bustului lui Mircea Vulcănescu din Parcul Sfântul Ștefan al Capitalei a fost respins în ședința Consiliului Local al Primăriei…
Nu am să spun nimic despre Mircea Vulcănescu, pentru că indiferent ce aș spune aș supăra o parte a celor care vor citi acest text.
Însă problema administrațiilor locale care își imaginează că pot încălca legile țării este într-adevăr una cât se poate de gravă.
S-a întâmplat chiar și la noi ca aleșii locali să ia hotărâri care intrau în contradicție cu legile naționale. Amintiți-vă când Poliția Locală a încercat să elibereze trotuarele de mașini, pentru că exista/există o lege care interzice parcarea pe trotuare, dar primarul de atunci le-a interzis să mai facă acest lucru. Adică primarul a instigat la nerespectarea legilor țării, iar consilierii locali au tăcut ca porcii în cucuruz. Au fost legi clare privind câinii, dar administrația locală (nu cea actuală) a elaborat niște legi care supralegiferau legile naționale, introducând restricții suplimentare, un lucru și el interzis. La un moment dat am avut chiar o problemă asemănătoare cu cea a bucureștenilor, când am vrut să botezăm o stradă cu numele de “Petre Țuțea”, un bătrânel simpatic dar care nu a fost nici el prea departe de Mircea Vulcănescu, ba chiar dacă nu mă înșel, au făcut parte din același guvern.
Ceea ce trebuie să rețineți, dragi edili locali, este că treaba voastră este să administrați nu să faceți legi, legile le fac cei din Parlament. Voi trebuie doar să le citiți și să le respectați pe cele existente.
Primul eveniment al Filarmonicii Banatul din anul în care Timișoara devine Capitală Europeană a Culturii este un concert simfonic extraordinar, ce îi are ca invitați pe dirijorul Sascha Goetzel și pe solistul Mate Szucs – violă. Împreună cu orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, melomanii sunt invitați la o audiție de zile mari, vineri, 6 ianuarie 2023, de la ora 19:00, în Sala Capitol: . – ̂̆ . 1 ̂ , . 11 . ́/ ́ – …
Producătorii de deșeuri medicale și din construcții din Timișoara trebuie să prezinte până la 1 martie 2023 planul de eliminare al acestora pe anul trecut, amintesc reprezentanții primăriei. Cei care nu o fac riscă amenzi de până a 2.500 de lei. „Primăria Municipiului Timișoara aduce la cunoștința cetățenilor că, pînă la data de 1 martie 2023, producătorii/ generatorii de deșeuri medicale, au obligația să prezinte Planul de eliminare a deşeurilor pentru activităţile medicale pe care le-au desfășurat…
Mii de timișeni suferă, în ultimii ani, de boli alergice, inclusiv astm, rinită alergică, dar și alte afecțiuni. Acestea sunt provocate și de plantele alergene, cum este ambrozia. Administrația județeană va demara un proiect pilot prin care va cumpăra aparatură pentru monitorizare aerobiologică. Va putea alerta populația cu privire la prezența polenului în aer.
Consiliul Județean Timiș a demarat demersurile necesare pentru renovarea a patru obiective importante, care ar urma să primească bani prin Programul naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic…
Ce facem astăzi, 4 ianuarie 2023, în Timișoara?
Miercuri, 4 ianuarie, muzeele din oraș oferă posibilitatea vizitării mai multor expoziții cu tematică diversă…