Astăzi va fi un picuț mai cald decât ieri. Oricum, temperatura maximă va fi de aproximativ 14°C. Dimineața cerul va fi un pic mai noros, mai târziu dintre nori va ieși soarele.
Aerul este și astăzi de foarte proastă calitate.
E-distribuție ne anunță că între prele 9-17 se va întrerupe curentul pe Calea Bogdanestilor (p),Dunarea (p),Costinesti (p),
Ghioceilor (p), Fratii Buzesti, Aprodul Movila (p).
Colterm va întrerupe între orele 8-15 furnizarea căldurii și a apei calde pe străzile Cugir nr.4, 5, 6, 8, 10,12,14 și 16 și Felix: nr.1, 3, 7, 9, 11,13 și 15.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9113/Euro, 4.9624/USD, 4.9757/CHF și 5.7125/GBP.
Useriștii din Primăria Timișoara au primit verdictul în cazul Rebecca Bedelean: concurs aranjat!
Useriștii din Primăria Timișoara au primit verdictul în cazul Rebecca Bedelean: concurs aranjat!
Despre justiția din România nu are rost să mai discutăm. Dacă ar fi să fac o ierarhizare a principalilor vinovați pentru ceea ce s-a întâmplat în România uiltimilor 30 de ani, cei din justiție ar fi undeva în “Top 3”.
Fata/femeia aceasta despre care este vorba în articol a fost de fapt acuzată, cel puțin de presă, de 3 lucruri:
1. Că este frumoasă;
2. Că este USR-istă;
3. Că nu are vechime.
Nimeni nu a discutat, nici măcar cei din justiție, care ar trebui să fie niște înțelepți (nu sunt), despre competență.
Întrebările care ar fi trebuit să și le pună atât justiția cât și fiecare din noi ar fi trebuit să aibă legătură cu acest lucru. Este această doamnă competentă pentru a fi “grădinar șef” al orașului? Sunt fapte care dovedesc acest lucru? Cel sau cei care se ocupă în prezent de grădinăritul în oraș sunt mai competenți?
Restul este frecție la piciorul de lemn, că legea spune de vechime, mă cac în ele de legi, legile nu sunt Tablele lui Moise, sunt făcute de oameni, unii mai inteligenți, majoritatea proști, uitați-vă ce pegră împuțită este în Parlamentul României, și dacă este necesar pot fi schimbate tot de oameni.
Uitându-mă chiar și numai la modul cum se toaletează copacii din oraș eu am impresia că nu, nu că nu sunt competenți, dar ar trebui luați de unde sunt ca să nu facă mai mult rău decât au făcut deja. Si răul continuă pentru că este susținut chiar de către cei din justiție.
Vechimea într-o funcție nu te face competent, cele două lucruri nu au nici cea mai mică legătură, mai ales într-o instituție a statului (inclusiv primăria) unde cel puțin în ultimii 32 de ani nimeni nu a intrat pe baza competenței.
Acum justiția și-a spus cuvântul. Dar primarul ar mai putea să facă ceva, să-l demită pe cel care distruge copacii din oraș și să încredințeze această funcție altcuiva, până la organizarea unui nou concurs.
”Asocierea disconfortului olfactiv cu poluarea este greu de dovedit…!”
Deşi de cele mai multe ori, mirosul este asimilat de cetăţeni cu fenomenul de poluare, în cele mai multe cazuri acesta nu este, de fapt, o stare de poluare, fiind un disconfort olfactiv, asociat cu starea de sănătate a populației, astfel că impactul asupra sănătății cetățenilor nu poate fi evaluat decât de autoritățile de sănătate publică.
Având în vedere prevederilor Ordinului nr.119/2014 pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei, cu modificările și completările ulterioare, precum și a art.646 alin.(1) din OUG nr.195/2005, privind protecţia mediului, conform noilor modificări…
La un moment dat discutam cu doi comisari de la Garda Financiară despre o clientă care avea o mică librărie. Aceștia veniseră să o amendeze pentru că nu a plătit taxa aia de timbru literar. Mi-au invocat, ca și doamna din interviul de mai sus, tot felul de legi, ordine și ordonanțe. Eu nu știam ce scrie în toate legile alea, e normal, nimeni nu știe ce scrie în toate legile din România. Dar pe măsură ce ei tot spuneau despre numere de legi, eu căutam pe Internet. Și la un moment dat le-am spus că…
– Cred că ați făcut o greșeală. Dumneavoastră nu știți că librarii nu trebuie să plătească taxă de timbru literar?
S-au uitat și ei la ce scrie pe monitor și mi-au dat dreptate. Oamenii ăia habar nu aveau despre ceea ce fac. Au schimbat urgent tonul discuției și în continuare mi s-au adresat cu “colega”, iar discuția a decurs pe un ton cât se poate de colocvial, am povestit despre căței, despre cum se fură în România, care sunt siteurile porno de unde nu riști să te virusezi, chestii din astea.
Vorbeam ieri despre cei care folosesc cuvinte, fie că fură logouri sau sunt așa-zis ecologiști.
Astăzi avem un alt exemplu, limbajul încărcat de trimiteri spre diferite legi și ordine. E o tactică des folosită, șmecherii ăștia știind că probabilitatea ca tu să-i verifici este aproape nulă îți înșiră tot felul de legi, încercând să te impresioneze, în primul rând, și să-ți arate ce competenți sunt ei, în al doilea rând. Folosesc și pocăiții metoda asta când sunt în campanie de recrutare.
Dincolo de asta, eu nu sunt șef la mediu, nici nu pot, uitați-vă la poza din articol și o să vedeți că nu am calitățile necesare.
Dar țin minte că la una din școlile pe care am făcut-o, cred că în școala de ucenici, profesorul de fizică ne-a spus o chestie, citez cât se poate de exact: “Dacă aerul miroase a căcat, înseamnă că în el este o oarecare cantitate de căcat”.
Deci, Doamnă Șefă la Mediu: Dacă aerul miroase a cauciuc ars, înseamnă că în el există tot felul de componenți volatili care intră în componență cauciucului. Dacă miroase a amoniac, înseamnă că în aer există o oarecare cantitate de amoniac, poate din canalele orașului, poate de la vreun transport de porci, poate de altundeva. Dacă miroase a gaze de eșapament, înseamnă că în aer există benzen, toluen sau alte componente care sunt specifice combustibililor.
Aveți 4 stații cu tot felul de senzori în 4 locuri din oraș. Puneți pe cineva să repare acolo ce este de reparat. astfel ca toți senzorii să funcționeze din nou, sunt sigur că aveți un angajat care se pricepe la așa ceva, și începeți să urmăriți ce se vede acolo. Nu e greu, eu o fac în fiecare dimineață și nici nu sunt plătit pentru asta. Astfel veți ști cel puțin aproxinativ din ce parte provine un anumit gen de poluare și chiar și numai atât e mai mult decât acum. Și nu va vai fi nevoie să ne mai aburiți cu justificări, că de mirosuri se ocupă cei de la Ministerul Sănătății, că de gaze se ocupă cei de la Transporturi. Pentru că dacă faceți așa în continuare, cineva ar putea să se întrebe de ce mai luați leafă dumneavoastră și subordonații dumneavoastră.
Primarul Dominic Fritz anunță miercuri, 2 noiembrie, că Timișoara are prioritate la o finanțare europeană, prin PNRR, de 63 de milioane de euro pentru achiziționarea unor noi mijloace de transport în comun.
Tramvai deraiat la Timişoara, trafic de coşmar
Traficul a fost dat peste cap, miercuri după-amiază, în zona Gării de Nord din Timişoara, după ce un tramvai Bozankaya a deraiat.
Eu nu mă prea pricep la tramvaie, căi ferate, chestii din acestea. Dar tot am mai citit în câte o revistă despre acest subiect. Și de aceea, când mai citesc în ziare că din nou a deraiat câte un tramvai, mă întreb, atunci când s-au comandat tramvaie mai lungi decât trenul care merge la București, a calculat cineva cum e cu raza de curbură în diferite locuri în oraș? Că la tramvaie nu e ca la mașini, să se învârtă roata în jurul unui ax vertical când se ia câte o curbă. Acolo, din câte am văzut pe vremea când lucram la tramvaie, sunt două roți fixe montate pe o osie, osiile astea sunt montate câte două (deci 2 perechi de roți) pe un boghiu. Și numai boghiul acela se învârte (limitat) în jurul axului care îl susține, această mișcare de rotație fiind dictată de roțile a căror parte laterală (buza aceea) se freacă de șine, la fel cum o mașină are nu are direcție ar fi direcționată de pereții tunelului prin care circulă. De aceea un tramvai mai lung ia curba mai greu decât un tramvai mai scurt.
Întreb pentru că, de exemplu, la Gara de Nord nu prea putem să mărim raza aia decât dacă dărâmăm fie gara, fie clădirile din jur. La fel se întâmplă în Piața Traian, sau în Piața 700, acolo unde tramvaiul o ia către sud. Și de aceea lungimea tamvaiului ar trebui să fie dictată în primul rând de situația existentă în oraș, că pe asta nu putem să o mai modificăm prea mult. Nu merge să cumpăram tramvaie oricât de lungi pentru că riscăm ca acestea să nu poată lua curbele și să cadă de pe șine.
Sau, bateriile acelea, care se strică și trebuie înlocuite periodic și dacă stau să mă gândesc, de ce a fost nevoie de ele? Există undeva o documentație din care să reiasă necesitatea acestor baterii? Cine a făcut acea documentație, au fost niște specialiști sau pur și simplu niște politicieni al căror interes a fost ca tramvaiele să fie cât mai scumpe, așa ca și procentul “paraîndărătului” să fie cât mai mare?
Șapte medici de la Spitalul de Urgență din Galați sunt anchetați pentru ucidere din culpă. Ei au testat inutil de mai multe ori pentru Covid un pacient aflat în stare critică și l-au ținut fără tratament, în frig, timp de…
Sper ca toți cei 7 medici să facă cât mai multă pușcărie, în așa fel încât să fie un exemplu. Pentru că nu există decât două variante, fie medicii ăia au practicat o profesie pentru care nu aveau competența necesară, adică au fost niște escroci, chiar dacă aveau o dipliomă oarecare, fie l-au omorât pe omul ăla cu bună știință.
Și, vai, câți mai sunt, chiar și la noi, în Timișoara. Au profitat nenorociții de faptul că oamenii nu prea reclamă când le moare o rudă, iar pe de altă parte au făcut tot ce au putut pentru a-și îngropa cât mai repede erorile.
Ca fapt divers, când o prietenă a chemat salvarea pentru că mama ei nu se putea mișca, avea ceva la spate, primul lucru pe care au vrut să-l facă cei din mașina salvării a fost un test covid. Asta nu s-a întâmplat în urmă cu 2 ani, ci în urmă cu vreo 2-3 luni.
Milioane de români fac parte din cel puțin unul dintre grupurile invizibile, arată o cercetare, în premieră, despre grupurile vulnerabile. Peste 60% dintre români se autoevaluează negativ din punct de vedere…
Noul ministru al Apărării Angel Tîlvăr a intrat în atenția Parchetului de pe lângă Tribunalul Vrancea în 2020, fiind suspectat că și-a redactat doctoratul cu ajutorul angajaților Muzeului Vrancei, conform unei…
Consiliul Concurenței are raport în care recomandă ca cei cu bani și fără experiență în domeniul fiscal să aibă firme în domeniu. Ei bine, pe baza acelui raport, se pare că Ministerul Finanțelor ar vrea să modifice…
O mamă și doi copii pe care-i crește, ambii fiind copii cu handicap sever, sunt somați să plătească reparația unei mașini a Ministerului Afacerilor Interne. Este vorba de mașina care l-a accidentat mortal pe…
Adevărul și Dreptatea pe la noi
Printr-o considerabilă sforțare a celor mai înalte instituții juridice din România, CîCîRî și ÎCîCîJ, în 557 cauze penale aflate în urmărire sau în fața instanțelor, magistrații vor fi obligați să constate încetarea…
Profit de ocazie ca să vorbim de profitori
Profitul OMV Petrom la nouă luni a fost cu puțin peste nouă miliarde de lei. Profitul, exact. Cu șapte milioane și jumătate mai mult decât pe primele nouă luni ale anului trecut. Statul are 20% acțiuni la OMV Petrom. Dar unde voiam să ajung: toate acestea se întâmplă din cauza…
Cristian Cioacă, fostul polițist care a fost găsit vinovat de uciderea soției sale, a fost condamnat la 15 ani și 8 luni de închisoare pentru lovituri cauzatoare de moarte în cazul Elodiei Ghinescu. Deși Cristian…
Cred că am mai spus-o: Tare mă tem că o să mai avem surprize cu Cioacă ăsta, să nu apară la un moment dat Elodia de undeva și să ceară ăștia de la Statul Român despăgubiri mai mari decât ar fi câștigat dacă în perioada cât Cioacă a stat în pușcărie ar fi fost președintele țării.
Inflația industrială sau prețurile producției industriale la poarta fabricii a fost de 46,7% în luna septembrie față de aceeași lună a anului trecut, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică
Sindicatul Naţional al Grefei Judiciare Dicasterial susține că grefierii beneficiază de pensie de serviciu, nu de pensie specială şi anunţă că vor exista ample acţiuni de protest în cazul în care dreptul dobândit…
Fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală”, nu audia inculpaţii cu „cătușele și pistolul pe masă”, nici nu „inventa” denunțuri pe care aceștia să le scrie „la dictare”, ci invers: Vlad Cosma și gașca lui din…
Romania TV a prezentat, marti seara, imagini din jocul Arma 3 ca fiind filmate in razboiul din Ucraina. Romania TV a scris mare pe burtiera „Convoaie intregi lovite de rachete de inalta precizie”.
Imaginile au fost prezentate in emisiunea lui Victor Ciutacu si au fost comentate de Catalin Harnagea (fost sef SIE) si de generalul Cornel Dobritoiu (fost ministru al Apararii).
Moscova va furniza dovezi privind implicarea Londrei în atacuri împotriva flotei ruse din Sevastopol
Purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, a anunţat miercuri că îl va convoca pe ambasadorul britanic pentru a-i înmâna ”dovezile”, care atestă implicarea Marii Britanii în recentele atacuri
Președintele american Joe Biden a fost criticat de conservatori după ce a făcut două gafe în timpul unui discurs susținut marți despre starea economiei Statelor Unite. El a dat vina pentru inflația mare pe…
Președintele american Joe Biden a confundat pentru scurt timp războiul din Ucraina cu cel din Irak, în timp ce vorbea despre problema inflației. A realizat imediat greșeala și s-a corectat, adăugând că se…
Doi activiști de mediu belgieni care săptămâna trecută au protestat față de folosirea combustibililor fosili, în timp ce unul și-a lipit cu adeziv capul de celebrul tablou „Fata cu cercel de perle” (sau Fata cu…
Oligarhul rus Evgheni Prigojin, liderul Grupului de mercenari Wagner, care este considerat armata privată a lui Vladimir Putin, are o influență politică la Kremnlin la fel de mare ca cea a ministrului de externe…
Nici nu e de mirare. Numărați articolele din ziarele românești, veți constata că cele care se referă la tot felul de bucătari care apar la televizor sunt infinit mai multe decât cele despre inventatori sau scriitori. Trăim într-o lume condusă de bucătari și militari, de aceea lucrurile merg cum merg.