Vremea de astăzi va fi foarte asemănătoare cu cea de ieri, un fel de zi de primăvară timpurie. Temperatura maximă va ajunge la 14°C.
Calitatea aerului este mai scăzută decât cea de ieri, dar nu trebuie să ne facem probleme, face primăria o dezbatere cu privire la particule și oxizii de azot. Despre benzenul ăla care era eliberat în aer în fiecare zi se pare că nu mai pomenește nimeni de când cineva, nu se știe cine, a deconectat toți senzorii care măsurau prezența acestei substanțe în aerul pe care-l respirăm.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.9474/Euro, 4.6346/USD, 5.0289/CHF și 5.5878/GBP.
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Indiferență și dispreț din partea administrației publice pentru cetățenii orașului și pentru turiști. Prima zi a anului 2023. Timișoara a intrat în anul în care este Capitală Culturală Europeană și cu toții așteptăm…
Mai mare rușinea.
O problemă care ar putea fi rezolvată în cel mult câteva săptămâni a fost ignorată și în vremea administrației Ciuhandu, a fost ignorată și de administrația Robu, este ignorată și acum. Și nu este vorba doar despre centrul orașului, este vorba de toată Timișoara.
Nu că nu ar fi fost bani, am cheltuit o mulțime de bani pe tablouri cu “muie” și alte prostii, așa că sunt sigur că s-ar fi găsit o sumă care nu poate să depășească, în primă fază, câteva zeci de mii de euro, pentru rezolvarea acestei probleme cu adevărat importante pentru cetățenii orașului.
Și de fiecare dată când pomenești despre toaletele publice se găsește un idiot util care să îți explice că avem toalete în baruri sau restaurante, de parcă oamenii ăia sunt obligați să accepte ca cei care nu consumă la ei în casă să se cace în WC-urile lor, construite și întreținute pe banii lor.
Eu sper că totuși primăria va face ceva, barem ceva care poate fi făcut urgent, de exemplu să reabiliteze toalelele publice existente în oraș, asta se poate face destul de repede, până nu vin mai mulți oameni care să ne viziteze orașul. Ar fi una în Badea Cârțan, una în Piața Traian, una lângă Dicasterial, una în Piața Unirii, cea din centru, lângă Parcul Central, una în piciorul podului spre Maria, în Bălcescu, cea de la capătul bulevarduluii Regele Carol I, astea ar fi cele istorice și subterane, la care se mai adaugă câteva mai nou construite în câteva parcuri.
După care, încet, încet, dar nu foarte încet, se poate trece și la următoarea etapă, cea de construire a unora noi.
Am scris la un moment dat cum s-ar putea face, poate nu e soluția perfectă dar e un punct de plecare.
Petre Daea spune că nu înţelege cum poţi mânca un gândac. Ministrul Agriculturii a afirmat că mai „vezi gândaci de bucătărie şi pe scările blocului”. „Cum dracu să îl bagi pe ăsta în gură?”, s-a întrebat el…
Domnul Daea probabil că nu știe că de sărbători a mâncat și dânsul, ca și noi toți, ceva gândaci, fie sub forma substanței folosite pentru a colora în roșu siropul din prăjitură, fie sub forma colorantului folosit pentru a da un aspect mai apetisant mezelurilor care altfel ar avea o culoare gri-căcănie, fie sub altă formă. Cu toții consumăm gândaci din ăștia, aproape zilnic.
Dar problema alimentației cu gândaci este o falsă problemă. Omenirea nu suferă de o penurie de alimente astfel încât să fim nevoiți să mâncăm gândaci, nu există o criză alimentară care să ne oblige să facem așa ceva, la fel cum nu există o criză a apei care să ne oblige să cumpărăm apă îmbuteliată. Aceste probleme sunt create artificial de către cei care doresc să obțină un profit cât mai mare din producerea alimentelor și, nu în ultimul rând, să ne țină mințile ocupate cu tot felul de prostii, ca să nu ne vină cine știe ce idei. Nu numai că nu există o criză, dar în multe situații, când există o abundență de alimente care ar putea duce la scăderea prețurilor, acestea sunt pur și simplu distruse, există cazuri în care cerealele sunt arse în termocentrale sau animalele sunt ucise sub diferite motive. Ucidem porcii, milioane de porci numai în România, pentru a-i ajuta pe alții de aiurea să-și vândă propriii porci, exact la fel cum Europa a distrus conductele prin care importa gaz ieftin pentru ca acum să cumpere gaz scump adus cu vaporul. Aruncăm cantități imense de alimente care ar putea fi folosite, și nu vorbesc despre ce aruncăm fiecare din noi la tomberon. Pe lângă asta știința și tehnologia au ajuns la nivelul în care ar putea să creeze, mult mai eficient decât o face natura, carnea de care avem nevoie. Dar asta ar însemna că mulți din cei care acum trăiesc din creșterea animalelor și-ar pierde profiturile.
Personalitatea generalului Vasile Milea, care s-a născut la 1 ianuarie 1927, rămâne una controversată. Dacă în tinerețe a cochetat cu țărăniștii, la maturitate a condus Armata Română, fiind ministru al Apărării Naționale. În paralel, fusese recrutat de Securitate.
Dar vai ce surpriză, nu numai Băsescu a fost recrutat de ei, au mai fost și alții.
De fapt au fost recrutați toți cei îmbrăcați în uniforme, cu toate că acum încercăm să-i spălăm pe unii spunând că numai securiștii au fost ai lui Ceaușescu.
Doar nu credeți că ăia erau atât de tâmpiți încât să permită unui om care nu este de-al lor să poarte o armă de foc, mai mult, să mai și comande o mulțime de oameni înarmați cu astfel de arme.
O cometă care a fost descrisă ca un „bulgăre de zăpadă cosmic” va trece pe lângă Pământ, la începutul anului 2023, pentru prima oară după 50.000 de ani, informează publicaţia Unilad.
Din păcate, dacă veți încerca să faceți o poză a acelei comete din Timișoara veți obține același rezultat pe care l-am obținut eu când am încercat să fogradiez Stația Spațială internațională sau roiurile de sateliți ai lui Elon Musk: O poză albă. Pentru că luminozitatea reflectată pe cer de către oraș este mult prea mare.
Celor cu adevărat pasionați de fotografiat comete și stele le spun un secret, pe care probabil pasionații din acest domeniu îl știu deja:
La noi în zonă locul unde astfel de observații, inclusiv poze ale cerului, pot fi făcute în cele mai bine condiții, datorită faptului că lumina reflectată de la sol este foarte redusă, este zona din jurul localității Tormac.
Sonda europeană Juice îşi începe călătoria de aproape opt ani către Jupiter în 2023
Echipată cu zece instrumente şi condusă de Agenţia Spaţială Europeană (ESA), sonda Juice îi va ajuta pe oamenii de ştiinţă să obţină mai multe informaţii despre modul în care s-au format planetele gigantice gazoase şi lunile acestora, dar şi despre capacitatea lor de a…
Americanii pot deţine arme fără permis. Legea a fost adoptată în jumătate din statele americane
Jumătate din cele 50 de state americane permit acum oamenilor să poarte arme fără a solicita mai întâi un permis.
Agenția de presă Rador
NATO ar putea să-l oblige pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, să semneze un tratat de pace cu Federația Rusă, din cauza livrărilor de arme, informează canalul de televiziune CNN. „NATO ar putea să-şi…
Cu această știre s-a întâmplat ceva tare interesant. Știrea a fost publicată pe siteul RADOR, după care, așa cum puteți constata dacă dați click pe link, a dispătut. Se pare că și ăștia au securiștii lor.
Dacă totuși doriți să o citiți, nu că ar fi ceva extraordinar de interesant, puteți să o faceți accesând cacheul Google:
Ce facem astăzi, 2 ianuarie 2023, în Timișoara?
Luni, 2 ianuarie 2023, vă puteți bucura de ultima zi la târgul de Crăciun din centrul orașului și ziua de încheiere la Festivalul Luminilor de la Bastion.